Tribuna
BC CSU Sibiu transferă (de la) Rapid. Americanul Jay Threatt îi ia australianului Kyle Adnam numărul de pe tricoul galben-albastru
Ovidiu BOICA
603 vizualizari
BC CSU Sibiu transferă (de la) Rapid. Americanul Jay Threatt îi ia australianului Kyle Adnam numărul de pe tricoul galben-albastru
© BaschetRomania.ro
Echipa sibiană și-a completat lotul cu un baschetbalist american. Jay Threatt vine la BC CSU după ce a jucat ultima dată la Rapid, iar în Liga Națională a jucat și pentru Phoenix Galați. Threatt are 34 de ani și evoluează pe postul de conducător de joc. El preia maieul cu numărul 4, purtat în acest sezon de australianul Adnam până la despărțirea de BC CSU.

 

BC CSU umple locul lăsat de plecarea lui Kyle Adnam prin aducerea unui jucător căruia Liga Națională masculină de baschet nu îi este străină. În vârstă de 34 de ani, Jay Threatt a evoluat ultima dată la Rapid București, iar în CV-ul său se regăsește și Phoenix Galați.

Născut în Richmond, Virginia, Threatt măsoară 1,80 metri și evoluează pe poziția 1, cea de conducător de joc.

Decizia mea s-a bazat strict pe dorința antrenorului (n.a. Tomas Rinevicius). A fost foarte clar că dorește să mă alătur echipei și să ofer din ceea ce fac eu cel mai bine. Evident, am mai jucat în România și știu că Sibiul are unii dintre cei mai frumoși fani din țară, așa că va fi frumos să-i am alături de această dată”, a fost prima declarație a lui Jay Threatt după ce a semnat cu BC CSU Sibiu.

Cariera universitară și-a început-o la George Mason, după care, în următoarele trei stagiuni, a jucat pentru Delaware State University.

Primul angajament profesionist l-a avut în Islanda. Apoi, în stagiunea 2013/2014, a jucat în Germania, la Heidelberg. Următorul sezon l-a petrecut în Finlanda, la BC Nokia, după care a avut primul contact cu baschetul românesc, la Phoenix Galați, sub comanda lui Florin Nini. La echipa din localitatea de pe malurile Dunării, Threatt a jucat 36 de partide și a avut medii statistice de 13,5 puncte, 3,1 recuperări și 6,6 pase decisive, conform bc-csusibiu.ro.

Pentru Threatt, au urmat experiențe în Ungaria, la Sopron KC, în Franța, la Denain ASC Voltaire și Poitiers Basket, în Lituania, la Pieno Zvaigzdes, în Polonia, la BM Stal Ostrow și Sponja Stargard, apoi din nou în Franța, la Pau Orthez, dar și în Grecia, la BC Larissa.

Sezonul 2022/2023 a fost început de Jay Threatt în Kosovo, la Golden Eagle Yili, echipă de care s-a despărțit după încheierea parcursului din FIBA Europe Cup. A trecut la FC Porto, pentru ca, în martie, să ajungă la Rapid București.

Pentru gruparea feroviară, Jay Threatt a bifat 15 partide și a avut cifre statistice de 9,9 puncte, 2,9 recuperări și 5,4 pase decisive, cu procentaje de 45,2% la aruncările de la semi-distanță, 32,9% de la 3 puncte și 73,3% de la linia de ”libere”.

Threatt a avut trei partide din cele 15 cu peste 20 de unități la eficiență, cea mai bună prestație fiind împotriva Voluntariului, când a reușit 20 de puncte, 9 pase decisive, 6 recuperări și 26 la eficiență.

În play-off, Threatt a reușit un meci cu 10 assist-uri, contra celor de la FC Argeș Basketball.

 

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA