Tribuna
PNL
Cine minte? Un brazilian din lotul lui Hermannstadt acuză: ”Clubul nu are grijă de noi! Nu mi-am primit banii de la semnătură și salariile pe ianuarie și februarie!” Mureșan: ”Nu știe, dar are banii la zi!”
Ovidiu BOICA
2027 vizualizari
Cine minte? Un brazilian din lotul lui Hermannstadt acuză:  ”Clubul nu are grijă de noi! Nu mi-am primit banii de la semnătură și salariile pe ianuarie și februarie!” Mureșan: ”Nu știe, dar are banii la zi!”

 

Tranferat în vara anului trecut la FC Hermannstadt, brazilianul Jo Santos acuză în termeni duri conducerea clubului de pe ”Municipal”. Mijlocașul a dezvăluit, pentru ProSport, că cei din conducerea clubului i-au înștiințat, fără să-i consulte în prealabil, pe jucători că le-au fost suspendate contractele până la expirarea stării de ugență. Jo Santos a mai spus că și-a consultat deja avocatul, care i-a spus că ”un astfel de document nu este valabil decât cu acceptul jucătorului”. În plus, brazilianul a spus că mai are de primit suma promisă în momentul în care a semnat contractul cu FC Hermannstadt, salariile pe primele două luni din acest an și contravaloarea chiriei pe mai multe luni.

”Poftim?! Clubul nu are grijă de noi, nu ne-au dat nici un mesaj, antrenorul nici nu ne-a întrebat dacă suntem bine sau dacă avem nevoie de ceva. Antrenorul e plecat în țară de unde e el, cred. Nici nu știm. A încercat preparatorul fizic să ne trimită un program să facem ceva, dar oricum suntem noi profesioniști și ne antrenăm acasă cum știm și cum putem. În schimb, ei nu sunt deloc profesioniști cu noi”, a spus fotbalistul în momentul în care a fost întrebat dacă cei din conducerea clubului l-au susținut în aceste săptămâni scurse de la suspndarea antrenamentelor.

Jo Santos a vorbit și despre restanțele pe care le are clubul față de el: ”Eu încă nu mi-am primit banii de la semnătură, când am venit aici, adică din iunie 2019. Iar ultimul salariu pe care l-am primit a fost pentru luna decembrie. Deci, acum avem 3 luni de neplată. Chiria la apartament, la fel, nu mi-au achitat banii pentru ea din septembrie 2019”.

Brazilianul a dezvăluit și cum au aflat jucătorii de suspendarea contractului - ”ne-au scris pe grup că au luat această decizie și ne-am trezit fiecare separat cu câte un document personalizat de suspendare al contractului” - și a spus că avocatul său i-a spus că această decizie e ilegală: ”Eu deja mi-am contactat avocatul și mi-a spus că un astfel de document nu este valabil decât cu acceptul jucătorului. Iar eu nu am cum să fiu de acord cu așa ceva. Străinii putem ajunge și la FIFA cu așa ceva. (...) Eu vreau să ajut clubul, dar dacă ne-ar fi sunat și pe noi și ne-ar fi explicat frumos, ca să știm ce se întâmplă, dacă ne respectau și spuneau că ne plătesc măcar restanțele până la declanșarea crizei, nu așa... Să ne anunți că ne suspenzi contractele, fără să știm ce se întâmplă... Acceptam și varianta cu prelungirea lor ulterioară, dar dacă îmi explicau frumos. Dar, nu a venit nimeni să stea de vorbă cu mine”.

Jo Santos are cu FC Hermannstadt un contract valabil până în iunie 2021.

 

Reacția președintelui clubului: ”Nu i-am abandonat!”

 

La o zi distanță după ce Jo Santos a acuzat clubul că jucătorii au fost abandonați și că sunt restanțe financiare, președintele AFC Hermannstadt, Iuliu Mureșan, a venit cu replica la ProSport Live. Oficialul grupării de pe ”Municipal” susține că brazilianul e plătit la zi, iar clubul nu și-a abandonat jucătorii.

”Litigiile fac parte din viața oricărei societăți. FIFA nu are ce să facă atunci când se instaurează o stare de urgență. Și ce am făcut? Noi, practic, am amânat. După ce trece, le-am propus jucătorilor să prelungim contractele pe aceeași perioadă. Doar va fi o pauză. Nu vor pierde niciun ban. Nu i-am abandonat! EL NU ȘTIE, DAR ARE BANII LA ZI. Nu vă poate demonstra că avem datorie la el. El a cerut un avans că avea o problemă, investitorii l-au înțeles. Noi respectăm jucătorii, pentru că cu ei ne facem treaba, dar ei nu au dreptate întotdeauna. Nu spun că e mincinos, poate că nu a înțeles. Am să verific, dar eu știu că nu are nicio sumă de luat. Și cluburile au probleme. Să nu credeți că stau pe un morman de bani. Dacă nu sunt venituri, dacă nu îți intră nimic, nici nu ai de unde plăti. Suntem loviți deopotrivă și jucătorii, și cluburile. Am vorbit cu Miriuță și a înțeles. A fost de acord imediat”, a spus Iuliu Mureșan la ProSport Live.

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia