Continental
Tribuna
Concordia Chiajna - FC Hermannstadt 2-2 E bun şi-un punct!
Ovidiu BOICA
3206 vizualizari
Concordia Chiajna - FC Hermannstadt 2-2 E bun şi-un punct!
Echipa sibiană a terminat la egalitate pe terenul "lanternei" după ce a avut 2-0 încă din minutul 12. Ilfovenii au egalat în doar două minute.

 

FC Hermannstadt s-a întors cu un punct de la Chiajna, rezultat în urma căruia ecartul dintre cele două formaţii se menţine la 6 lungimi. Jocul de pe "sinteticul" Concordiei a avut două reprize diferite. În prima, s-au marcat 4 goluri într-un interval de doar 13 minute. În plus, sibienii au trimis de două ori în bară. După pauză, ocaziile la cele două porţi s-au rărit considerabil, iar la final ilfovenii şi "alb-roşii" şi-au împărţit punctele.
Sibienii au pus pericol pe careul advers încă din debutul întâlnirii. Offenbacher a trimis în gura porţii, din lovitură liberă, dar Tsoumou a ratat reluarea ('4). Un minut mai târziu, acelaşi Offenbacher a zguduit stâlpul din stânga lui Râmniceanu, Cadamuro a greşit degajarea şi Tsoumou a profitat de cadou, deschizând scorul.

Ilfovenii au cerut lovitură de la 11 metri la un duel Pîrvulescu - Moussa, dar "centralul" Robert Dumitru - aflat la primul său meci în actualul sezon - n-a dat nimic ('6).
Căpitanul de ieri al Sibiului, Petrişor Petrescu, a luat bara la ţintă ('10), dar totuşi "alb-roşii" au reuşit să facă 2-0 prin Jazvic, care i-a furat mingea lui Grădinaru ('12).

 

  • Răzvan Dâlbea, Alex Dandea (suspendaţi), Pedro Moreira şi Company (accidentaţi) au lipsit de la FC Hermannstadt.
 
Au urmat două minute de coşmar pentru jucătorii lui Miriuţă. Mai întâi Gorobsov a şutat în vinclu, din afara careului mare ('16), apoi Bawab a pătruns printre 4 adversari, a combinat scurt cu Alexe şi l-a învins pe Toma Niga cu un şut plasat, la colţ ('17).

Cele două goluri le-au dat aripi jucătorilor lui Falub, dar tabela a rămas blocată la 2-2.
Repriza secundă n-a fost la fel de spectaculoasă. Bărboianu a încercat să-l surprindă cu o boltă de la mijlocul terenului pe Niga, dar mingea a trecut alături ('57). Sibienii au avut penalti la intervenţia lui Cadamuro asupra lui Petrescu ('74). Bawab a fost aproape de "dublă" cu 12 minute înainte de final, dar a trmis pe lângă poartă, din "foarfecă". În final, cele două echipe au încercat să dea lovitura de graţie, dar tabela s-a încăpăţânat să rămână cu scorul înregistrat încă din minutul 18.
 
CONCORDIA: Rîmniceanu - Meira, Marc, Cadamuro - Grădinaru (Bărboianu ’46), Ropotan (Albu ’70), Gorobsov, Fota - Bawab, Mousa, Alexe (Iloki ’85). Antrenor: Adrian Falub.
FC HERMANNSTADT: Niga - Serediuc, I. Stoica, Mijuskovic, Pîrvulescu, Tătar - P. Petrescu (Popovici ’89), Măţel, Offenbacher (Dumitriu ’65) - Tsoumou, Jazvic (Blănaru ’79). Antrenor: Vasile Miriuţă.

 

 

 

(ȘTIRE INIȚIALĂ)

”Am încredere în băieți (...) și sunt sigur că vor face o partidă bună, că ne vom întoarce cu punct sau puncte de la Chiajna, cu toate că va fi foarte greu”, a afirmat antrenorul echipei sibiene în conferința de presă de astăzi. Miriuță este convins că, deși FC Hermannstadt va întâlni ultima clasată, va fi un meci extrem de dificil, pentru că Concordia a făcut transferuri bune în iarnă și are un antrenor care știe cum să se descurce în atfel de situații.
  • ”Ne așteaptă un meci foarte greu la Chiajna, pe un teren sintetic. Adi Falub (n.a. antrenrul principal al Concordiei) mi-e prieten. E un antrenor foarte bun, organizează bine echipele pe care le antrenează. Chiar dacă e pe locul pe care e, Chiajna are jucători de valoare, mă refer la Gorobsov, la Cristescu, Marc, Albu, Moussa... Concordia a făcut transferuri bune în iarnă, s-a văzut asta și în jocurile pe care le-a disputat, mai ales în egalul obținut cu FCSB... Dar, avem șansa noastră și trebuie să ne trezim, să avem altă atitudine, altă determinare. (...) Am încredere în băieți, am avut tot timpul, sunt și ei responsabili, sunt preocupați și sunt sigur că vor face o partidă bună și ne vom întoarce cu punct sau puncte de acolo, cu toate că va fi foarte greu”, a declarat Miriuță.
Vasile Miriuță este îngrijorat de faptul că echipa sa fructifică puține ocazii din cele pe care și le creează meci de meci. ”Cu Gaz Metan, părerea mea e că în 10 jucători am avut altă atitudine, față de prima repriză. În a doua repriză am avut și trei șanse de a marca. Singurul lucru care mă îngrijorează cel mai mult e că nu marcăm. Cu Iașiul, până să marcăm, am avut 5 ocazii. Cu Craiova, la fel, cu FCSB, la fel... Cu Gaz Metan, am avut trei ocazii de a marca, dar - din păcate - nu am reușit să o facem. Am mai spus, în play-out micile detalii pot face diferența. Echipele sunt echilibrate și o singură fază poate face diferența, cum s-a întâmplat și cu Gazul, am fost neatenți și am primit acel gol”, a mai spus Miriuță.
 
Pîrvulescu: ”Nu trebuie să le dăm multe lovituri libere”

Fundașul Cătălin Pîrvulescu e de părere că sibienii trebuie să se ferească să faulteze prea mult în preajma propriului careu de la 16 metri, pentru a nu le da ilfovenilor lui Adrian Falub șana de a marca, având în vedere că în lotul Concordiei se regăsesc mai mulți jucători înalți.
  • ”Suntem conștienți și noi că ne așteaptă un meci foarte, foarte greu. Concordia e o echipă care joacă bine acasă, cu jucători care au valoare, o echipă masivă. Încercăm să nu le dăm șansa să aibă multe lovituri libere pentru că știm că sunt foarte periculoși la fazele fixe.    Trebuie să ne facem treaba și, la finalul jocului, să ieșim cu capul sus de pe teren, să scoatem punct sau puncte”, a afirmat Pîrvulescu.
Partida dintre Concordia și FC Hermannstadt se va desfășura luni, 18 martie, de la ora 18:00, la Chiajna.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia