Tribuna
Crosul Primăverii
Crosul Primăverii

Căldura descurajantă de joia trecută nu i-a întors din drum pe studenţii sibieni care s-au înscris pe listele de participare la Crosul Primăverii, ştiind că mişcarea este importantă pentru sănătate. Tinerii au hotărât să îşi demonstreze talentele sportive alergând în Parcul Sub Arini, de la ora 12.
Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului "Dumbrava Sibiului - inima verde a comunităţii locale". Acest cros a fost organizat de Facultatea de Ştiinţe - Catedra de Educaţie Fizică şi Sport şi de Facultatea de Ştiinte Agricole şi Protecţia Mediului.
Studenţii au fost instruiţi cu privire la parcurgerea traseului, iar primii 7 au fost premiaţi cu cupe şi tricouri. Băieţii au avut un traseu mai lung de parcurs, de 2.000 de metri, iar fetele, doar 1.000 de metri. La final, pe podium s-au aflat Adina Isăilă, Alice Călinescu şi Nicoleta Titonia, iar la băieţi, pe primele 3 locuri s-au clasat Lucian Vasiloschi, Sergiu Roman şi Ştefan Efros.
Studenţii s-au bucurat de această manifestare şi au dovedit respect pentru competiţie şi talent. “Am mai participat şi anul trecut şi m-am clasat pe locul 6. Obişnuiesc să alerg în fiecare seară. Sunt încântat că am reuşit să particip şi anul acesta”, a spus Alice Călinescu, ocupanta locului 2.
“Reuşim să organizăm acest cros în cinstea patronului spiritual al Universităţii "Lucian Blaga". În compensaţie cu studiul individual, e o mişcare benefică pentru întărire şi socializare”, a declarat prof. univ. dr. Dionisie Turcu, şeful Catedrei de Educaţie Fizică.
Anul acesta, fetele au fost mai active decât băieţii, un număr de 116 aliniindu-se la startul Crosului Primăverii, faţă de cei doar 54 de băieţi.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA