Tribuna
Cupa României: ”Călăreții roșii”, puși pe fugă de ”lupii galbeni”
b.o.n.
592 vizualizari
Cupa României: ”Călăreții roșii”, puși pe fugă de ”lupii galbeni”
© Vali MACREA
Echipa din Șelimbăr a pierdut fără drept de apel meciul cu Petrolul și își ia adio de la grupele competiției KO. După o repriză încheiată cu un scor alb, prahovenii au înscris de patru ori. Partida cu Petrolul, prima oficială pentru șelimbăreni cu o formație din prima ligă și prima disputată la lumina nocturnei, a avut loc la Mediaș. Pentru CSC 1599, urmează meciul din campionat cu Steaua, sâmbătă, 1 octombrie, la Rm. Vâlcea.

 

”Călăreții roșii” au ratat prezența în faza grupelor Cupei României după ce au fost învinși, miercuri seara, la Mediaș,de Petrolul, cu 4-0. Doar o repriză au rezistat jucătorii lui Eugen Beza în fața unei prim-divizionare, după pauză prahovenii înscriins de patru ori.

Prima situație de gol a fost a șelimbărenilor, Gele trimițând în plasa laterală un balon respins de defensiva prahoveană ('4).

De puțin pe lângă bară a trimis și Tamaș, la celelalte buturi, de pe 6 metri, cu capul, în urma unui corner ('38).

Cu 3 minute înainte de pauză, Silveanu a fost nevoit să iasă în afara careului pentru a degaja din fața lui Grozav, dar mingea i-a sărit din gazon și nu i-a ieșit execuția, în schimb l-a lovit pe atacantul Petrolului. ”Centralul” i-a acordat ”galben” portarului, pentru că între fază și poartă se retrăsese Tătar, iar lovitura liberă de la 20 de metri, executată de același Grozav, a rămas fără rezultat.

În partea secundă au apărut și golurile. La 3 minute de la reluare, Silveanu a respins în lateral mingea șutată de Cebotaru din marginea careului mare și Grozav a trimis alături, de la 8-9 metri, pe lângă bara a adoua.

”Lupii galbeni” au deschis scorul în minutul 55, în urma unui corner. Din duelul aerian Tamaș - Dandea, mingea a ricoșat pe bara a doua, de unde Marian Huja a îndeplinit o simplă formalitate.

Sibienii ar fi putut egala, 7 minute mai târziu, când Curtean l-a deschis în adâncime pe Gele, dar șutul acestuia a fost parat de Leitner, austriacul aflat la primul meci între buturile Petrolului, la fel ca Felix Mathaus, fundașul fost la Gaz Metan, care a debutat cu această ocazie.

O nouă oportunitate de a egala a avut-o Manole, bine servit de Monea, însă jucătorul adus în vară de la Unirea Dej a trimis atât pe lângă Leitner, cât și de puțin pe lângă bară ('69).

Petroliștii au marcat din nou în minutul 79, când Mihai Velisar, un alt fost jucător al Gazului, l-a învins pe Silveanu cu un șut sec, în diagonală, de la 25 de metri, lateral stânga.

Până la final, ”lupii galbeni” și-au dublat avantajul de pe tabelă. Mai întâi, pe contraatac, Tucaliuc a pasat în stânga pentru Cioiu, care a pornit în vineză cu mingea la picior, a pătruns în careu și a centrat pe bara a doua, de unde Măzărache a pus latul și a înscris, din apropiere ('89).

Rezultatul final l-a stabilit același Măzărache, tot pe un contraatac, după o combinație cu Cioiu, atacantul șutând fără speranțe pentru Silveanu, din marginea careului mic ('90+3).

 

CSC 1599 ȘELIMBĂR - PETROLUL PLOIEȘTI 0-4 (0-0)

Au marcat: Marian Huja '55, Mihai Velisar '79, Simon Măzărache '89, '90+3.

CSC 1599: Silveanu - Monea, Natea (Bg. Vișa '76), Dandea (cpt.), D. Tătar - Cărăruș (T. Man '80), Al. Curtean, Buzan (Oct. Ursu '59), M. Manole - Ciocâlteu (Raicea '59), Gele (Cârstean '80). Antrenor: Eugen Beza. Rezerve neutilizate: Bumbar, Al. Luca, D. Ursu, Riza.

PETROLUL: Leitner - Mathaus (Meijers '63), G. Tamaș, Huja - Pashov, Cebotaru (cpt.) (Seto '80), Tucaliuc, Velisar - Manzala (Cioiu '27), Ivanovscki (Măzărache '80), Grozav (M. Bratu '80). Antrenor: Nicolae Constantin. Rezerve neutilizate: Moroz, A. Olaru, L. Dumitriu, Borța, Cioiu.

Arbitru: Sorin Vădana (Cluj-Napoca). Asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii), Mihaela Țepușă (Buzău). Rezervă: Octavian Ciucanu (Braşov).

Observator CCA: Aron Huzu (Sibiu).

Observator FRF: Felix Grigore (Bucureşti).

Stadion: Gaz Metan ”Mediaș”.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
ADR CENTRU

Primaria SIBIU

Management Salubrizare si Protectia Mediului

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Comunicat Hoghilag
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA