Tribuna
Sevis
CSM CSU Oradea - BC CSU Sibiu 76-64 / E răcoare pe piscuri. ”Vulturii” nu se simt deloc bine!
Ovidiu BOICA
1775 vizualizari
CSM CSU Oradea - BC CSU Sibiu 76-64 / E răcoare pe piscuri. ”Vulturii” nu se simt deloc bine!
* Baschetbaliștii sibieni au cedat, în această seară, meciul trei al semifinalei cu trupa lui Cristi Achim și sunt condamnați să âștige duminică, tot la Oradea, pentru a duce seria în decisiv. Dacă vor pierde din nou, atunci ”galben-albaștrii” se vor bate, pentru al doilea an la rând, nmai pentru un loc pe podium și medaliile de ”bronz”. * Diferența a fost făcută în primul sfert, unul în care gazdele au avut la un moment dat 20-5 și pe care l-au câștigat cu 25-16. Al doilea s-a încheiat la egaitate (14-14), iar pe al treilea a fost al lui CSU (17-14). Actul decisiv a început de la 53-47, iar orădenii nu le-au mai lăsat nicio șansă ”vulturilor”. * Monyea Pratt a fost cel mai bun marcator al lui CSU, cu 16 puncte, iar Chris Cooper a reușit double-double-ul, cu 10 puncte și 14 recuperări. * Meciul patru va avea loc duminică, 27 mai, tot de la ora 20:00.
 
CSU a început seria din semifinalele Ligii Naționale, cu CSM CSU Oradea, având avantajul terenului propriu, dar acum este la un meci de a rata pentru al doilea an consecutiv calificarea în marea finală. Echipa lui Cristi Achim a câștigat primul meci de la Sibiu cu 81-78, iar după ce ”galben-albaștrii” au egalat situația (85-78), Oradea a preluat din nou conducerea, la finalul meciului din această seară, în care trupa lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc a avut o singură dată avantaj pe tabelă, chiar în debut, prin tripla lui Monyea Pratt.
”Vulturii” nu s-au simțit bine încă din debutul meciului. Tânărul Brosser, introdus în primul ”cinci”, și-a încercat în două rânduri șutul de la distanță, dar i-a tremurat mâna, apoi a comis un antisportiv - suntem convinși - tocmai din lipsa experienței jocurilor de o asemenea intensitate. Altădată ”locomotiva” echipei, Tyler Laser pare să fi obosit, iar Cooper a avut aceeași mână nesigură de la linia de ”libere”, lucru care nu mai surprinde însă.
În condițiile astea, diferența a atins cote greu de imaginat pentru un debut de meci din semifinale. De la 6-5, Oradea a reușit un ”run” de 14-0, ajungând să conducă cu 20-5 la jumătatea perioadei.
Oradea a câștigat primul sfert cu 25-16. Bogdan Popescu, proaspătul tătic, a înscris ultimul coș, de la distanță.
Următoarele 10 minute au fost echilibrate. Chris Cooper, omul cu recuperările, dacă a fost ”repetent” încă o dată la ”libere”, a marcat din spatele semicercului. Și Capers și-a trecut o triplă în cont, CSU apropiindu-se pentru moment la 7 puncte (37-30), dar la pauza mare Oradea păstra avantajul luat încă din primul sfert (39-30).
În sfertul trei, baschetbaliștii sibieni au mai redus din ecart și, la finalul acestuia, câștigat cu 17-14, cele două echipe mai erau despărțite de două posesii mari (53-47). Actul decisiv se anunța unul în care orice era posibil...
Dacă mai era nevoie, ultimele 10 minute au demonstrat încă o dată că ”galben-albaștrii” n-au prins o zi strălucită. La 65-53, Dan Fleșeriu a luat time-out, în speranța redresării ”corabiei”, dar la reluare Laser și Cooper au comis ”pași”. Fleșeriu și-a chemat din nou jucătorii la sfat, după o ”secetă” de două minute și jumătate, dar nici de data asta n-a găsit soluțiile pentru ca CSU să revină în joc. Finalul a fost unul lipit de emoții, Oradea impunându-se cu 76-64 și făcând astfel un pas mare spre finală.
Principalul marcator al lui CSU a fost Pratt, cu 16 puncte. Cooper a înscris 10 și a făcut 14 recuperări, intrând în double-double. Capers și-a trecut în cont 12 puncte. Au mai punctat Paliciuc (7), Laser, Davis (câte 5), Kinnard II (4), Bogdan Popescu (3) și Mirel Dragoste (două).
 
  • ”Un meci extrem de fizic, de angajament mare pentru ambele echipe, pe care noi l-am început foarte slab. A trebuit să ne ajutăm jucătorii care ne depășeau primul om sau făcea angajările sub coș, iar ei valorificau de fiecare dată cu shoot de la distanță sau semidistanță. De aceea băieții au încercat să echilibreze jocul cu o agresivitate și mai mare. Așa au avut două sau trei momente în care au revenit. Din păcate, mereu, pe revenire, am ratat recuperările defensive, în urma unor apărări bune, iar asta ne-a costat, în final, jocul. Sunt mândru de jucătorii noștri pentru că nu au renunțat, indiferent cât arăta tabela, indiferent ce au fluierat arbitrii, sau mai bine zis, ce nu au fluierat, și au reușit să stea în meci până la final. Așa trebuie să fim și duminică, să nu cedăm nici un moment, să ne jucăm șansa de a duce seria înapoi în decisiv la Sibiu, așa cum ne-am și propus înainte de a veni la Oradea”.
                                                                    Dan Fleșeriu, antrenor principal BC CSU Sibiu
 
**********************************************************************************************************
 
(ȘTIRE INIȚIALĂ)
Baschetbaliștii sibieni joacă, astăzi, de la ora 20:00, în deplasare, meciul al treilea din seria semifinalei cu CSM CSU Oradea, urmând ca cele două echipe să se întâlnească din nou duminică, tot pe terenul echipei lui Cristi Achim, de la aceeași oră. Ambele partide vor fi transmise în direct de Digi Sport.
După primele două partide ale seriei, disputate în Palatul Sporturilor ”Transilvania”, cele două echipe sunt la egalitate. Orădenii au câștigat primul meci, cu 81-78, iar cel de-al doilea le-a revenit ”vulturilor” (85-78).
  • ”Urmează meciurile de la Oradea, deosebit de grele pentru noi deoarece am cedat în primul meci și am pierdut avantajul terenului propriu. Evident că mergem cu gândul de a întoarce avantajul în favoarea noastră și de a reuși măcar o victorie acolo, lucru greu de realizat. Spun asta pentru că jucătorii de la Oradea sunt obișnuiti cu fazele  finale ale competiției. Aștept de la jucătorii noștri să aibă o atitudine corectă, așa cum au avut în meciul al doilea de pe teren propriu și, de asemenea, mă aștept să nu renunțe niciodată la luptă așa cum suporterii noștri și toți cei care îi susțin și au venit de-a lungul timpului alături de noi, au demonstrat că fac. Nu avem voie să renunțăm, până la ultimul fluier și să sperăm că venim înapoi cu seria, acasa”, a spus antrenorul principal al BC CSU Sibiu, Dan Fleșeriu.
În caz de nevoie, meciul 5 al seriei ar urma să se dispute miercuri, 30 mai.
 

Sursa foto: Emoții Galben-Albastre / Cristi Cojocariu 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia