Tribuna
Cupa EHF: Măgura, a doua înfrângere la scor, în grupă
Ovidiu BOICA
1065 vizualizari
Cupa EHF: Măgura, a doua înfrângere la scor, în grupă
Echipa din Cisnădie a fost învinsă, pe teren propriu, la diferenţă de 14 goluri, de campioana Germaniei, în etapa a doua.

 

Măgura a pierdut şi al doilea meci disputat în faza grupelor din Cupa EHF şi ocupă ultimul loc în clasament. După ce, în urmă cu o săptămână, a cedat în Danemarca, scor 41-18, cu Esjberg, aseară echipa lui Alex Weber, Bogdan Niţu şi Bogdan Lucescu a fost învinsă, în faţa propriilor suporteri, cu 34-20 de campioana en-titre a Germaniei, Bietigheim.

Nemţoaicele au ajuns în faza grupelor Cupei EHF după ce au fost învinse de CSM Bucureşti în faza grupelor Ligii Campionilor. Campioana României le-a refuzat celor de la Bietigheim calificarea în Main Round.

Oaspetele au început meciul în forţă şi, după 4 minute şi jumătate, conduceau cu 4-0. Jasna Boljevic a redus din diferenţă, apoi Ada Moldovan a înscris pentru 4-2. Bietigheim a refăcut diferenţa de patru goluri (6-2) şi s-a menţinut în permanenţă la conducere pe tabela de marcat, la pauză conducând cu 16-13.

Boljevic şi Oana Apetrei au apropiat-o pe Măgura la doar o lungime de adversar şi celor 1000 de spectatori le-a revenit în minte repriza secundă făcută cu rusoaicele de la Zvezda Zvenigorod, în care felete lui Weber, Niţu şi Lucescu au obţinut calificarea în grupe. La pauza acelui joc tabela indica egalitate (10-10), iar Zvezda  era la adăpostul victoriei din tur (29-24). În cele din urmă, Măgura a câştigat cu 26-18, obţinând astfel o calificare miraculoasă.

N-a fost să fie de data asta, nemţoaicele prinzând o serie de 7 goluri consecutive cu care au "rezolvat" meciul (23-15).

Cu 13 minute înainte de final, cele două echipe erau despărţite deja de 10 goluri (26-16), dar cea mai mare diferenţă a fost de 13 lungimi (30-17). În final, Bietigheim s-a impus cu 34-20.

În celălalt meci al grupei, tot duminică, Storhamar şi Esbjerg au terminat la egalitate, 28-28. Bietigheim e lider cu 4 puncte, urmată de Esbjerg, cu 3.

Şi cealaltă echipă românească din grupele Cupei EHF, SCM Craiova, a pierdut la scor în etapa a doua. Oltencele au cedat cu 32-21 în Spania, pe terenul celor de la Super Amara Bera Bera.

Măgura - echipă susţinută în acest sezon de Cargo Trans, Azets, Swoboda, Sobis şi Remomag - va juca următorul meci, pe 19 ianuarie, tot la Cisnădie, cu Storhamar.

 

Jasna Boljevic, 11 goluri

 Jumătate din reuşitele Măgurii în meciul cu Bietigheim i-au aparţinut Jasnei Boljevic (11). Şase dintre acestea au fost din aruncări de la 7 metri. Pentru echipa din Cisnădie au mai înscris Ada Moldovan (4), Cinthya Tomescu, Oana Apetrei (două) şi Paula Chirilă (unul).

De partea cealaltă, din echipa germană s-au remarcat olandezele Angela Malestein (8 goluri) şi Laura van der Heijden (5), dar şi daneza Fie Woller (5) sau portarul azer Valentina Salamakha.

 

Gatzel, doar pe bancă. Tomescu a ieşit accidentată

 Măgura a fost urmărită de ghinion în acest meci. Una dintre jucătoarele aduse în această iarnă, Paula Chirilă, a ieşit accidentată încă din prima repriză, iar o altă jucătoare cu experienţă, Roxana Gatzel, nu a putut evolua din motive de ordin medical.

 

 

 

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia