Tribuna
Cisnădia, Avrigul sau Rășinariul? Cine merge la baraj din Liga a IV-a? Duma: ”Nu putem îngheța campionatul, titlul trebuie acordat pe teren!”
Cisnădia, Avrigul sau Rășinariul? Cine merge la baraj din Liga a IV-a? Duma: ”Nu putem îngheța campionatul, titlul trebuie acordat pe teren!”
Noul președinte al Asociației Județene de Fotbal a vorbit, în exclusivitate pentru TRIBUNA, despre variantele care sunt luate în calcul pentru ducerea ediției 2019/2020 a Ligii a IV-a la bun sfârșit. Dacă sezonulva fi înghețat, atunci Sibiul nu va avea echipă la barajul pentru promovarea în Liga 3.

 

După ce s-a decis ca Liga 1 să repornească pe 13 iunie, Liga 2 să își schimbe formatul, anul acesta, cu play-off pentru primele 6 clasate, iar Liga 3 a fost înghețată, acum Federația Română de Fotbal trebuie să ia o decizie și în privința campionatelor județene. Cert este că echipele provenind din campionatele care vor fi înghețate nu vor fi acceptate la barajul pentru promovarea în Liga 3.

Cu o astfel de problemă se confruntă și Sibiul. Liga a IV-a s-a întrerupt după ce s-au disputat primele două etape din retur. În momentul de față, lider este Măgura Cisnădie, cu 51 de puncte, urmată de FC Avrig (49) și Păltiniș Rășinari (48), ultima având însă un meci mai puțin disputat. Restul plutonului e la distanță, următoarea clasată, Miercurea Sibiului, având cu 9 puncte mai puțin decât liderul Măgura. Tocmai de aceea Ioan Duma, noul președinte al Asociației Județene de Fotbal, ar agrea o variantă în care primele trei să susțină un turneu pentru alegerea campioanei. ”Fără să încheiem sezonul în iarbă nu putem trimite campioana noastră la baraj”, susține Duma.

”Trebuie întrunit Comitetul Executiv. Am primit, săptămâna trecută, niște chestionare pentru cluburi. Dacă rămâne Liga a IV-a așa, se îngheață, nu se mai dispută niciun meci, (n.a. FRF) nu ne dă voie să acordăm titlul de campioană a județului. Asta înseamnă că nu vom avea echipă la barajul pentru promovarea în Liga 3. Trebuie să găsim o modalitate, nu contează numărul de meciuri, dar campioana Ligii a IV-a trebuie dată pe teren, mai ales la noi, că e o problemă mare, sunt trei echipe la o diferență de două puncte. Echipa de pe locul 4, Miercurea Sibiului, e la 9 puncte de locul întâi, iar pe 5 e Șelimbăr 2, care nu are drept de promovare. Ar trebui organizat un turneu cu primele 3 clasate, dar pentru asta avem nevoie de o decizie a Comitetului Executiv, să ni se dea ”verde” pentru a putea juca fotbal”, a afirmat Duma pentru TRIBUNA.

Ioan Duma ia în calcul și o altă posibilitate, aceea a împărțirii echipelor în două, primele 8 clasate în momentul de față urmând să dispute un play-off. ”O altă variantă ar mai fi să împărțim campionatul în două, cu play-off și play-out, cu primele 6 echipe în play-off, dar asta durează, nu cred că mai este timp”, a mai declarat președintele AJF.

 

Ce se întâmplă cu barajul pentru promovarea în Liga 3

 

Ioan Duma a mai precizat că este posibil să existe modificări și în barajul pentru promovarea în cel de-al treilea eșalon național. Concret, în locul celor 21 de dueluri între campioanele județelor, FRF ar putea opta pentru mini-turnee în trei, având în vedere că, anul acesta, vor promova doar 15 echipe, nu 21, ca până acum.

”Nu vor mai promova 21 de echipe, ci numai 15, câștigătoarele celor 14 turnee, plus echipa cel mai bine clasată pe locul al doilea. N-o să mai fie baraj între două echipe, ci între trei. La tragerea la sorți, în primăvară, am picat cu Harghita, am picat foarte bine în zona 3 Centru, din care facem parte. Acum, probabil se va mai trage la sorți încă o dată, nu știm cu cine picăm. Sperăm să fie mai multe echipe care să nu se mai înscrie în Liga 3, să confirme că nu se înscriu și atunci va fi din nou baraj între două echipe, așa promovează 21 de echipe. Vor să lase 5 serii și să le transforme cu 18 echipe, deci să mai intre câte 3 echipe în fiecare serie”, a mai declarat Duma.  

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia