Tribuna
Capitolul la care FC Hermannstadt e peste Gaz Metan! Costel Enache l-a depășit pe Edy Iordănescu în topul celor mai buni antrenori români
Ovidiu BOICA
3200 vizualizari
Capitolul la care FC Hermannstadt e peste Gaz Metan! Costel Enache l-a depășit pe Edy Iordănescu în topul celor mai buni antrenori români
Tehnicianul lui Hermannstadt este pe locul al zecelea într-un clasament alcătuit de clubworldranking.com pe baza unui algoritm ce ține cont de campionatul în care antrenează fiecare tehnician, rezultate și palmares. Enache tocmai l-a depășit pe Edward Iordănescu, antrenorul ”lupilor negri”, dar și pe Laurențiu Reghecampf. Pe primul loc se situează Marius Șumudică.

 

Costel Enache a intrat în Top 10-ul ierarhiei celor mai buni antrenori români alcătuit de site-ul clubworldranking.com. Tehnicianul lui Hermannstadt se situează înaintea actualului antrenor al Gazului Metan, Edward Iordănescu, dar și peste Laurențiu Reghecampf (Al Wasl FC), cel de numele căruia se leagă ultimul titlu cucerit de FCSB.

Site-ul clubworldranking.com este specializat în statistici sportive și a realizat topul pe baza unui algoritm ce ține cont de campionatul în care antrenează fiecare tehnician, rezultate și palmares, conform Fanatik.

Costel Enache este pe locul 10 în clasamentul antrenorilor români, în momentul de față, acumulând până acum 1.539 puncte, cu 70 mai multe decât următorul clasat, tocmai tehnicianul Gazului Metan, Edward Iordănescu. Laurențiu Reghecampf, actualul tehician al lui Al Wasl, care are un palmares superior celor doi amintiți mai devreme, trei trofee cu FCSB și două cu Al Hilal Riyadh, este abia pe 21, cu 409 puncte.

Costel Enache a preluat-o pe FC Hermannstadt în această vară după ce clubul sibian s-a despărțit de Vasile Miriuță. În primele 8 etape din actualul sezon, ”alb-roșii” au obținut 3 victorii, având 9 puncte.

Edy Iordănescu a ajuns pe banca Gazului Metan în iarnă, după ce Mihai Teja a plecat la FCSB. Iordănescu junior a terminat play-out-ul sezonului precedent, cu ”lupii negri”, pe primul loc, iar după 8 etape din actuala ediție din Casa Liga 1 a dus-o pe Gaz Metan pe primul loc.

Liderul clasamentului antrenorilor români este Marius Șumudică, cu 4.198 puncte. Locul secund e ocupat de Răzvan Lucescu, cu 4.007 puncte, iar Cosmin Olăroiu îl urmează, cu 3.918 puncte. Șumudică și Lucescu junior au făcut rocada după ce, în aprilie, tehnicianul care a luat titlul cu PAOK în Grecia, anul trecut, era lider.

În clasamentul antrenorilor din întreaga lume, Șumudică e în afara Top 100, pe 109.

 

Top 10 al antrenorilor români

 1. Marius Șumudică (Gaziantep) - 4.198 puncte

 2. Răzvan Lucescu (Al Hilal) - 4.007

 3. Cosmin Olăroiu (Jiangsu Suning FC) - 3.918

 4. Ladislau Boloni (Royal Antwerp) - 2.899

 5. Dan Petrescu (CR Cluj) -  2.681

 6. Gică Hagi (FC Viitorul) - 2.588

 7. Daniel Isăilă (Al-Hazm) - 2.505

 8. Mihai Teja (CSM Poli Iași) - 1.775

 9. Mircea Rednic (fără contract) - 1.574

10. Costel Enache (FC Hermannstadt) - 1.539.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia