Tribuna
Claudiu Niculescu, antrenorul ”călăreților roșii”, mulțumit de perioada de pregătire: ”Matematic, nu suntem în play-off, dar sper să ne calificăm cât mai curând”
Ovidiu BOICA
513 vizualizari
Claudiu Niculescu, antrenorul ”călăreților roșii”, mulțumit de perioada de pregătire: ”Matematic, nu suntem în play-off, dar sper să ne calificăm cât mai curând”
© Vali MACREA

 

Liderul clasamentului eșalonului secund după 15 etape, CSC Șelimbăr, a terminat seria meciurilor de verificare de dinaintea reluării campionatului cu un succes în fața Unirii Dej, scor 2-0. ”Călăreții roșii” au fost neînvinși în amicale, câștigând două partide și terminându-le la egalitate pe celelalte trei.

Claudiu Niculescu, antrenorul formației din Șelimbăr, s-a declarat mulțumit de perioada de pregătire și de felul în care au răspuns jucătorii cerințelor sale. Fostul atacant al lui Dinamo se așteaptă la meciuri dificile în continuare, în campionat, mai ales că Șelimbărul încă nu este matematic în play-off.

”A fost o perioadă lungă, zic eu, dar sunt convins că a fost și utilă, în perspectiva a ceea ce avem de făcut în această primăvară. Sunt mulțumit, am mai spus-o atunci când am revenit din Antalya, o repet acum, sunt mulțumit de toți jucătorii pe care-i am la dispoziție. S-au pregătit foarte bine, exemplar pot spune. Au muncit, le-a fost greu, știu, i-am înțeles, dar repet, cred eu că această pregătire va fi benefică pentru echipa noastră. Ne așteaptă meciuri grele în continuare. Matematic, nu suntem calificați încă în play-off, dar sper să o facem cât mai curând”, a declarat Niculescu pentru pagina oficială de Facebook a clubului sibian.

Niculescu și-a sfătuit jucătorii să nu se considere ca și calificați în play-off: ”Aproape zilnic le-am spus, și în Antalya și inclusiv astăzi (n.a. sâmbătă), le-am transmis că nu suntem încă în play-off din punct de vedere matematic, dar eu sunt convins că ei sunt conștiențin de acest lucru și că nu ne vom culca pe-o ureche. Atât timp cât matematic nu suntem acolo, nu trebuie să ne culcăm pe-o ureche și nici după aceea. Dar, în primul rând, trebuie să ne îndeplinim obiectivul pe care-l avem, să facem acel prim pas, și anume să ne vedem matematic în play-off, iar după aceea vom vedea pe mai departe ce se va întâmpla”.  

 

Se știe primul ”unsprezece”, dar mai pot apărea modificări

 

Claudiu Niculescu a mai declarat, după amicalul cu Unirea Dej, că formula de start de la meciul cu Viitorul Pandurii, primul oficial din acest an, este conturată ”într-o poporție destul de mare”, dar nu exclude posibilitatea a apărea modificări la următoarele jocuri.

© Vali MACREA

”Da, într-o proporție destul de mare, pot spune că avem un prim «unsprezece» dar se pot schimba multe până la ora primului meci oficial. Ei știu foarte bine, deja mă cunosc, sunt de un an și ceva aici și băieții mă cunosc, trebuie să-mi arate și la antrenamente, pe parcursul săptămânii că își doresc să joace în primul «unsprezece», că au atitudinea necesară pentru a juca și n-am avut probleme până acum din acest punct de vedere. Cred că în proporție de 80-90 la sută, să spunem un prim «unsprezece» ar fi conturat. Dar, doar pentru prima etapă”, a mai spus tehnicianul.

În plus, Niculescu este convins că mai sunt lucruri de pus la punct: ”Cu siguranță! Am încredere în toți băieții pe care-i am la dispoziție, sunt băieți cu un caracter foarte frumos. Am format un grup unit aici, asta cred eu că s-a văzut în rezultatele echipei și se vede asta și în continuare, chiar dacă au fost doar jocuri amicale în această iarnă. E un grup care a făcut performanță pâîn acest moment și care cred eu că ne va mai aduce bucurii în această primăvară”.

 

Victorie bună pentru moral cu Dejul

 

Antrenorul ”călăreților roșiI” s-a declarat mulțumit și de amicalul cu Unirea Dej, de sâmbătă și speră ca, la ora primului meci oficial din acest an, cel de duminica viitoare, de la Tg. Jiu, toată lumea să fie aptă.

© Vali MACREA

”Am întâlnit un adversar bun, care s-a întărit în această iarnă, nu mai este echipa din prima parte a campionatului. A revenit Militaru, ca antrenor. A fost un test foarte util pentru că am întâlnit un adversar bine organizat, agresiv, care în câteva momente, să spunem, în special în prima repriză ne-a pus ceva probleme, dar cred că băieții au înțeles ccea ce le-am astăzi (n.a. sâmbătă), la acest meci. Am încheiat meciul cu o victorie bună pentru moral dar sunt mulțumit în mod special pentru faptul că toți jucătorii au ieșit sănătoși de pe teren. Asta este lucrul cel mai important.

Intrăm în săptămâna precompetițională, vedem cum va fi și vremea, pentru că am întâmpinat greutăți de când ne-am întors din Antalya, din cauza vremii. Nu e de vină nimeni, ci doar vremea. Ne-am antrenat pe sintetic cam toate zilele din aceastăsăptămână și băieții au început să acuze ușoare dureri dar sper eu ca, la ora jocului cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, de duminica viitoare, să fim apți din toate punctele de vedere și să încercăm să ne facem jocul, să ne întoarcem de acolo cu toate cele 3 puncte”, a concluzionat tehnicianul.

 

 

 

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA