Tribuna
Un sibian la Rallye International du Valais
Bogdan Iancu încheie sezonul în Elveţia
Ovidiu BOICA
1089 vizualizari
Bogdan Iancu încheie sezonul în Elveţia
Copilotul sibian Bogdan Iancu, alături de colegul său de echipaj, Alex Filip, va lua startul unei noi etape din Campionatul European de Raliuri. Aceasta este ultima cursă din 2014 pentru cei doi.
Echipajul Alex Filip / Bogdan Iancu va participa, începând de astăzi, la Rallye International du Valais, o nouă etapă din Campionatul European de Raliuri (ERC) pe "specialele" din cantonul elvețian Valais.
Ajuns la ediția cu numărul 55, Rallye International du Valais este cel mai important eveniment din motorsportul elvețian. „Încă de anul trecut, când am văzut imaginile de la această etapă pe Eurosport, mi-am dorit să includ în programul meu acest raliu. Este o etapă de munte în adevăratul sens al cuvântului, unele dintre probe fiind la o altitudine de 1.800 metri. Probele sunt senzaționale și au câte puțin din toate celelalte raliuri pe asfalt la care am participat până acum“, a spus Alex Filip, după recunoașterile oficiale.
Startul raliului se va da astăzi, la Sion, iar sosirea este programată sâmbătă, 25 octombrie, la Martigny. În total vor fi parcurse 19 probe speciale cu o lungime de 260 km, majoritatea fiind pe asfalt. În ultima zi este programată și speciala Les Cols, care cu 32,13 km este cea mai lungă din Campionatul European de Raliuri.
"Vom concura pe drumuri uneori late și de viteză, alteori înguste, foarte virajate, denivelate sau chiar de macadam pe o porțiune de peste 29 km din cei 260 km ai raliului, maşina fiind în configuraţia de asfalt. Este raliul cu cele mai multe probe distincte, 11, unele dintre ele fiind parcurse o singură dată. Va fi un test interesant pentru noi și pentru mașină și sper să ajungem cu bine la sosire“, a continuat Alex Filip.
Copilotul echipajului, Bogdan Iancu, s-a arătat de asemenea fascinat de această etapă din ERC. Sibianul a mai afirmat că Rallye International du Valais este un raliu lung şi dificl, dar că atât el, cât şi Alex Filip sunt pregătiţi şi de-abia aşteaptă startul. "Etapa de Campionat European din Elveţia are un traseul lung şi dificil, care pune concurenţilor destule probleme. Noi suntem pregătiţi şi sper să facem un raliu reuşit", a spus Iancu. Sibianul a mai mărturisit că este o concurenţă puternicăla clasa 2WD (două roţi motrice), printre adversari numărându-se şi campionul en-titre Zoltán Bessenyey.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA