Tribuna
Jidvei
CRONICA CSU Craiova - FC Hermannstadt 1-1: Toți pentru unul, unulpentru toți...
Ovidiu BOICA
1175 vizualizari
CRONICA CSU Craiova - FC Hermannstadt 1-1: Toți pentru unul, unulpentru toți...
Echipa sibiană a pus capăt seriei negative în campionat. După cinci înfrângeri consecutive, FC Hermannstadt a obținut o remiză pe terenul ”Științei”. ”Alb-roșii” au condus încă din debutul întâlnirii, dar au fost egalați în prelungirile primei reprize dintr-un penalti acordat gratuit de ”centralul” Iulian Călin. Arbitrul din Ștefănești/Argeș a luat alte câteva decizii împotriva jucătorilor lui Alex Pelici, însă aceștia au obținut un punct la final după ce, în repriza secundă, au făcut o apărare exactă, iar portarul Cătălin Căbuz a parat fiecare șut al oltenilor. Pentru FC Hermannstadt urmează jocul cu Astra, la Tg. Mureș, apoi deplasarea la Iași.

 

Sibienii au pus capăt crizei de rezultate în Liga 1 după ce, sâmbătă seara, au ținut-o în șah pe deținătoarea Cupei României. Cele două echipe s-au reîntâlnit după finala de pe ”Arena Națională”, de data asta pe o arenă ”Ion Oblemenco” de 5 stele, construită de o firmă din orașul nostru (Con-A), alta decât cea care se ocupă de modernizarea ”Municipalului” (Construcții SA) și care le răpește sibienilor plăcerea de a vedea din nou fotbal de Liga 1 pe teren propriu, lucrările fiind mult întârziate. Deși oltenii l-au avut pe arbitrul Iulian Călin al 12-lea jucător, Universitatea n-a putut bifa o nouă victorie în fața jucătorilor lui Alex Pelici, un antrenor care, aflat cu sabia lui Damocles deasupra capului, a pregătit exemplar jocul, arătându-le obrazul celor care îl contestă în ultimele săptămâni și care îl văd deja înlocuit, numele cel mai des vehiculat fiind cel al lui Vasile Miriuță.

Pelici a mers pe mâna jucătorilor cu care a jucat finala Cupei României și cu care a promovat în Liga 1, în ”unsprezecele” de start noutățile fiind doar Dandea, Serediuc, Company și Mijuskovic. Nu N'Kololo, nu Tsoumou, nu Chalkiadakis, iar Ilja Antonov a fost suspendat pentru cumul de ”galbene”. Și, decizia tehnicianului s-a dovedit inspirată...

Primul semnal de alarmă a venit... de pe capul lui Mijuskovic, internaționalul muntenegrean reluând alături, în urma unei lovituri libere bătute de Tătar ('3). Patru minute mai târziu, Petrișor Petrescu a executat un corner de pe dreapta, Bogdan Rusu a prelungit, cu capul, pe colțul lung, iar Blănaru l-a fentat pe Cicâldău și a reluat în plasă, tot cu capul, din 3-4 metri: 1-0 pentru FC Hermannstadt!

Mitriță, vedeta Craiovei, a fost aproape de egalare, însă Căbuz a scos de sub transversală mingea șutată de oltean, din lovitură liberă ('12). Același Mitriță l-a încurcat pe Koljic, iar Martic a înălțat zmeul ('23).

Un nou corner desfășurat după scenariul de la gol era să se transforme în 2-0, dar Pigliacelli a reușit să pareze ('26).

 

Penalti făcut cadou

 

Sibienii au fost aproape să intre în avantaj la cabine când ”centralul” Iulian Călin a inventat un penalti pentru Craiova. Mingea trimisă în centrul careului l-a avut cap-compas pe Cicâldău, care a luftat inacceptabil pentru un jucător de echipă națională, iar în secunda următoare a plonjat pe gazon, de lângă Tătar, aflat la un metru distanță. Arbitrul argeșean n-a stat pe gânduri și a indicat punctul cu var, iar Koljic a restabilit egalitatea.

Pe ”alb-roșii” îi așteptau o repriză secundă extrem de dificilă. În loc să reia jocul de la 1-0 și cu un om în plus, pentru că Cicâldău ar fi trebuit să primească al doilea ”galben” pentru simulare la faza ”penaltiului”, sibienii s-au văzut nevoiți să joace 11 contra 12, pentru că ”centralul” Iulian Călin foarte bine ar fi putut îmbrăca tricoul alb-albastru.

Căbuz a parat șutul cu pământul al lui Mitriță, de la 22 de metri ('50), la fel și pe cel al lui Fedele ('58), apoi Nuno Rocha a dat o ”lumânare”, din 6 metri, la centrarea lui Rocha ('63) Căbuz s-a mai remarcat o dată la șutul lui Cicâldău, de la 20 de metri. Fără șanse să penetreze o apărare ”beton”, oltenii au încercat șuturile de la distanță, dar între buturile Sibiului s-a aflat și de data asta unul dintre portarii naționalei de tineret care e la un pas de calificarea la EURO...

 

Recital... Iulian Călin (partea a doua)

 

Nici Gladina n-a reușit să-l învingă pe Căbuz ('79). Minutele treceau și jucătorii lui Mangia se precipitau tot mai mult, enervați de apărarea impenetrabilă a sibienilor. ”Centralul” Iulian Călin n-a rămas impasibil la crisparea oltenilor și a încercat - atât cât a putut - să-i împingă de la spate pentru golul victoriei. Dumitriu a văzut ”galben” pentru o ținere de tricou la Bancu, însă jucătorul Craiovei a scăpat cu fața curată după ce i-a aplicat sibianului un pumn în figură, drept răspuns. Mihăilă a intrat cu talpa în față la Dandea, dar a fost și el iertat ('86). Un minut mai târziu, Iulian Călin a rupt echilibrul numeric. Dumitriu a încasat al doilea ”galben”, însă cu o secundă mai devreme Fedele îl faultase pe N'Kololo.

Chiar și în inferioritate, sibienii au terminat cu bine meciul. FC Hermannstadt a obținut un punct în Bănie, dar răzbunarea pentru eșecul din finala Cupei României se amână. Poate, pentru primăvară, în retur, la Sibiu, și fără Iulian Călin al 12-lea jucător al Craiovei...

 

”A fost un fault inexistent la Cicâldău. Merita al doilea ”galben” şi trebuia eliminat pentru simulare. Aveam 1-0 la pauză cu Craiova. Pe mine, această decizie ar fi putut să mă coste postul. Ne-am apărat eroic. Acest punct obținut cu Craiova este unul de moral. Dedic acest punct tuturor suporterilor și oamenilor care se bucură de acest rezultat. Le mulțumesc băieților pentru ce au făcut astăzi. Dacă au declarat că au jucat și pentru mine, și au făcut asta, e ceva ce ne ține împreună. Anul trecut am făcut lucruri impresionante împreună, am ajuns și în finala Cupei României și am promovat fără niciun fel de probleme. Nu cred că atunci am fost buni și acum suntem proști. Trebuie să fim uniți”.

Alexandru Pelici, antrenor FC Hermannstadt


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia