Tribuna
Ce se întâmplă? ”Galben-albaștrii”, al treilea eșec consecutiv în debutul sezonului, după ce au condus cu 15 puncte în sfertul 4!!! Tamulis - 39 puncte - n-a fost de ajuns!
Ovidiu BOICA
741 vizualizari
Ce se întâmplă? ”Galben-albaștrii”, al treilea eșec consecutiv în debutul sezonului, după ce au condus cu 15 puncte în sfertul 4!!! Tamulis - 39 puncte - n-a fost de ajuns!
Ce se întâmplă? ”Galben-albaștrii”, al treilea eșec consecutiv în debutul sezonului, după ce au condus cu 15 puncte în sfertul 4!!! Tamulis - 39 puncte - n-a fost de ajuns!

 

Suporterii mai tineri, cei care au fost alături de echipă cel puțin în ultimii 15-20 de ani, nu-și aduc aminte de un debut de sezon atât de negru al sibienilor... BC CSU a pierdut toate cele trei meciuri disputate până acum în actuala ediție a Ligii Naționale și ocupă un incredibil loc 14, iar o nouă înfrângere se conturează la orizont pentru că, în etapa viitoare, joacă la Oradea. Dacă mai punem la socoteală că, peste o săptămână, urmează vizita Voluntariului în ”Transilvania”...

După umilința cu Athletic, chiar de pe teren propriu (84-65) și înfrângerea cu Steaua (78-73), baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu  au fost aproape de primul succes din actualul sezon, cu formația din Craiova, în ”Transilvania”. Luni seara, ”galben-albaștrii” aveau un avantaj confortabil, de 15 puncte, în debutul sfertului 4, dar în cele din urmă au părăsit terenul învinși la o diferență de 5 puncte.

Fleșeriu a început cu McGrew, Pratt, Dragoste, Tohătan și Tamulis în primul ”cinci”. Lituanianul și-a intrat repede în mână, cu două coșuri de la distanță, apoi Mirel Dragoste a făcut 9-0, tot cu o triplă, obligându-l mai mult sau mai puțin pe grecul Kakiouzis să ceară primul time-out, după nici două minute scurse din meci.

La reluare, Qualls și Hawley au înscris pentru Craiova (9-4), dar Tamulis a avut replica perfectă, încă un coș din spatele semicercului.

Lituanianul lui CSU a marcat încă o dată cu o aruncare de la distanță și pentru prima dată diferența de pe tabelă era din două cifre, la 6 minute de la debutul jocului (19-9), iar până la urmă, CSU a câștigat primul sfert cu 28-20.

Debutul actului secund a avut o cu totul altă desfășurare față de primul sfert, Olisemeka și Robinson reducând diferența la o singură posesie, în vreme ce ”galben-albaștrii” n-au reușit să puncteze în primele două minute (28-26), motiv pentru care Fleșeriu a cerut time-out.

La reluare, McGrew l-a faultat pe Robinson, care avea șansa de a egala, însă a transformat o singură ”liberă”.

Tamulis a pus capăt seriei pozitive a oaspeților, iar CSU s-a menținut în avantaj, fără a se putea desprinde însă. Sibienii au câștigat repriza cu 45-41, dar sfertul secund a fost al oltenilor (21-17).

Lituanianul lui CSU a început repriza seuncă cu o aruncare de la distanță, iar Pratt l-a imitat. CSU avea acum 51-43, dar meciul rămânea deschis oricărui rezultat.

Sibienii au condus pe toată perioada sfertului trei și, la finalul acestuia, aveau +8 (64-56).

”Vulturii” au depășit bariera a 10 puncte în debutul actului decisiv prin punctele lui ”Mo” Pratt (68-56). Nervii oltenilor au cedat și au luat repede două  ”tehnice”, apoi jucătorii lui Dan Fleșeriu s-au dus la +15 cu o nouă reușită din spatele semicercului a lui Tamulis (74-59) și își făceau deja calculele la clasament cu prima victorie din actualul sezon.

În minutul 34, CSU acea 80-65. Franklin a dar semnalul revenirii cu o aruncare din spatele semicercului, apoi a transformat două ”libere” și și-a trecut în cont încă o triplă (80-73), forțându-l pe Fleșeriu să ia time-out.

Sibienii nu și-au revenit nici după minutul de odihnă și Qualls a redus diferența la o jumătate de coș cu alte două aruncări (80-79), apoi Robinson a egalat de la linia de ”libere”.

Uță a readus echipa sibiană în avantaj, dar imediat Franklin a înclinat - după multă vreme - balanța în favoarea oltenilor, apoi Olisemeka a înscris pentru 85-82.

”Galben-albaștrii” au încercat, în disperare de cauză, să întoarcă rezultatul cu aruncări de la distanță, dar au ratat de fiecare dată, iar Franklin, după faultul lui McGrew, a stabilit rezultatul final, formația din Craiova impunându-se cu 87-82 după un senzațional ”run” de 22-2 în ultimele 5 minute!

 

Tamulis, record de puncte: 39! 8 din 10 reușite de la distanță...

 

MVP-ul meciului a fost lituanianul din lotul lui CSU, Justas Tamulis, chiar dacă echipa sibiană a pierdut cu 87-82 meciul cu SCM ”U Craiova. Tamulis a înscris aproape  din jumătatea punctelor ”galben-albaștrilor” (39), a avut un procentaj de 80 la sută la aruncările de la distanță, cu opt reușite din zece încercări, la care a adăugat 5 recuperări, 3 pase decisive și două intercepții, indicele eficienței fiind de 39.

Monyea Pratt a înscris 14 puncte, a făcut 6 recuperări, 5 pase decisive și 3 intercepții.

Pentru BC CSU Sibiu au mai evoluat Mirel Dragoste (11 puncte, 5 pase decisive, dopuă intercepții), Rareș Uță (10 puncte, 8 recuperări), Tanner McGrew (5 puncte, 5 recuperări, 4 assist-uri), Lucas Tohătan (două puncte, două pase decisive), Luca Nătruț (un punct, 3 recuperări) și Cristian Cerbu.

Troy Franklin și Rashad Qualls au fost cei mai buni marcatori al Craiovei, cu câte 20 de puncte. Franklin a făcut 3 recuperări și două intercepții, dând 8 pase decisive. Qualls a făcut 4 recuperări și o intercepție. Robinson a înscris 18 puncte (7 recuperări, 3 intercepții), iar Olisenka a terminat meciul în double-double, cu 17 puncte și 12 recuperări.

La SCM ”U” Craiova, Aurelian Gavriloaia, fostul jucător al Sibiului, a stat pe parchet 31 de minute, dar n-a avut cifre bune: niciun punct, câte o recuperare și o pasă decisivă, plus două întercepții.

 

Dan Fleșeriu acuză: ”Jucătorii lor au lovit permanent!” ”Atitudinea ne va scoate din această încurcătură”

 

Antrenlorul ”galben-albaștrilor”, Dan Fleșeriu, s-a declarat mândru de jucătorii săi pentru atitudinea din jocul cu SCM ”U” Craiova, chiar dacă și acesta a fost pierdut, luni seara, în Sala ”Transilvania”, scor 87-82. Fleșeriu a acuzat faptul că i-a pierdut pe parcurs pe Tohătan și Dragoste, dar și faptul că adversarii au jucat agresiv.

”Nu pot să zic decât că sunt mândru de efortul pe care l-au depus băieții și de determinarea pe care au arătat-o. Din păcate, l-am pierdut pe Lucas (n.a. Tohătan) încă din primul sfert și pe Mirel (n.a. Dragoste) în sfertul trei, după niște decizii stupide. Jucătorii lor au lovit permanent în pătrunderi, Mirel a avut reacția și s-a fluierat doar reacția. Am făcut maximum care se putea. Îmi pare rău că n-am câștigat. Îmi pare rău pentru efortul lor, pentru că au avut încredere în forțele lor și au jucat bine. Am intrat în ultimele 5 minute cu 8 puncte în plus, ceea ce era senzațional pentru rotația scurtă pe care o aveam. Scorul în ultimele 5 minute a fost 19-2 pentru ei. Repet, asta în condițiile în care nu mai aveam niciun conducător de joc pe teren. N-avem decât să continuăm cu atitudinea asta și atitudinea asta ne va aduce victorii, cu siguranță. Încă o dată, îi felicit și sper că vor fi cu capul sus, iar înfrângerile acestea nu ne vor costa atitudinea. Atitudinea ne va scoate din această încurcătură. Am început slab sezonul. Vor fi de-acum încolo câte un meci pe săptămână și, dacă îi vom avea pe toți, putem să emitem pretenții la victorii. Sper ca Lucas să nu lipsească mai mult de un meci”, a spus Fleșeriu, conform paginii de Facebook a clubului sibian.

 

Sursa foto: Facebook BC CSU Sibiu


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia