Tribuna
Dawa, ținta unor insulte rasiste după eliminarea cu FC Hermannstadt! AFAN: ”De neacceptat! Acest caz ne arată carenţele de educaţie”
b.o.n.
859 vizualizari
Dawa, ținta unor insulte rasiste după eliminarea cu FC Hermannstadt! AFAN: ”De neacceptat! Acest caz ne arată carenţele de educaţie”
© Vali MACREA

 

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România condamnă ferm comportamentul şi insultele rasiste, precizând, într-un comunicat, că faptul că faptul că Joyskim Dawa a fost ţinta insultelor rasiste în social media arată carenţele de educaţie.

“Condamnăm categoric comportamentul rasist şi ţinem să ne exprimăm profunda indignare şi dezaprobare faţă de incidentele recente de rasism care au avut loc la scurt timp după finalul meciului dintre Hermannstadt şi FCSB. Simţim nevoia de a sublinia încă o dată că astfel de insulte sunt incompatibile cu valorile şi principiile fotbalului. Incidentul de la meciul dintre Hermannstadt şi FCSB, în care Joyskim Dawa a fost supus, pe o reţea socială, unor insulte rasiste din partea unor indivizi este de neacceptat. AFAN reprezintă şi apără drepturile fotbaliştilor, astfel că avem responsabilitatea de a promova spiritul sportiv, fair-play-ul şi diversitatea în fotbal”, se arată în comunicatul AFAN.

Potrivit Gazetei Sporturilor, “Fucking nigga”, ”Să mă s*** negrule” se numără printre insultele şocante pe care Joyskim Dawa le-a primit, joi seara, împărtăşite ulterior de jucătorul lui FCSB cu urmăritorii săi de pe Instagram. Unul dintre cei care i-au adresat insulte lui Dawa este Robert Stănici, fotbalist legitimat în prezent la CSM Cetatea Turnu Măgurele, club care activează la nivelul Ligii 3, Seria 6.

“Comportamentul rasist şi orice formă de discriminare nu ar trebui sa aibă loc in Fotbal si nici in oricare alt sport. Fotbalul trebuie să fie un exemplu de unitate şi respect reciproc, indiferent de origine etnică, culoare sau religie. Este de datoria noastră, a tuturor, să combatem astfel de manifestări şi să promovăm educaţia şi conştientizarea în ceea ce priveşte importanţa diversităţii şi a inclusivităţii. În final, ne dorim ca fotbalul să fie un motor de schimbare pozitivă în societatea noastră şi să transmită un mesaj clar: suntem mai puternici atunci când suntem uniţi, iar respectul şi fair-play-ul sunt valorile fundamentale care ne ghidează în acest drum”, a mai precizat AFAN.

Dawa a fost eliminat în minutul 61 al meciului de pe ”Municipal” dintre FC Hermannstadt și FCSB, la o fază în care Balaure a scăpat singur spre poarta lui Târnovanu. Camerunezul l-a tras de tricou pe fotbalistul sibian și a fost eliminat direct, în plus Hermannstadt primind o lovitură de la 11 metri, ratată de Daniel Paraschiv.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA