Continental
Tribuna
Campionatul European feminin de handbal
Calificare cu emoţii
Calificare cu emoţii

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, aseară, în grupele principale la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia, după ce a învins echipa Ucrainei, cu scorul de 23-22 (12-9), în ultimul meci din grupa B preliminară.
Extrem de motivate după jocul bun cu Danemarca, de marţi seară, "tricolorele" au dominat partida cu Ucraina încă din debut, având un avantaj relativ confortabil la pauză, 12-9. În repriza secundă, handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici au rămas la timonă, făcând şi spectacol în faţa fanilor români care au făcut deplasarea la Debrecen şi care le-au răsplătit cu aplauze generoase. Au fost şi momente mai puţin reuşite de joc în finalul partidei, dar până la urmă victoria a revenit României, cu emoţii, cu scorul de 23-22.
Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare din tabăra României, cu 8 goluri marcate, cele mai importante în finalul meciului.
Cu 3 puncte acumulate în grupa preliminară B, România se califică în grupa principală I a Campionatului European, în care va începe cu 1 punct în clasament, obţinut din disputa cu Danemarca.
Pentru România au marcat Neagu (8 goluri), Chiper (5), Ardean-Elisei (4), Brădeanu (3), Chintoan (două) şi Ţăcălie (unul).
Norvegia, Danemarca şi România vor juca în grupa principală I, cu cele 3 echipe calificate din grupa preliminară A, meciurile fiind programate între 13 şi 17 decembrie.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia