Tribuna
SEVIS
Buzbuchi n-a fost de ajuns... Campioana CFR, victorie la Mediaș!
Ovidiu BOICA
497 vizualizari
Buzbuchi n-a fost de ajuns... Campioana CFR, victorie la Mediaș!
Echipa din Mediaș a cedat, pe teren propriu, în fața campioanei en-titre. CFR-ul s-a impus prin golul reușit de Omrani cu un sfert de oră înainte de finalul întâlnirii. Portarul Gazului, Alex Buzbuchi, a fost cel mai bun de pe teren, având mai mult de 1o intervenții prin care a limitat proporțiile scorului. Medieșenii sunt la al cincilea eșec pe teren propriu în actualul sezon.

 

Echipa lui Mihai Teja n-a reușit să oprească CFR-ul din cursa de urmărire a FCSB-ului, în fruntea clasamentului. 75 de minute, medieșenii au fost egalii jucătorilor fostului lor antrenor, Edward Iordănescu, dar reușita lui Omrani a făcut în cele din urmă diferența. Atacantul Clujului a reușit în cele din urmă să-l învingă pe Alex Buzbuchi, cel care făcuse până atunci minuni în poarta Gazului.

Buzbuchi și-a început recitalul în minutul 8, când Camora a întors mingea de pe linia de fund pentru Ciprian Deac, nemarcat în dreptul punctului cu var, șutul mijlocașului, cu latul piciorului stâng, fiind parat de portarul Gazului.

Cinci minute mai târziu, Burcă a trimis la prima bară, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral stânga, dar Buzbuchi a reușit să respingă de lângă bară.

La jumătatea reprizei, Chipciu a trecut scurt mingea pe lângă Yuri și a șutat cu șpițul, dar mingea s-a scurs pe lângă bara din dreapta lui Buzbuchi, iar trei minute mai târziu Susic a centrat pentru Păun, care a reluat cu capul, dar mingea a căzut pe plasă.

Buzbuchi și-a mai salvat o dată echipa în minutul 26 la șutul de la 20 de metri al lui Chipciu. Portarul Gazului a avut alte două intervenții bune cu 11 minute înainte de pauză. Deac a trimis în careu, pentru Costache, care a trimis pe colțul lung, de la 12-13 mretri lateral dreapta, Buzbuchi a respins până la Păun, care a reluat cu capul, dar goal-keeper-ul a reținut în apropierea liniei porții.

Gazul a scăpat netaxată și cu 5 minute înainte de pauză, când Deac a combinat cu Păun, în interiorul careului de 16 metri, Păun a trimis în fața porții, pentru Debeljuh, dar croatul l-a reușit să lovească mingea în plin și Buzbuchi a reținut.

CFR-ul a trecut încă o dată pe lângă deschiderea scorului în minutul 42, când Camora a trimis în cros, pentru Deac, la colțul lung, dar reluarea decarului n-a fost cea mai inspirată și Buzbuchi a reținut, iar două minute mai târziu Susic a centrat în marginea careului mare pentru Deac, care i-a lăsat mingea lui Chipciu, dar șutul acestuia din urmă a fost parat de goal-keeper-ul Gazului.

La 5 minute de la reluare Deac a jucat încă o dată rolul servantului, dar Păun a fost blocat de Buzbuchi în colțul careului de 6 metri.

Nici Bordeianu n-a reușit să-l învingă pe Buzbuchi, șutul fundașului CFR-ului, după pasa lui Păun, fiind reținut de portarul Gazului ('57).

Buzbuchi i-a exasperat de-a dreptul pe clujeni cu alte două mari intervenții. Bordeianu a scos în dreapta, pentru Păun, al cărui șut de la 13-14 metri, a fost respins de goal-keeper până la Vinicius, care a reluat spre poartă, cu capul, dar Buzbuchi a intervenit încă o dată salvator ('61).

 

Mediașul, prima ocazie de-abia în minutul 67

 

Abia la jumătatea reprizei secunde și-au trecut și medieșenii în cont o ocazie, dar șutul lui Nasser Chamed, de la 20 de metri, a fost pe centrul porții, pradă ușoară pentru Bălgrădean.

Abia cu un sfert de oră înainte de final au reușit clujenii să-l învingă pe Buzbuchi, dar cu concursul lui Baco, cehul deviind șutul lui Omrani. Bordeianu a dat o pasă de 50 de metri pentru Omrani, care a profitat de marcajul lejer al lui Trif și a trimis spre colțul lung, Buzbuchi plonjase și probabil ar fi scos și migea aceasta, dar din Baco balonul s-a dus la prima bară.

CFR-ul putea face 2-0 în minutul 81, dar mingea a trecut de puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Buzbuchi. Rondon a primit în cros de la Vinicius, a intrat în centru, tatonat de Moura și Francisco, și a trimis puțin alături.

Nasser Chamed a avut pe frunte golul de 1-1, la centrarea lui Trif, dar a reluat slab și Bălgrădean a reținut. Remiza ar fi fost însă un rezultat mincinos, pentru că ”ceferiștii” s-au aflat la conducerea jocului aproape tot timpul. Victoria CFR-ului este absolut meritată, echipa lui Edy Iordănescu continuând astfel cursa de urmărire a FCSB-ului în fruntea clasamentului Ligii 1.

 

GAZ METAN - CFR CLUJ 0-1 (0-0)

A marcat: Billel Omrani '75.

GAZ METAN: Buzbuchi - Gabriel Moura, Baco, Yuri, Velisar (Rzv. Trif '60) - R. Deaconu Vl. Morar '79), Francisco Junior, Chamed - Horşia (Sg. Ciocan '46; P. Costea '79), Sarr (Ze Manuel '34), Valente. Antrenor: Mihai Teja.

CFR CLUJ: Bălgrădean - Susic, Vinicius, A. Burcă, Camora - C. Deac (Omrani '62), Bordeianu, A. Chipciu - Gîdea (Păun '9), Debeljuh (Rondon '72), Val. Costache (Itu '62). Antrenor: Edward Iordănescu.

Arbitru: Radu Petrescu (București).

Asistenți: Radu Ghinguleac, Vlad Bîrleanu (ambii București).

Rezervă: Andrei Antonie(București).

Observator CCA: Cristian Nica (Ploiești). 

Cartonaşe galbene: Ze Manuel '51, Francisco Junior '90+2 / Itu '90, Omrani '90+3.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia