Tribuna
Jidvei
Jocurile Olimpice
Bellu şi Bitang, la final de contract
Bellu şi Bitang, la final de contract
Tehnicienii lotului feminin de gimnastică Octavian Bellu şi Mariana Bitang au declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că îşi încheie contractul cu FRG după Jocurile Olimpice de la Londra, dar au precizat că nu au decis deocamdată ce vor face în viitor.
Cei doi antrenori ai lotului feminin de gimnastică al României, Octavian Bellu şi Monica Bitang, au afirmat că se află la final de contract, dar au infirmat zvonurile conform cărora ar urma să plece peste hotare. "Nu am declarat că îmi dau demisia, că plec în străinătate. Nu ştiu de unde au ieşit toate aceste lucruri. Nimeni nu a ieşit public să spună: «Gata, plecăm de la lot, gata, ne dăm demisia şi abandonăm totul». Ca să faci un proiect trebuie să cunoşti opţiunea copilului, a sportivului, dacă mai continuă sau nu. Nu am discutat ce vom face aici sau înainte de JO. Toată lumea are nevoie în primul rând de odihnă, atât fizică, cât şi psihică, pentru a lua decizii. Nu suntem genul de omaneni care să luăm decizii la cald sau la presiune", a spus Bitang.
"Cred că toată această tevatură a plecat de la faptul că înţelegerea cu federaţia română de gimnastică a fost până la Jocurile Olimpice. Contractul expiră la finalul acestei luni. Ce se va întâmpla după întoarcerea acasă, ce strategie va gândi federaţia pentru următoarea etapă... O strategie poate să cuprindă persoane sau să nu le mai cuprindă... Cea mai mare îngrijorare trebuie să o avem nu la colectivul tehnic, ci la colectivul de gimnaste. Să lăsăm lucrurile să se desfăşoare normal. Acasă avem tot timpul să discutăm despre proiectul respectiv. Ne liniştim la creier şi după aia decidem ce vom face", a afirmat, la rându său, Bellu.
Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, crede că Bellu şi Bitang nu se vor despărţi de gimnastică, precizând că lucrurile se vor lămuri destul de repede, după ce va discuta cu ei despre proiectele pentru JO din Brazilia.
"Eu refuz să cred că Bellu şi Bitang se vor despărţi de gimnastică. După ce o să discutăm, s-ar putea ca lucrurile să se clarifice mai repede decât se aşteaptă toată lumea", a spus Stoica, în cadrul aceleiaşi conferinţe ce a avut loc la Londra.
În schimb, Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, este de părere că proiectul de pregătire pentru următoarea ediţie a JO va dura mai mult, circa 3-4 luni, după ce se va stabili ce sportivi vor face parte din loturi.
"Se va închide această Olimpiadă, se va închide un program, Pol România. Federaţia îşi face analiza, comitetul îşi face analiza împreună cu federaţia, în urma analizei se stabilesc noile strategii de comun acord. Se stabilesc nume de antrenori, nume de sportivi, obiective, priorităţi. Se vor găsi surse de finanţare şi se va merge pe un proiect de comun acord. Nu cred că o decizie se va lua astăzi, nici în următoarele două-trei săptămâni. Lucrurile se fac în trei-patru luni, după ce se evidenţiază potenţialul uman de care dispunem. Trebuie făcută şi o evidenţă a sportivilor care intră şi care ies din lot. Este valabil la toate sporturile", a afirmat Dobrescu.
Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a ţinut să-i asigure pe tehnicienii Bellu şi Bitang că federaţia română de gimnastică va primi din partea instituţiei sale tot sprijinul de care are nevoie pentru a obţine performanţe şi în viitor.
Gazeta Sporturilor a scris, ieri, că Octavian Bellu şi Mariana Bitang vor părăsi conducerea tehnică a lotului feminin după Jocurile Olimpice de la Londra, urmând să antreneze în străinătate.
În iunie 2010, Octavian Bellu şi Marian Bitang au revenit, după 5 ani de pauză, la conducerea lotului feminin de gimnastică al României.
Gimnastica a adus 3 medalii, o treime din cele obţinute de România la Jocurile Olimpice de la Londra: una de aur prin Sandra Izbaşa la sărituri, una de argint prin Cătălina Ponor la sol şi una de bronz, în concursul pe echipe.comentarii
1 comentarii

Slabut anul acesta a-ti pregatit fetele,ne asteptam la mai mult sa faceti cu ele,le-am asteptat cu sufletul la gura evolutia.Nu stiu ce s-a intamplat,dar domnul Octavian s-a ocupat mai mult de fete inainte cind era <>.Era mai bine atunci. !!!!!,si fetele erau mai active,iar premiile erau pe masura.
Maria
09.08.2012 09:07
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia