Tribuna
Cupa României: ”Călăreții roșii”, puși pe fugă de ”lupii galbeni”
b.o.n.
645 vizualizari
Cupa României: ”Călăreții roșii”, puși pe fugă de ”lupii galbeni”
© Vali MACREA
Echipa din Șelimbăr a pierdut fără drept de apel meciul cu Petrolul și își ia adio de la grupele competiției KO. După o repriză încheiată cu un scor alb, prahovenii au înscris de patru ori. Partida cu Petrolul, prima oficială pentru șelimbăreni cu o formație din prima ligă și prima disputată la lumina nocturnei, a avut loc la Mediaș. Pentru CSC 1599, urmează meciul din campionat cu Steaua, sâmbătă, 1 octombrie, la Rm. Vâlcea.

 

”Călăreții roșii” au ratat prezența în faza grupelor Cupei României după ce au fost învinși, miercuri seara, la Mediaș,de Petrolul, cu 4-0. Doar o repriză au rezistat jucătorii lui Eugen Beza în fața unei prim-divizionare, după pauză prahovenii înscriins de patru ori.

Prima situație de gol a fost a șelimbărenilor, Gele trimițând în plasa laterală un balon respins de defensiva prahoveană ('4).

De puțin pe lângă bară a trimis și Tamaș, la celelalte buturi, de pe 6 metri, cu capul, în urma unui corner ('38).

Cu 3 minute înainte de pauză, Silveanu a fost nevoit să iasă în afara careului pentru a degaja din fața lui Grozav, dar mingea i-a sărit din gazon și nu i-a ieșit execuția, în schimb l-a lovit pe atacantul Petrolului. ”Centralul” i-a acordat ”galben” portarului, pentru că între fază și poartă se retrăsese Tătar, iar lovitura liberă de la 20 de metri, executată de același Grozav, a rămas fără rezultat.

În partea secundă au apărut și golurile. La 3 minute de la reluare, Silveanu a respins în lateral mingea șutată de Cebotaru din marginea careului mare și Grozav a trimis alături, de la 8-9 metri, pe lângă bara a adoua.

”Lupii galbeni” au deschis scorul în minutul 55, în urma unui corner. Din duelul aerian Tamaș - Dandea, mingea a ricoșat pe bara a doua, de unde Marian Huja a îndeplinit o simplă formalitate.

Sibienii ar fi putut egala, 7 minute mai târziu, când Curtean l-a deschis în adâncime pe Gele, dar șutul acestuia a fost parat de Leitner, austriacul aflat la primul meci între buturile Petrolului, la fel ca Felix Mathaus, fundașul fost la Gaz Metan, care a debutat cu această ocazie.

O nouă oportunitate de a egala a avut-o Manole, bine servit de Monea, însă jucătorul adus în vară de la Unirea Dej a trimis atât pe lângă Leitner, cât și de puțin pe lângă bară ('69).

Petroliștii au marcat din nou în minutul 79, când Mihai Velisar, un alt fost jucător al Gazului, l-a învins pe Silveanu cu un șut sec, în diagonală, de la 25 de metri, lateral stânga.

Până la final, ”lupii galbeni” și-au dublat avantajul de pe tabelă. Mai întâi, pe contraatac, Tucaliuc a pasat în stânga pentru Cioiu, care a pornit în vineză cu mingea la picior, a pătruns în careu și a centrat pe bara a doua, de unde Măzărache a pus latul și a înscris, din apropiere ('89).

Rezultatul final l-a stabilit același Măzărache, tot pe un contraatac, după o combinație cu Cioiu, atacantul șutând fără speranțe pentru Silveanu, din marginea careului mic ('90+3).

 

CSC 1599 ȘELIMBĂR - PETROLUL PLOIEȘTI 0-4 (0-0)

Au marcat: Marian Huja '55, Mihai Velisar '79, Simon Măzărache '89, '90+3.

CSC 1599: Silveanu - Monea, Natea (Bg. Vișa '76), Dandea (cpt.), D. Tătar - Cărăruș (T. Man '80), Al. Curtean, Buzan (Oct. Ursu '59), M. Manole - Ciocâlteu (Raicea '59), Gele (Cârstean '80). Antrenor: Eugen Beza. Rezerve neutilizate: Bumbar, Al. Luca, D. Ursu, Riza.

PETROLUL: Leitner - Mathaus (Meijers '63), G. Tamaș, Huja - Pashov, Cebotaru (cpt.) (Seto '80), Tucaliuc, Velisar - Manzala (Cioiu '27), Ivanovscki (Măzărache '80), Grozav (M. Bratu '80). Antrenor: Nicolae Constantin. Rezerve neutilizate: Moroz, A. Olaru, L. Dumitriu, Borța, Cioiu.

Arbitru: Sorin Vădana (Cluj-Napoca). Asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii), Mihaela Țepușă (Buzău). Rezervă: Octavian Ciucanu (Braşov).

Observator CCA: Aron Huzu (Sibiu).

Observator FRF: Felix Grigore (Bucureşti).

Stadion: Gaz Metan ”Mediaș”.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA