Tribuna
BC CSU Sibiu rămâne fără succes în FIBA Europe Cup. Al 4-lea eșec în fața campioanei Oradea, în actualul sezon!
Ovidiu BOICA
3851 vizualizari
BC CSU Sibiu rămâne fără succes în FIBA Europe Cup. Al 4-lea eșec în fața campioanei Oradea, în actualul sezon!
"Vulturii" au cedat, în această seară, cu 75-69, pe teren propriu, în faţa campioanei en-titre a României, CSM CSU Oradea, care a obţinut calificarea în faza superioară, în urma acestui rezultat. CSU a pierdut toate cele patru confruntări cu echipa lui Cristi Achim în acest sezon, iar în FIBA Europe Cup e la al patrulea eşec din tot atâtea jocuri. La meci a asistat şi Radu Paliciuc, baschetbalistul care a revenit, în această săptămână, sub comanda lui Dan Fleşeriu.

 

Baschetbaliştii sibieni continuă seria insucceselor în FIBA Europe Cup. Jucătorii lui Dan Fleşeriu şi Cătălin Vulc n-au reuşit să câştige nici din a patra încercare primul meci în faza grupelor competiţiei continentale. BC CSU a cedat la o diferenţă de două posesii, în această seară, în Sala "Transilvania". După 40 de minute, campioana en-titre a României s-a impus cu 75-69, la capătul unui joc palpitant, cu destule momente de suspans. Oradea duce astfel la 4-0 scorul întâlnirilor directe din acest sezon, după victoriile obţinute atât în Supercupa României, cât şi în Liga Naţională şi în FINA Europe Cup (tur/retur).
Orădenii au început jocul din "Transilvania" cu două triple ale lui Richard. Chatman a reacţionat tot cu o aruncare din spatele semicercului, dar formaţia vizitatoare şi-a continuat seria pozitivă. Philmore a apropiat-o pe CSU la o singură posesie, tot cu o aruncare de la distanţă (12-10), dar Barnette şi Zekovic şi-au trecut, la rându-le, în cont câte o triplă (18-13). Oradea a dictat ritmul în primele 10 minute, terminând sfertul întâi cu 10 puncte avantaj (27-17).
Actul secund a avut o cu totul altă desfăşurare. Sibienii au revenit mult mai decişi pe parchet şi au făcut un incredibil "run" de 14-0. Cristi Achim şi-a cremat pentru prima dată jucătorii la margine după reuşitele lui Cooper şi Philmore, dar sfaturile date nu şi-au găsit acoperire pe teren. La 31-27 pentru CSU, Oradea a luat al doilea time-out şi, după abia 7 minute din meci, reuşea să sparghă gheaţa, prin Broussard.
"Vulturii" au continuat să se distanţeze, având +11, cu două minute înainte de pauza mare (40-29). CSU a câştigat categoric cea de-a doua perioadă (28-5), probabil cel mai bun sfert al "galben-albaştrilor" din actualul sezon, în toate competiţiile, iar la pauza mare conducea cu 45-32.
În doar două minute şi jumătate de la reluare, orădenii au prins un "run" de 8-0, apropiindu-se la două posesii (45-40), moment în care a fost rândul lui Fleşeriu să ceară time-out. Jucătorii lui Cristi Achim au prins aripi şi, înainte cu un minut şi jumătate de ultima pauză, au reuşit să întoarcă rezultatul prin Zekovic (55-54). Falker a înclinat imediat, pentru moment, balanţa în favoarea lui CSU, dar Zekovic a stabilit rezultatul la finalul sfertului trei, 57-56 pentru Oradea.
Acelaşi Zekovic a marcat primele puncte din actul decisiv, apoi Barnette a trecut la linia de "libere" (61-56). Cooper a egalat la 61, iar Philmore, din spatele semicercului, a readus-o încă o dată pe CSU la conducere (64-63).
O vreme s-a mers cap la cap, niciuna dintre finalistele de anul trecut, din Liga Naţională, nereuşind să se desprindă la mai mult de o posesie.
Cu un minut şi jumătate înainte de final Richard a marcat din spatele semicercului, fixând diferenţa la 5 puncte (71-66). A fost reuşita care a "rupt" echilibrul, sibienii nemaiavând puterea de a întoarce rezultatul şi de a bifa astfel primul succes în Europa, în acest an. Oradea s-a impus cu 75-69, jucătorii lui Cristi Achim obţinând astfel biletele pentru faza superioară a FIBA Europe Cup, cu 4 victorii din tot atâtea posibile, dintre care două în faţa "vulturilor".
Isaiah Philmore a fost cel mai bun marcator al lui CSU, cu 20 de puncte. Chris Cooper a înscris 13 puncte, iar Rolly Torok, 9. Randal Falker, Lucas Tohătan şi Jordan Chatman şi-au trecut în cont câte 8 puncte. Pentru echipa sibiană a mai înscris David Engi-Rosenfeld (3).
De la CSU au lipsit, în continuare, accidentaţii Aurelian Gavriloaia şi Jared Jordan.
 

comentarii
1 comentarii

Vai de capul vostru ce slabi sunteti ci ciorile voastre americane
14.11.2019 11:04
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia