Tribuna
Dinamo scapă ieftin
Dinamo scapă ieftin

Meci pierdut cu 3-0, 3 partide cu porţile închise şi amendă 50.000 euro
Comisia de Disciplină a UEFA a decis, ieri, ca echipa Dinamo să piardă, la "masa verde", cu scorul de 3-0 meciul cu Slovan Liberec, ca urmare a incidentelor din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa şi să joace următoarele 3 partide în cupele europene cu porţile închise. De asemenea, clubul Dinamo a fost amendat cu 50.000 de euro.
Meciul Dinamo - Slovan Liberec, din 20 august, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, scor 0-2, a fost întrerupt în minutul 88, după ce suporterii de la Peluza Cătălin Hâldan au pătruns pe pista de atletism din jurul terenului. În minutul 86, un suporter al echipei Dinamo a intrat pe teren, el fiind oprit de stewarzi după o nouă încercare de a pătrunde pe gazon. După imobilizarea acestuia, suporterii de la Peluza Cătălin Hâldan au păstruns pe pista de atletism a stadionului din Bulevardul Şoseaua Ştefan cel Mare, iar arbitrul a fluierat pentru ca jucătorii să intre la vestiare. În drum spre vestiare, fanii de la Tribuna a II-a au aruncat cu obiecte înspre jucători. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a îndepărta suporterii de la tribuna a II-a, în următoarele minute fanii părăsind tribunele.
Cu suporterii la poliţie
Suporterii echipei Dinamo, care au protestat violent la meciul cu Slovan Liberec din 20 august, vor fi audiaţi de poliţiştii Secţiei 6 din Capitală, în legătură cu incidentele produse, când mai mulţi dintre aceştia au rupt gardurile de protecţie şi au intrat pe stadion. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, ieri, că zeci de suporteri ai echipei Dinamo urmează să fie chemaţi la Secţia 6 de poliţie pentru a oferi lămuriri cu privire la incidentele petrecute la meciul Dinamo - Slovan Liberec, când mai multe persoane au rupt gardurile de protecţie şi au pătruns pe stadion, în timpul meciului, provocând astfel întreruperea partidei. Ciocan a precizat că reprezentanţi ai clubului Dinamo au depus, luni, o plângere la Poliţia Capitalei prin care cereau identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor suporterilor care au pătruns pe stadion şi ale căror gesturi au dus la întreruperea partidei. Astfel, în zilele următoare, zeci de persoane vor fi aduse la audieri, pentru stabilirea gradului de participare a acestora în aceste acţiuni. Christian Ciocan a mai spus că reprezentanţii Clubului Dinamo au arătat că vor pune la dispoziţie orice mijloc de probă precum înregistrările de pe stadion şi toate datele de identificare pe care le deţin.
"Dacă va mai exista vreo abatere, Dinamo va fi exclusă 3 ani din Europa"
Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, ieri, la GSP TV, că gruparea dinamovistă a primit un ultim avertisment din partea UEFA şi că în cazul în care va mai exista vreo abatere în termen de 2 ani, atunci va fi exclusă din cupele europene pentru 3 ani. "În termen de 2 ani, dacă se mai întâmplă aşa ceva, vor fi măsuri drastice şi nu va fi uşor. Ne-au transmis prin fax că, în cazul în care va mai exista o abatere, Dinamo va fi exclusă din Europa 3 ani. În Cehia vor merge suporteri dinamovişti, dar îmi doresc şi cred că vor fi cei adevăraţi. Dacă s-ar repeta ceea ce s-a întâmplat în meciul tur, e clar că vor să facă rău lui Dinamo. Putem fi consideraţi responsabili şi dacă se întâmplă ceva la un meci în deplasare. Jucăm cu drobul de sare şi acasă, şi în deplasare. Sper ca suporterii dinamovişti să încurajeze echipa şi să vrea binele echipei. Amenda va fi plătită de club, nu de suporteri. Nu am vorbit cu ei zilele astea, nu am vorbit nici cu mama. Eu am ieşit ieri seară din spital şi nu am vorbit nici cu mama. Cu sănătătatea sunt bine, nu sunt probleme", a declarat Borcea.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA