Tribuna
”Cavalerii roșii” mai fac o victimă din zona play-off-ului! CSC Șelimbăr, victorie în fața Buzăului lui Pustai
Ovidiu BOICA
722 vizualizari
”Cavalerii roșii” mai fac o victimă din zona play-off-ului! CSC Șelimbăr, victorie în fața Buzăului lui Pustai
După Concordia și ”U” Cluj, o altă echipă aflată în primeșe șase a căzut victimă formației din Șelimbăr. Buzăul lui Cristi Pustai a codus cu 1-0 la pauza meciului de la Avrig, dar sibienii au întors reultatul în partea a doua prin golurile fundașilor Tătar și Vișa. Alex Curtean a ratat o lovitură de la 11 metri în prima repriză. CS Comunal are acum 21 de puncte și e pe locul 9 în clasamentul Ligii 2, iar peste o săptămână joacă pe Litoral cu Unirea Constanța.

 

”Cavalerii roșii” sunt neiertători pe propriul teren și au mai făcut o victimă în rândul echipelor cu pretenții din Liga 2. După Concordia (1-0) și ”U” Cluj (4-2), la Avrig a pierdut acum și FC Buzău, o formație care are pe bancă poate cel mai experimentat antrenor din campionat, Cristi Pustai având în CV foarte multe jocuri în Liga 1 și chiar în competițiile continentale. Sibienii au primit repede gol, au irosit șansa de a egala până la pauză, Curtean trimițând alături de la punctul cu var, dar au întors rezultatul după pauză. 
Buzoienii au început în forță meciul și, după șutul imprecis, de la distanță ('2), Ekollo a trimis în brațele lui Gal, din întoarcere, de pe 16 metri ('11). Tot pe centrul porții a trimis și Gaitan ('11), iar Keita l-a lansat în flancul stâng pe Chică-Roșă, care l-a dominat pe Biatoumoussoka și a trimis din marginea careului mic pe sub Gal, deschizând scorul ('15).
Sibienii au acuzat o vreme șocul, reușind să pună cât de cât pericol la poarta lui Stoian abia în minutul 27, dar Cârstean nu a reușit să profite de eroarea portarului Buzăului și Vîrtej a îndepărtat pericolul.
Oaspeții au fost aproape de 2-0 la șutul cu boltă al lui Manea, nou-intrat în meci, în locul accidentatului Keita. Mingea a lovit însă transversala, apoi a ieșit în aut de poartă ('31).
Ekollo a încercat să-l păcălească pe ”centralul” Roman, plonjând în careul Șelimbărului, dar n-a primit nimic, nici măcar ”galben” pentru simulare ('37).
Un minut mai târziu, Cârstean a primit în adâncime, flancat de Oteliță, și a fost faultat de portarul Stoian în marginea careului de 16 metri. Fază grea pentru arbitrul Roman, care a luat două decizii strâmbe, una pro, alta contra sibienilor. I-a dat doar ”galben” portarului și a indicat punctul cu var, deși ar fi trebuit eliminat Stoian și lovitură liberă din marginea careului.
Penaltiul l-a executat Curtean, care a căutat vinclul din stânga lui Stoian, însă a trimis alături, astfel că Buzăul a intrat în avantaj la vestiare ('40).
Yameogo a dat semnalul revenirii, la două minute de la reluare, dar Stoian a respins în corner. Manea a avut șansa de a dubla avantajul Buzăului, însă a trimis slab, cu latul, fără probleme pentru Gal ('49). Curtean a greșit ținta, în urma unui corner ('52).
Egalarea a venit din gheata căpitanului Daniel Tătar, care a executat magistral o lovitură liberă, la vinclu ('58).
Reușita le-a dat aripi sibienilor, iar Monea a avut prim-plan-ul în fața lui Wiktorski, dar Stoian a respins din fața lui, cu pumnul, din plonjon ('69).
Tătar și-a adus contribuția și la golul prin care Șelimbărul a preluat conducerea. Fundașul a trimis lung, în careu, dintr-o lovitură liberă, Cârstocea a respins până la Bogdan Vișa, care a tras din prima, cu stângul, în plasa laterală, la colțul lung ('71).
Amenințați că pot pleca spre casă fără niciun punct, după ce conduceau la pauză, buzoienii s-au năpustit spre poarta lui Gal și Chică-Roșă a șutat alături, din marginea careului mare ('76), iar Kanda a căutat contactul cu portarul Gal, în careu, dar a fost avertizat de ”centralul” Roman pentru... teatrul ieftin jucat ('84).
Toni Suciu a încercat să aducă definitiv liniștea, însă șutul său a fost deviat ('86).
Chică-Roșă ar fi putut face ”dubla” în ultimul minut, însă a trimis din apropiere, cu capul, peste transversală, din centrarea lui Vîrtej, iar în prelungiri a fost rândul lui Vîrtej să ceară penalti, dar tot ce a primit a fost doar un corner, rămas fără rezultat ('90+2).

Keita a ajuns la spital

Aflat la primul meci în tricoul Buzăului, Modibo Keita n-a stat prea mult pe gazon. La jumătatea primei reprize, malianul s-a ciocnit cap în cap cu Yameogo la un duel aerian. Keita a ieșit destul de ”șifonat”, el fiind preluat de ambulanță și, după ce a primit minute bune îngrijiri la teren, a fost transportat la spital. 

 

CS COMUNAL ȘELIMBĂR - FC BUZĂU 2-1 (0-1)

Au marcat: Daniel Tătar '58, Bogdan Vișa '71 / Adi Chică-Roșă '15.

CSC ȘELIMBĂR: 25. Rareș Gal - 15. Alexandru Vodă, 6. Ciprian Natea, 23. Messie Biatoumoussoka (24. Bogdan Vișa '32), 17. Daniel Tătar (cpt.) - 21. Ioan Cărăruș, 7. Alexandru Curtean - 16. Ruben Vecerdea (33. Alexandru Luca '46), 26. Alexandru Ciocâlteu, 11. Blaise Yameogo (20. George Monea '66) - 46. Adrian Cârstean (9. Toni Suciu '75). Antrenor: Eugen Beza. Rezerve neutilizate: 12. Cosmin Vâtcă, 8. Radu Criștiu, 60. Massimo Goh, 2. Alexandru Badea, 77. Nicolas Antone.

FC BUZĂU: 12. Relu Stoian (cpt.) - 21. Bogdan Oteliță, 6. Daniel Vîrtej, 4. Kamil Wiktorski, 16. Tudor Oltean - 27. Pablo Gaitan, 8. Alin Cârstocea - 22. Alexandru Munteanu (23. Sebastian Ghinga '63), 20. Malolo Ekollo (10. Paul Pațurcă '63), 17. Modibo Keita (70. Alin Manea '24; 11. Dieudonne Kanda '76) - 98. Adi Chică-Roșă. Antrenor: Cristian Pustai. Rezerve neutilizate: 29. Cristian Avram, 2. Ciprian Petre, 19. Călin Toma, 25. Radu Zamfir, 24. Dragoș Lazăr.

Arbitru: George Cătălin Roman (Timişoara). Asistenți: Ioan Daniel Humiță (Armeniş/Caraş-Severin), Petruţa Iugulescu (Buftea). Rezervă: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca).

Observatori: Dan Monea (Aiud), Romeo Malac (Timişoara).

Cartonașe galbene: Yameogo '64, T. Suciu '82, Ciocâlteu '85 / R. Stoian '38, Cârstocea '45+2, Vîrtej '57, Wiktorski '60, Pustai (antrenor) '65, Oteliță '70, D. Kanda '84.

Cartonașe roșii: - / -.

Raportul șuturilor: 11-19 (pe poartă 4-5). Cornere: 5-3. Ofsaiduri: 3-1. Raportul faulturilor: 8-20.

Omul meciului: Daniel Tătar (CSC Șelimbăr).

 

 

comentarii
1 comentarii

hermanstat custiga cu fluieraasii si cu pilele,selimbarenii prin munca SUCCES
22.11.2021 14:40
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia