Tribuna
Festivalul Gradinilor
Chindia - FC Hermannstadt 0-1 / Norocul lui Albes! Sibienii, al doilea succes consecutiv în deplasare!
Ovidiu BOICA
3492 vizualizari
Chindia - FC Hermannstadt 0-1 / Norocul lui Albes! Sibienii, al doilea succes consecutiv în deplasare!
După debutul cu stângul, la venirea în România, Ruben Albes pare să fie un antrenor norocos. Echipa sa a câștigat două jocuri consecutive în deplasare și a urcat pe locul 4 în play-out.

 

FC Hermannstadt e la al doilea succes la rând în Liga 1. În această seară, ”alb-roșii” au câștigat la Ploiești, pe ”Ilie Oană”, cu ”lanterna” Chindia.

Chindia a deschis scorul după 10 minute de la debutul întâlnirii, dar George Neacșu, asistentul de pe acea parte, a ridicat fanionul și ”centralul” Cătălin Popa a anulat golul. Yameogo a trimis un ”trasor” la rădăcina barei, de la distanță, surprinzându-l pe Cristiano, dar croatul Dangubic - aflat pe direcția șutului - era în ofsaid și s-a crezut că a influențat faza.

La celelalte buturi, Jo Santos ('20) și Yazalde ('28) au greșit ținta, primul șut pe spațiul porții lui Aioani fiind cel al aceluiași Jo Santos, cu 11 minute înainte de pauză, pradă ușoară pentru goal-keeper-ul Chindiei.

Deși nu a fost un meci dur, numai în prima repriză ”centralul” Popa a arătat de patru ori cartonașul galben, raportul fiind de 3-1 pentru Chindia.

La 5 minute de la reluare ”centralul” Cătălin Popa a dictat penalti pentru Hermannstadt după o intrare neglijentă a lui Martac la Jo Santos. Lovitura de la 11 metri a fost executată cu siguranță de Romario Pires și Sibiul deschidea scorul.

În replică, Dangubic a tras în blocaj, apoi Berisha l-a întis pe Cristiano ('54).

Cristiano a menținut avantajul ”alb-roșilor” la șutul lui Dumitrașcu dintr-o lovitură liberă ('67), apoi a avut noroc la ”capul” lui Yameogo ('81). Portughezul dintre buturile Sibiului s-a mai remarcat o dată, în prelungiri, la reluarea lui Ivancic, la colțul scurt.

Hermannstadt a bifat, la Ploiești, al doilea succes în campionat, după 3-2 la Iași. Sibienii sunt acum pe locul 4 în play-out, cu 24 de puncte, și în etapa viitoare vor primi vizita Voluntariului.

CHINDIA: Aioani - Martac, Benga, Piţian, Corbu (C. Dinu '46) - A.Şerban (Ivancic '25), Raţă (Florea '80), Dumitraşcu, Yameogo - Berisha (Cr. Neguţ '60), Dangubic (L. Mihai '80). Antrenor: Emil Săndoi.

FC HERMANNSTADT: Cristiano - Vodă (Almeida '25), I. Stoica, Viera, Opruţ - Dâlbea, R. Pires - Caiado (P. Petrescu '84), Yazalde (Rimane '73), Jo Santos - Debeljuh (Bălan '83). Antrenor: Ruben Albes.

Cartonaşe galbene: Berisha '20, Martac '37, Raţă '43, Dumitraşcu '47 / Dâlbea '33, Romario '63, Cristiano '89.

 

 

(LIVETEXT)

'90+1 - Cristiano reține de la rădăcina barei mingea șutată de Ivancic de la 18 metri lateral stânga, la colțul scurt;

'89 - Jo Santos șutează peste transversală de la 20 de metri;

'89 Cristiano (FC Hermannstadt) este avertizat pentru trageri de timp;

'83 - dublă schimbare și la Hermannstadt, Petrescu intră în locul lui Caiado, iar Adi Bălan, în cel al lui Debeljuh;

'81 - Yameogo trimite peste transversală, din plonjon, de la 8 metri, în urma unei centrări din flancul drept;

'80 - dublă schimbare la gazde, Liviu Mihai în locul lui Vadim Rață, iar Daniel Florea în locul lui Filip Dangubic;
 

'73 schimbare Kevin Rimane - Yazalde la FC Hermannstadt; Rimane e la primul meci după reluarea campionatului;

'67 - Cristiano respinge în corner, de la prima bară, mingea expediată de Denis Dumitrașcu dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral dreapta;
'55 - Aioani reține mingea expediată din afara careului mare de Yazalde;

'54 - Dangubic șutează în blocaj, apoi Berisha trimite plasat, la colțul lung, de la 20 de metri, dar Cristiano reine;
'51, 0-1 - Romario Pires îl învinge pe Aioani cu un șut plasat, la firul ierbii, portarul ponjase pe colțul opus;
'50 - lovitură de la 11 metri pentru echipa sibiană după ce Martac i-a aplicat, în săritură, o lovitură în ceafă lui Jo Santos;
S '46 Cornel Dinu - Laurențiu Corbu (Chindia);
G '44 Vadim Rață (Chindia), pentru o intrare asupra lui Opruț;
G '37 Mădălin Martac (Chindia), pentru un fault la Jo Santos;
'34 - Jo Santos trimite, din prima, de la 22-23 de metri, pe centrul porții, fără probleme pentru Aioani;
G '33 Răzvan Dâlbea (FC Hermannstadt), pentru un fault asupra lui Dangubic;
'28 - Yazalde reia imprecis, din centrul careului, un balon centrat din flancul stâng de Opruț;
'25 - câte o schimbare de fiecare parte, Ivancic intră în locul lui Șerban la Chindia, Tiago Almeida îl înlocuiește pe Vodă la FC Hermannstadt;
'24 - pauză de hidratare, având în vedere că, la ora jocului, la Ploiești sunt peste 32 de grade; 
'22 - Cristiano reține fără probleme mingea șutată de Dangubic din marginea careului mare;
'20 - cartonaș galben Berisha (Chindia), pentru un fault asupra lui Viera;
'20 - Jo Santoș șutează imprecis de pe 16 metri;
'10 - Yameogo îl învinge pe Cristiano cu un șut de la 26-27 de metri, ușor lateral dreapta, dar reușita este anulată deoarece, pe direcția șutului, se afla un coechipier, Dangubic, arbitrul Cătălin Popa considerând că jucătorul din Croația a influențat faza;
 

 

(ACTUALIZARE)

Ruben Albes s-a decis asupra ”unsprezecelui” de start. Ibericul începe cu Cristiano - Vodă, Viera, I. Stoica, R. Opruț - Dâlbea, R. Pires - Caiado, Yazalde, Jo Santos - Debeljuh. Rezerve sunt I. Pop, Tiago Almeida, Dobrosavlevici, Bușu, Rimane, Cordea, L. Dumitriu, P. Petrescu și Ad. Bălan. Srdjan Luchin și Emanuel Novo sunt accidentați în continuare. În schimb revine Kevin Rimane după ce a ieșit negativ și la al patrulea test Covid-19.
De cealaltă parte, Emil Săndoi începe partida cu următoarea formulă de echipă: Aioani - Martac, Benga, Pițian, L. Corbu - Yameogo, D. Dumitrașcu, V. Rață, A. Șerban - Dangubic, Berisha. Pe bancă sunt I. Popescu, Cr. Neguț, C. Barbu, C. Dinu, L. Mihai, Piftor, Ivancic, Negrea și D. Florea.
Meciul va fi arbitrat de Cătălin Popa la centru, George Neacșu și Romică Bîrdeș la cele două linii.
De la ora 17:00 aveți AICI amănunte în timp real de la meciul dintre Chindia și FC Hermannstadt, de la Ploiești, de pe ”Ilie Oană”.

 

(ȘTIRE INIȚIALĂ)

Succesul obținut în Copou a însemnat o adevărată gură de oxigen pentru fotbaliștii sibieni, care pierduseră precedentele două jocuri de campionat. Victoria de la Iași le-a dat aripi jucătorilor lui Ruben Albes, care vor încerca să repete ”isprava” și luni, la Ploiești, cu Chindia.
Antrenorul iberic a afirmat, într-o conferință de presă, că jucătorii săi trebuie să demostreze că a crescut nivelul de joc al echipei și le promite suporterilor că Hermannstadt nu va retrograda.
”Intentia noastră este să continuăm schimbarea dinamică începută în ultimele trei partide. Trebuie să demonstrăm că am crescut nivelul de joc și să arătăm meci de meci că avem o identitate pentru care muncim din greu. Vom face tot ceea ce ține de noi să obținem cele trei puncte în meciul cu Chindia. Le-am transmis suporterilor că vom învinge în etapa precedentă. Le transmit și acum că ei trebuie să aibă încredere în echipă, în jucători și în staff. Suntem toți împreună în această luptă. Vom salva echipa de la retrogradare”, a declarat Albes.
Ruben Albes nu se va putea baza, în meciul cu Chidia, pe portarul Emanuel Novo și Srdjan Luchin, care sunt accidentați.
Înaintea acestui meci, FC Hermannstadt este pe locul 5 în clasamentul play-out-ului, cu 21 de puncte, iar Chindia ocupă penultimul loc, cu 4 puncte mai puține.
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sevis - din Marginimea Sibiului

Somarest

Festivalul Gradinilor

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
PORTAL MEDICAL
Postare anunturi
Licitatie publica

accentmedia