Tribuna
Ciprian Banea, președinte PUMA Club Sibiu: ”Avem rezultate bune în 2021, locul 1 la Naționalele de copii și juniori. Așteptăm rezultate bune și la Europeanul din Spania”
Ciprian Banea, președinte PUMA Club Sibiu: ”Avem rezultate bune în 2021, locul 1 la Naționalele de copii și juniori. Așteptăm rezultate bune și la Europeanul din Spania”

- În ce perioadă și unde a avut loc cel de-al doilea cantonament de anul acesta al sportivilor de la PUMA?

- În perioada 17-22 august, la Mamaia, a avut loc Stagiul National de Taekwon-do ITF la care au participat și sportivi, dar și antrenori ai clubului PUMA, alături de sportivi din toată țara.

 

- Câți sportivi au luat parte la acest cantonament?

- La acesta stagiu au fost prezenți peste 200 de sportivi din toată țara. De la PUMA, au participat 26 de sportivi și 3 antrenori.

 

- Ce a însemnat o zi de cantonament pentru tinerii sportivi de la PUMA?

- Au fost câte două antrenamente pe zi, unul dimineața, pe plajă, de o oră, iar al doilea, unul tehnic, în sala de sport, de câte o oră pe fiecare grupă/grad, având în vedere regulile de distanțare socială.

- Ați avut invitați speciali la acest cantonament?

- Stagiul a fost susținut de directorul tehnic al federatiei, Master Alexandru Mureșan, posesor de centură neagră 7 DAN și de către ceilalți doi membri ai Comisiei Tehnice, respectiv domnii Alin Lazurcă și Marius Ionicescu, ambii posesori de centură neagră cu 5 DAN.

 

- Pentru ce competiție s-au pregătit sportivii în stagiul respectiv?

- Stagiul de pregătire a fost organizat în vederea perfecționării sportivilor și a participării la Cupa României, unde PUMA Club urmează să participe cu aproximativ 50 de sportivi, ce se va desfășura la Tg. Mureș, în perioada 8-10 octombrie, și la Campionatul European de Taekwon-do ITF organizat în Spania, la sfârșitul lunii septembrie, unde PUMA Club are selecționați în lotul național deocamdată 10 sportivi.

 

- Ce rezultate au fost obținute de sportivii de la PUMA la competiția respectivă?

- Înainte  de stagiul de vară, de la Mamaia,  a fost organizat Campionatul Națonal de Taekwon-do ITF pentru copii, la Constanța, în perioada 15-16 august, competiție la care PUMA Club a cucerit locul 1 în clasamentul general, cu 11 medalii de aur, 10 de argint și 16 de bronz, din 15 cluburi participante.

 

- Sunteți mulțumiț de modul în care s-au pregătit copiii și juniorii participanți la acest stagiu și de rezultatele din competiție?

- Suntem foarte multumiti, dovadă că stagiul organizat în luna august, la Păltiniș, a fost unul bine organziat și antrenamentele zilnice în Sala ”Puma” își arată roadele.

 

- Cine v-a susținut în organizarea acestui al doilea stagiu de pregătire din acest an?

- Susținere am avut din partea autorităților, Consiliul Județean Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, și totodată Romgaz Mediaș, cărora le mulțumim pentru parteneriatul și sprijinirea clubului nostru și a sportului în județul Sibiu.

 

- Ce planuri de viitor aveți?

- Planurile sunt să ne păstrăm sportivii în sală, să fie sănătoși, să câștigăm Cupa României la categoriile copiilor și juniorilor și să aducem cel puțin 3 medalii de la Campionatul European din Spania. Totodată, dorim ca, la sfârșitul anului, sportivii noștri să fie primii în clasamentele județene, la fel ca și în anii trecuți.

 

- Per total, anul 2021 a fost unul mulțumitor din punct de vedere al rezultatelor pentru sportivii de la PUMA?

- Anul 2021 a însemnat revenirea la competiții după un an complicat datorită Covid-19. Am participat la Campionatul Național de la Timișoana pentru juniori și seniori, unde am câștigat locul 1 la juniori și am obținut  locul 1 la Campionatul Național pentru copii de la Constanța.

Concluzia e că avem rezultate bune. Urmează în câțiva ani să cucerim și titlurile la seniori, când sportivii noștri vor ajunge la maturitate, în prezent 90 la sută din lotul PUMA fiind sportivi juniori și copii.

 

- Care sunt cele mai mari performanțe ale sportivilor de la PUMA în 2021?

- Pe plan național, cele enumerate mai sus. Așteptăm rezultate bune în Spania, la Campionatul European.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia