Tribuna
CSU Sibiu și-a definitivat lotul. Lituanianul Tamulis, Dragoș Gheorghe și Gavriloaia, ultimii sosiți
Ovidiu BOICA
1715 vizualizari
CSU Sibiu și-a definitivat lotul. Lituanianul Tamulis, Dragoș Gheorghe și Gavriloaia, ultimii sosiți
Al șaselea străin din lotul lui Dan Fleșeriu e un lituanian care poate juca atât fundaș, cât și extremă. Dragoș Gheorghe continuă pentru al treilea an în tricoul lui CSU, iar Aurelian Gavriloaia este un produs al școlii lui Dan Dacian care s-a aflat în atenția Stelei.
 
CSU Sibiu și-a definitivat lotul pentru sezonul care va debuta pe 6 octombrie. Alături de Chris Cooper, Monyea Pratt, Kevin Hardy, Isaiah Philmore și Randal Falker a fost adus al șaselea străin, Justas Tamulis, un baschetbalist de 24 de ani ce măsoară 1,94 metri. Justas Tamulis vine din ”țara sniperilor” și poate juca atât extremă, cât și fundaș.
Taulis vine la CSU de la Zalgiris și e recomandat drept un shooter veritabil de Paulius Montiejunas și Robertas Javtokas, cele două legende ale baschetului lituanian, în prezent aflați în conducerea clubului din Kaunas.
Crescut în școala marelui Arvydas Sabonis și trecut apoi la academia de bascht a clubului Zalgiris Kaunas, Tamulis a fost coleg în generația '94 cu Marius Grigonis (Tenerife, Alba Berlin), Lukas Lekavicius (Panathinaikos) sau Tomas Dimsa (Varese). Alături de aceștia, noul jucător al lui CSU a făcut parte din toate loturile naționale ale Lituaniei, trecându-și în cont ”argintul” la Campionatele Europene Under 16 și Under 19, ”bronzul” la Campionatul Mondial U19 și ”aurul”, în 2017, la Jocurile Mondiale Universitare.
În țara sa natală, Tamulis a evoluat pentru echipa ”satelit” a lui Zalgiris, pentru Nevezis și pentru Pieno Zvaigzdes, jucând atât în Baltic League, cât și în FIBA EuroChallenge, conform unui comunicat de presă al clubului sibian.
La 19 ani, Tamulis a evoluat pentru scurt timp în eșalonul secund din Spania.
În sezonul trecut, lituanianul a avut prestații solide în cupele europene, reușind să treacă cu Nevezis de prima fază a grupelor și să încheie cu medii de 10,2 puncte (45,5 la sută la 3 puncte), 1,9 recuperări și 1,8 pase decisive. În campionat, Nevezis s-a calificat în play-off, dar a fost eliminată din primul tur de campioana en-titre, Zalgiris Kaunas.
În LKL, Justas a bifat aproape 7 puncte pe meci cu 36 la sută procentaj de la distanță și 88 la sută la ”libere”, conform aceleiași surse.
 
 
Dragoș Gheorghe continuă la Sibiu

Extrema de forță Dragoș Gheorghe și-a prelungit contractul cu BC CSU Sibiu pentru sezonul viitor. Jucătorul de 2,00 metri înălțime a evoluat în 14 meciuri, în ediția precedentă a Ligii Naționale, cu medii de 9,1 minute, 3,7 puncte și 2,4 recuperări.
Cel mai bun meci al său a fost cu Dinamo, din luna martie, în care a reușit primul său ”double-double”, 21 de puncte și 10 recuperări.

Dragoș Gheorghe a fost component al echipei naționale a României la Campionatul European U20 și la Universiada din 2017, de la Taipei, iar în această vară a făcut parte din lotul lui CSU cu care echipa sibiană a obținut medalia de bronz la prima ediție a Ligii Naționale 3x3.
 
 
”Aurică” Gavriloaia, component al loturilor naționale de juniori

Ultimul tânăr înregimentat este Aurelian Gavriloaia, jucător școlit de ACS Dan Dacian și trecut prin programul de excelență al clubului CSM Steaua București.
Născut pe 21 ianuarie 2001, ”Aurică” este un baschetbalist polivalent. Component de bază al loturilor naționale de juniori, Gavriloaia a fost, la Campionatele Europene U16 și U18, unul dintre principalii marcatori ai ”tricolorilor”. Mediile sale totale la aceste trei ediții au fost de 9,9 puncte, 6,1 recuperări și două pase decisive.

Sibienii l-au putut vedea pe cel mai tânăr jucător din lotul lui Dan Fleșeriu în cadrul Turneului Final U18 organizat la Sibiu în acest an. Gavriloaia a fost desemnat cel ma bun jucător al competiției, cifrele sale fiind elocvente: 15,2 puncte, 9,3 recuperări și 3,2 pase decisive, mai susține clubul sibian în comunicatul de presă.
 
 
Lotul lărgit, completat cu sibieni

CSU Sibiu mai susține că lotul lărgit va fi completat de sportivi din loturile proprii de juniori, câțiva dintre ei urmând să se alăture echipei galben-albastre încă din presezon, având șansa de a concura pentru un loc în rotația de bază de-a lungul noului sezon al Ligii Naționale. Conform noii reguli impuse de  Federația Română de Baschet, fiecare echipă trebuie să aibă în permanență un sportiv sub 23 de ani în primele două sferturi ale fiecărui meci din Liga Națională sau din Cupa României. 
 
CSU SIBIU
Fundași: Lucas Tohătan, Mirel Dragoste, Kevin Hardy;
Extreme: Monyea Pratt, Justas Tamulis, Alex Varga, Aurelian Gavriloaia, Wilhelm Brosser;
Pivoți: Isaiah Philmore, Dragoș Gheorghe, Randal Falker, Chris Cooper.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia