Tribuna
Cu Măldărășanu despre revenirea în Liga 1 a echipei sibiene, planurile de viitor, stadionul din Sibiu și promovarea braț la braț cu... nașul Nae Constantin
Ovidiu BOICA
3636 vizualizari
Cu Măldărășanu despre revenirea în Liga 1 a echipei sibiene, planurile de viitor, stadionul din Sibiu și promovarea braț la braț cu...  nașul Nae Constantin
© Vali MACREA

 

Antrenorul de numele căruia se leagă revenirea lui Hermannstadt în prima divizie, Marius Măldărășanu, a făcut o comparație între cele 3 luni și jumătate petrecute pe banca Astrei, în trecut, în Liga 1, și sezonul tocmai încheiat, în care a reușit promovarea cu sibienii. ”A fost un an extraordinar de greu!”, a spus Măldărășanu la microfonul DigiSport.

”A fost un an extraordinar de greu, am spus-o și după meciul de la Cluj. Trei luni și jumătate la Astra, în Liga 1, cel puțin după meciul de la Cluj (n.a. din urmă cu o săptămână, câștigat cu 2-1) mi s-au părut foarte ușoare în comparație cu acest an enorm de greu. Toată această, presiune pentru că, până la urmă, este un lucru de apreciat, după o retrogradare, să reorganizezi rapid clubul, este un lucru foarte bun, pentru că nu este ușor. S-a întâmplat, știți foare bine, cu multe echipe și nu au reușit asta. Este meritul și al patronilor pentru că au reușit să țină echipa în viață, după care, aducându-l pe Dani (n.a. Coman, președintele executiv al clubului) aproape, el a format staff-ul. Bineînțeles, împreună, acest grup extraordinar.

Măldărășanu a mai spus că această performanță este cu atât mai mare cu cât la ea au contribuit în marea lor majoritate jucători care nu sunt din Sibiu sau din împrejurimi: ”Lucrurile nu sunt ușoare. Nu ne-a fost greu, mie, staff-ului să gestionăm vestiarul, pentru că sunt jucători de calitate, sunt jucători care au venit, până la urmă, să facă performanță, nefiind din Sibiu, nefiind din împrejurimi și cu atât mai mult sunt de apreciat”.

Cât privește planurile de viitor, Măldărășanu a dezvăluit că, în urma promovării, contractul său cu FC Hermannstadt se prelungește automat.

”Contractul se prelungește automat după această promovare. (...) Acum vreau să stau să mă liniștesc vreo câteva zile, mă duc direct la pescuit două zile pentru că trebuie să mă relaxez. Când am venit la Sibiu aveam vreo o sută de fire de păr alb, acum cred că am vreo o mie”, a mai spus Măldărășanu, care nu știe când va juca echipa sibiană pe ”Municipalul” din Parcul Sub Arini: ”Stadionul nu este gata, nu știm, nu știm unde vom juca. Sunt premise că vom juca din august (n.a. la Sibiu), din septembrie. Vom vedea! Repet ceea ce am spus, cu toată lumea, toți care au reușit să facă această echipă, pe urmă a apărut această insolvență, ceea ce este o situație foarte dificilă. Nu este ușor să gestionezi un grup cu jucători de calitate”.

 

I-a amenințat pe jucători că va pleca

 

Măldărășanu a recunoscut că au existat unele probleme de ordin financiar, iar jucătorii au dorit să poarte o discuție cu cei din cnoducere, dar nu s-a pus problema ca aceștia să nu se antreneze. ”Au caractere extraordinare”, crede tehnicianul despre jucătorii săi.

”Pe parcursul sezonului regular, într-adevăr au fost discuții de genul ăsta și într-adevăr le-am spus la un moment dat băieților că, dacă nu se vor antrena, eu a doua zi voi pleca. Nu e un lucru normal. Am încercat și cred că am reușit să îi fac să gândească doar la performanță, pentru că, până la urmă, banii înaintea performanței, mai puțin. (...) Au înțeles asta și singura dată, și prima când nu au vrut să se antreneze a fost după meciul de la Ploiești, când era un antrenament de refacere și atunci au vrut de fapt să aibă o discuție cu patronii. A fost o discuție destul de pozitivă, lucrurile s-au mai reglat, bineînțeles sunt promisiuni, dar pe parcurs este meritul doar al lor. Au fost caractere extraordinare, foarte înțelegători (...) Nu este ușor! Asta e realitatea! Și gândiți-vă, meciul de la Cluj a fost cel mai dificil moment. Au fost mai multe, dar am jucat împotriva principalei contracandidate la locul 2, ”U” Cluj, când ei au jucat cu promovarea pe masă, ca să zic așa. Au jucat cu 25.000 de spectatori, și atunci cu atât mai mult îi apreciez (n.a. pe jucătorii mei), pentru că au fost mental mult mai puternici decât astăzi. Ați văzut, astăzi a fost un meci cu greșeli foarte ușoare din punct de vedere tehnic”, a adăugat Măldărășanu.

 

Promovare braț la braț cu nașul Nae Constantin

 

Antrenorul Petrolului, cealaltă echipă care a promovat direct, Nicolae Constantin, este nașul de cununie al lui Măldărășanu. Tehnicianul lui Hermannstadt a recunoscut că, înaintea sezonului, a crezut că nașul său lua în calcul doar revenirea Petrolului în Liga 1.

”Când am început sezonul, asta i-am transmis, că vreau să promovăm amândoi, la care el mi-a spus: «Ce-o vrea Dumnezeu!». Nici nu știam cum să interpretez, pentru că «Ce-o vrea Dumnezeu!» era ca și cum ar fi vrut doar singur (n.a. să promoveze), dar săracul (n.a. Nae Constantin), de fapt, se gândea de greutățile pe care le avea la Petrolul. Am reușit amândoi. Mă bucur, vorbind acum de naș, că am reușit, într-un sezon foarte greu, cu aceleași gen de probleme pe care le-am avut și noi, am înțeles cu jumătăți de salarii. Știți foarte bine în alți ani ce buget au avut și nu au reușit. Atunci, cu atât mai mult este meritul antrenorilor, staff-ului în momentul în care reușești în astfel de situații”, a mai spus Măldărășanu.

 

Despre bucuria de antrenor vs. cea de jucător

 

Întrebat cum e bucuria de antrenor, față de cea a unui fotbalist în momentul obținerii unor astfel de performanțe, Măldărășanu a recunoscut că este diferită senzația. El le-a mulțumit tuturor jucătorilor care au contribuit la această promovare, inclusiv jucătorilor care, între timp, nu mai fac parte din lot, dar și suporterilor. În tot acest timp, jucătorii săi făceau baie de șampanie, pe gazon, iar Mălărășanu a remarcat cu umor: ”Mă țineți aici în loc să mă «murdăresc» și eu un pic cu șampanie!”.

”Sunt un tip echilibrat, mai ales că îmi place pescuitul și sunt răbdător. Este un alt fel de bucurie. Mă țineți aici, nu pot să mă «murdăresc» și eu un pic de șampanie. Am timp! E cu totul și cu totul altceva. Le mulțumesc tuturor jucătorilor și pe această cale, le mulțumesc și lui Sîntean, și lui Andrei Lungu, și lui Plazonja sau Buzan, jucători care au merite la această promovare, au fost lângă noi în turul campionatului. Și, pe lângă acești jucători, în primul rând le mulțumesc familiilor noastre, pentru că ne încurajează necondiționat. Este o realitate, suporterii au fot lângă noi, «D'acii» și cu «bătrânii», care au fost mereu alături de noi. Acum am văzut mult mai multă lume”, a încheiat Măldărășanu intervenția la microfonul DigiSport.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA