FITS 2024
Tribuna
Bogdan Iancu, pe podium în Raliul Greciei
Bogdan Iancu, pe podium în Raliul Greciei
Alex Filip și Bogdan Iancu au luat startul, în premeră, cu modelul Renault Clio R3T în Acropolis Rally, etapa a treia din Campionatul European de Raliuri (ERC). Echipajul românesc a reușit să termine cea mai dură etapă din ERC pe poziția a treia la categoria ERC3, dedicată mașinilor cu tracțiune pe două roți.
Raliul Greciei și-a păstrat renumele de cea mai dură etapă din Campionatul European de Raliuri și în 2016. Anul acesta, cartierul general s-a mutat din Loutraki în Lamia, iar echipajele au avut de parcurs 12 probe speciale pe macadam cu o lungime de 231,52 km. 
"Am mai concurat în Grecia și în 2014, dar traseul de anul acesta, unul pe care s-a concurat ani la rând în Campionatul Mondial, a fost cu mult mai dur. Am mers pe probe celebre precum Eleftehori, Elatia sau Rengini pe care au concurat toți marii campioni din WRC, iar atmosfera de aici a fost incredibilă”, a spus Alex Filip, pilotul celui de-al doilea echipaj românesc care, după Titi Aur și regretatul Adrian Berghea, a participat în această cursă în epoca modernă a raliurilor.
Aflat la prima cursă internațională cu modelul Renault Clio R3T, Alex Filip a avut o strategie conservatoare și a încercat să evite penele de cauciuc sau alte probleme tehnice. “Au fost multe porțiuni unde puteam jura că mă aflu la Raliul Sibiului pe cunoscutele probe speciale Crinți, Gâtu Berbercului sau Șanta. Am parcurs de două ori și cea mai lungă probă de macadam pe care am concurat vreodată, de peste 33 km, și sunt foarte încântat de noul Renault Clio R3T. Nu am avut niciun fel de probleme tehnice și astfel am putut să testăm diferite setări ale noii mașini de curse și să acumulăm experiență importantă pentru etapele viitoare”, a continuat Alex Filip. 
După două zile extrem de solicitante, atât pentru echipaj, cât și pentru mașină, Alex Filip și Bogdan Iancu au terminat etapa din Grecia, prima din programul lor internațional pe 2016, pe poziția a treia a podiumului la clasa ERC3, dedicată mașinilor cu tracțiune pe două roți.
"Suntem încântaţi că am trecut cu bine linia de sosire a unui raliu al cărui traseu a fost presărat cu multe capcane. Le mulțumim tuturor partenerilor noștri pentru susținere și echipei Turbotehnics Cluj Napoca pentru masina pe care au pregătit-o exemplar. Mulțumesc si celor care ne-au incurajat de acasă, a contat foarte mult”, a spus, la rândul său, copilotul sibian Bogdan Iancu.
Pentru Alex Filip și Bogdan Iancu următoarea provocare din Campionatul European de Raliuri va fi etapa din Polonia, a șaptea a sezonului, programată în perioada 4 – 6 august.
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica