Tribuna
Coronavirusul dă peste cap planurile organizatorilor! Niciun jucător din Top 100 ATP nu a mai ajuns la Sibiu
Ovidiu BOICA
1151 vizualizari
Coronavirusul dă peste cap planurile organizatorilor! Niciun jucător din Top 100 ATP nu a mai ajuns la Sibiu
Cu câteva ore înaintea terminării înscrierilor, trei jucători din primii 60 mondiali erau așteptați la Sibiu. În cele din urmă niciunul n-a mai venit la Sibiu Open din cauza Covid-19, România fiind inclusă în zona roșie datorită numeroaselor cazuri zilnice de îmbolnăviri.

 

Coronavirusul afectează și ediția din acest an, a IX-a, a celui mai renumit turneu de tenis din România, Sibiu Open, care se desfășoară între 19 și 26 septembrie pe terenurile Tenis Club Pamira. Mai mulți jucători de top care ar fi trebuit să ajungă la Sibiu și-au schimbat între timp planurile, pe ultima sută de metri, fiind îngrijorați de numărul mare de îmbolnăviri zilnice care plasează România într-una din zonele cu risc major Covid-19.

”Din păcate, în ultimele zile am avut un număr foarte mare de cazuri noi de Covid-19 anunțate de autorități în România iar acesta este un impediment foarte mare în ceea ce privește organizarea turneului. Atât condițiile pe care o să le impună ATP-ul, dar cel mai important, din perspectiva jucătorilor care vor participa. Datorită faptului că România va intra în zona roșie, jucătorii au dificultăți cu privire la următoarele turnee la care vor participa și cu impunerea autorițăților din țările respective a unor condiții de carantinare sau izolare, în funcție de situație. Mulți dintre agenții jucătorilor de top din Top 100 ATP m-au sunat și au discutat cu autoritățile, încearcă să găsească o soluție. Da, într-adevăr, anul acesta vor fi decizii de ultim moment. Asta este situația! Până diseară, la ora 18:00, vom avea concluziile tuturor jucătorilor”, declara Marius Vecerdea vineri, într-o conferință de resă, cu câteva ore înainte de închiderea listelor.

 

Trei jucători din Top 70 ATP, pe listă! Niciunul n-a mai venit!

 

Pe tabloul principal al Sibiu Open ar fi trebuit să se regăsească Pablo Andujar (51 ATP), americanul Tommy Paul (59 ATP), Joao Sousa (74 ATP) sau bosniacul Damir Dzumhur (114 ATP), dar în cele din urmă niciunul dintre aceștia nu a mai ajuns la Sibiu Open. Marius Vecerdea a sperat până în ultimul moment că măcar unul va onora cu prezența turneul Challenger, însă în zadar.

”Trebuie să menționez că, anul acesta, am avut solicitări din partea a patru jucători importanți, chiar din Top 70 mondial. Este vorba despre portughezul Joao Sousa, care a jucat în semifinalele primei ediții a turneului Sibiu Open, în 2012, iar de atunci nu a mai jucat niciun turneu Challenger, ci doar turneele mari de ATP. A participat la 30 de ediții de Grand Slam, a ajuns între primii 30 de jucători din lume. A solicitat o poziție de wild-card și urmează să ia o decizie în acest sens astăzi (n.a. vineri), în ultimul moment. La fel, americanul Tommy Paul, are doar 23 de ani, este cel mai bine clasat jucător vreodată care ar participa la Sibiu Open, este locul 57 mondial. Urmează să ia o decizie în funcție de situația din Hamburg unde avem turneul ATP 250 chiar înainte de turneul de la Roland Garros. De asemenea, Pablo Andujar, care a decis să joace trei turnee Challenger consecutive, în Cehia, în România, la Iași (...) Chiar acum se află pe teren și urmează să ia o decizie în sensul rămânerii în România, la Sibiu, sau să plece direct, să se pregătească la Paris, unde va juca pe tabloul principal. La fel, mai este bosniacul Dzumhur, care a solicitat wild-card. A trebuit să îl refuzăm. Am ținut cont doar de cei mai bine clasați jucători, cum am spus, cei trei menționați înainte. Din păcate asta este situația cu jucătorii și cu deciziile de ultim moment”, a mai spus Vecerdea.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia