Continental
Tribuna
Birț, președinte AFC Hermannstadt: ”Drepturile TV pe următorii 5 ani, o reușită a Ligii Profesioniste de Fotbal”
Ovidiu BOICA
4278 vizualizari
Birț, președinte AFC Hermannstadt: ”Drepturile TV pe următorii 5 ani, o reușită a Ligii Profesioniste de Fotbal”
Oficialul clubului sibian a vorbit, în exclusivitate pentru Tribuna, despre comercializarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1, considerând că LPF a dat o lovitură din punct de vedere financiar, lovitură de care vor profita cluburile din primul eșalon. Totodată, Birț a rezumat cele întâmplate în Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal.

 

Președintele AFC Hermannstadt, Teodor Birț, a fost prezent, marți și miercuri, la București, la Adunările Generale ale Ligii Profesioniste de Fotbal, respectiv Federației Române de Fotbal. Ieri, oficialul clubului sibian a vorbit, în exclusivitate pentru cotidianul Tribuna, despre evenimentele care au avut loc la cele două foruri care patronează fotbalul românesc.


-  Domnule președinte, în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal v-au fost prezentate datele noului contract pentru televizarea meciurilor din Liga 1 în următorii 5 ani. Sunteți mulțumit de noile condiții, noile clauze, și de suma avansată de Gino Iorgulescu, președintele LPF-ului?
- Da, sunt mulțumit! De fapt, după câte am văzut, toată lumea a fost mulțumită. Drepturile TV pentru următorii 5 ani, începând cu sezonul 2019/2020, îi revin firmei eAd, cea care le-a deținut și până acum, iar valoarea contractului este de 28 de milioane de euro, plus TVA. Consider că este o reușită a Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru că e vorba despre o sumă nesperat de mare, iar de pe urma acestui contract nou, cluburile din Liga 1 au numai de câștigat. Inclusiv noi, AFC Hermannstadt. Acești bani asigură stabilitatea din punct de vedere financiar a cluburilor din Liga 1. Drepturile TV pentru următorii 5 ani a fost, de altfel, principalul punct pe ordinea de zi a Adunării Generale a LPF-ului. De asemenea, a fost prezentată mingea oficială pentru sezonul 2019/2020.


- Despre situația mai aparte a Sibiului nu s-a vorbit?
- Am fost întrebați despre stadiul lucrărilor la Stadionul ”Municipal”, dacă vom reuși într-adevăr să jucăm, anul acesta, câteva meciuri acasă, cu suporterii noștri alături. Mulți din cei prezenți s-au interesați de cazul nostru. Am fost plăcut surprins să văd câtă lume e preocupată de situația în care ne aflăm. Chiar dacă am fost aproape tot sezonul pe drumuri, echipa s-a comportat onorabil, iar acum, că vom reveni acasă, sunt convins că nu vom avea emoții și vom rămâne în Liga 1.


- La Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal cum a fost?
- Un lucru îmbucurător a fost că propunerile președintelui FRF, Răzvan Burleanu, au fost votate în unanimitate de toți cei prezenți. Asta înseamnă că direcția în care merge federația este una bună, că actuala sa conducere se bucură de aprecierea tuturor președinților de cluburi. Printre cele mai importante teme abordate au fost aprobarea planului de activitate și a bugetului de venituri și cheltuieli ale FRF pe anul în curs. Tototdată, a fost aprobată noua identitate vizuală a federației, a fost prezentată inclusiv noua emblemă. Consider că, pentru FRF, toate astea reprezintă reușite, înseamnă un pas în plus făcut pentru un viitor mai bun al fotbalului din România.
 

comentarii
1 comentarii

O reușită era dacă se implementa VAR-ul !
Ați eșuat lamentabil!
Trebuia să se obțină undeva la 40 de milioane de euro plus TVA! 28 de milioane euro este un preț prea mic.
40 de milioane pe sezon drepturi TV ! Acesta trebuia să fie prețul corect !
Încă ceva și închei ! Să avem echipe în Liga1 și Liga2 unde media spectatorilor să fie în jurul a 5000 pe meci !
Minim 5000 pe meci!
Atunci fotbalul va crește !
Leonard
19.04.2019 15:57
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia