Tribuna
AFF
Claudiu Niculescu a debutat un junior de 16 ani cu Unirea Constanța. Casian Soare: ”Sincer, am avut emoții!”
Ovidiu BOICA
1281 vizualizari
Claudiu Niculescu a debutat un junior de 16 ani cu Unirea Constanța. Casian Soare: ”Sincer, am avut emoții!”
© csc1599selimbar.ro

 

În vârstă de doar 16 ani, juniorul Casian Soare a debutat într-un meci oficial al echipei de seniori a Șelimbărăului weekendul trecut, când ”călăreții roșii” au câștigat cu 3-0 la Clinceni, cu Unirea Constanța.

Născut în Sibiu, Casian Soare a evoluat pentru prima dată în tricoul clubului din Șelimbăr în vara anului trecut, când a început să joace pentru echipa U17, în urma parteneriatului încheiat cu FC Interstar.

Seriozitatea si perseverența l-au ajutat ca, în scurt timp de la transferul său, să încheie primul lui contract de jucător profesionist cu prima echipă, notează clubul din Șelimbăr pe site-ul csc1599selimbar.ro.

Într-un interviu acordat pentru site-ul clubului ”călăreților roșii”, Casian vorbește despre debutul în echipa mare, calitățile care l-au propulsat la prima echipă, ce planuri de viitor are și cum își împarte timpul între școală și antrenamente, el fiind elev al Colegiului Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

”Sincer, am avut emoții. Am trecut peste acestea datorită faptului că am fost încurajat tot timpul de către antrenori si colegi. Pe această cale, vreau să-i mulțumesc domnului Claudiu Niculescu pentru că a avut încredere în mine și mi-a dat șansa să joc primele mele minute în Liga 2”, spune juniorul despre debutul său din meciul cu Unirea Constanța.

Jucătorul Șelimbărului spune că evoluțiile din meciurile de la juniori l-au ajutat să facă atât de repede pasul la echipa mare, dar și faptul că lovește mingea cu ambele picioare: Consider că am intrat în atenția echipei de seniori a CSC Șelimbăr datorită evoluțiilor bune pe care le-am avut în meciurile în care am evoluat la juniori, a faptului că încerc de fiecare dată să fac foarte bine atât faza ofensivă de joc, cât si faza defensivă și - nu în ultimul rând - a faptului că folosesc la fel de bine ambele picioare.

 

”La seniori e altceva”

 

Casian a vorbit, în interviul respectiv, și despre cantonamentul din iarnă, de la Rm. Vâlcea, și face referire la diferențele care există față de pregătirea de la juniori.

”Cantonamentul de iarnă nu a fost deloc ușor, chiar dacă nu a fost primul cantonament de care am avut parte. Oricât de bună și eficace ar fi pregătirea la nivel de juniori, ea nu poate fi identică cu cea de la nivelul seniorilor, însă poate să te ajute să faci trecerea mai ușor de la nivelul juniorilor la nivelul seniorilor. Consider că am beneficiat, la juniori, de o pregătire bună, sub toate aspectele, atât fizic, cât și tehnico-tactic, însă la nivelul echipei de seniori este altceva, forța și intensitatea sunt diferite, cerințele sunt mari și presiunea e continuă. Primul contact al meu cu aceste aspecte noi l-am avut în cantonamentul de iarnă efectuat cu echipa mare”, a adăugat Casian.

“Sunt încântat de ceea ce am găsit la CSC Șelimbăr 1599. Tot timpul vreau să cred că echipa pentru evoluez este cea mai bună. Așa consider și acum. Am de învățat de la antrenori, colegi și toți cei implicați din punct de vedere fotbalistic la Șelimbăr”, a mai spus fotbalistul de 16 ani al Șelimbărului.

 

Elev la ”Gheorghe Lazăr”

 

Casian Soare este elev la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr“ dinSibiu, unul dintre cele mai bune licee din localitate. El spune că nu neglijează nici școala deoarece și aceasta este importantă.

“Până in prezent, am reușit să mă descurc foarte bine atât la școală cât și la antrenamente. Nu este simplu deloc, totul implică muncă si voință. Ambele capitole, școala și fotbalul, sunt importante pentru mine. Vreau să mulțumesc cadrelor didactice din cadrul Colegiului Național “Gheorghe Lazăr”, care mă înțeleg si mă susțin tot timpul“, a adăugat Casian.

“În viitor, îmi doresc în primul rând să fiu sănătos. Vreau să mă pregătesc la fel de bine și să ajung sa joc cât mai multe minute la echipa de seniori. Nu pot răspunde la ce echipa mă văd pe viitor, cert este faptul că orice jucător de fotbal își dorește să evolueze la un nivel cât mai înalt“, a completat jucătorul.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA