Continental
Tribuna
Contractele jucătorilor de la FC Hermannstadt, suspendate până la expirarea stării de urgență! Jucătorii nu și-au primit salariile pe ianuarie și februarie!
Ovidiu BOICA
1881 vizualizari
Contractele jucătorilor de la FC Hermannstadt, suspendate până la expirarea stării de urgență! Jucătorii nu și-au primit salariile pe ianuarie și februarie!

Membrii Consiliului Director al AFC Hermannstadt a stabilit, în această seară, suspendarea contractelor tuturor jucătorilor din lot până la expirarea stării de urgență. Decizia a fost transmisă pe contul de Facebook al clubului. Sursa ctată mai notează că fotbaliștilor lui Vasile Miriuță li s-a propus prelungirea duratei contractelor cu o perioadă egală cu cea a suspendării.
”Cu puțin timp în urmă, Consiliul de Administrație (n.a. în fapt este vorba despre Consiliul Director) AFC Hermannstadt a decis să suspende contractele fotbaliștilor legitimați pentru cât timp se va menține starea de urgență în România! Măsura vine ca o consecință a faptului că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire. Asta dacă ținem cont că în prezent nu se știe când se va relua activitatea fotbalistică din țara noastră. Chiar și așa, AFC Hermannstadt le-a propus jucătorilor noștri prelungirea duratei contractelor cu o perioadă egală cu cea a suspendării. Prin urmare, aceasta va fi singura clauză care va fi modificată în înțelegerile actuale, drepturile financiare rămânând neschimbate. În acest moment, stafful și toți fotbaliștii noștri se află în autoizolare și se pregătesc individual după un program stabilit în prealabil”, notează clubul sibian pe contul de pe rețeaua de socializare.
Anunțul vine la scurt timp după ce preşedintele clubului de fotbal FC Hermannstadt, Iuliu Mureşan, a decis să îşi suspende contractul pe care îl are cu gruparea sibiană pe perioada stării de urgenţă, aflată în vigoare în contextul pandemiei de COVID-19.
"Aflat în autoizolare, dl. Iuliu Mureşan, preşedintele #FCH, a decis ca începând de astăzi, 30.03.2020, să îşi suspende înţelegerea contractuală cu AFC Hermannstadt. Măsura va fi aplicată în funcţie de cât va fi menţinută starea de urgenţă provocată de virusul COVID-19 în România", se arată într-un comunicat al clubului postat pe pagina oficială de Facebook.
Sibienii au decis, pe 16 martie, suspendarea antrenamentelor până la reluarea Ligii 1.
Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată în data de 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.
Statul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75 la sută din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75 la sută din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanţei Guvernului.
 
Jucătorii nu și-au primit salariile pe lunile ianuarie și februarie!
 
Iuliu Mureșan declarase pentru Gazeta Sporturilor, în weekend, că jucătorii mai au de primit salariile pe lunile ianuarie și februarie. ”O să găsim soluții să le plătim și pe acelea, după ce se termină criza asta. Cum spuneam, acum e important să ieșim cu bine din încercarea asta", a afirmat oficialul grupării de pe ”Municipal”.
 
Foto: Arhivă Tribuna
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia