Tribuna
PNL
BC CSU Sibiu preia conducerea în seria cu CSO Voluntari. ”Vulturii”, la un meci de semifinale. Victorie în overtime la revenirea în ”Transilvania”
Ovidiu BOICA
579 vizualizari
BC CSU Sibiu preia conducerea în seria cu CSO Voluntari. ”Vulturii”, la un meci de semifinale. Victorie în overtime la revenirea în ”Transilvania”

 

Baschetbaliștii sibieni au obținut a doua victorie consecutivă în seria cu CSO Voluntari, din play-off-ul Ligii Naționale, după cea de acum două zile, de pe terenul ilfovenilor (98-96). În această seară, jucătorii lui Tomas Rinkevicius s-au impus la limită, scor 90-89, la capătul unui meci care a necesitat o repriză suplimentară de 5 minute.

Ilfovenii au început meciul cu un run de 8-0, obligându-l pe Rinkevicius să ceară primul time-out după numai 220 de secunde. La reluare, a fost rândul ”galben-albaștrilor” să preia inițiativa, întorcând rezultatul după un parțial de 11-0, Threatt aducând primul avantaj pentru CSU (11-8).

Justice i-a readus pe ilfoveni la conducere cu o triplă, iar Kuti a stabilit scorul primelor 10 minute, 17-16 pentru vizitatori.

Jucătorii lui Bagatskis au început în forță și actul secund, cu un run de 9-0, diferența de pe tabelă fiind compusă acum din două cifre (26-16).

Ivanov a înscris primele puncte pentru CSU de-abia după 3 minute și jumătate, de la linia de ”libere”. Voluntariul a prins o nouă serie pozitivă prin care s-a desprins la +17 (38-21), iar cu puțin timp ecartul a ajuns la 22 de lungimi (48-26), pentru ca repriza să se încheie cu 48-27 după ce Pratt și-a înjumătățit ”liberele”.

După un început de repriză secundă în care Voluntariul și-a ținut adversarul la distanță, CSU a reușit un run de 7-0, băgându-i pe ilfoveni în ședință (55-42). Jucătorii lui Rinkevicius au continuat să recupereze teren și, după ce au câștigat perioada cu 25-13, s-au apropiat la 9 puncte.

”Galben-albaștrii” s-au apropiat la două posesii, la jumătatea actului decisiv (71-66), dar echipa lui Bagatskis a pus din nou zece lungimi între ea și adversar, când mai erau două minute și jumătate (78-68).

Până la final au mai punctat doar sibienii, run-ul fiind deschis de Dragoste, cu o triplă, iar Threatt transformând toate cele cinci libere avute (78-78).

După multă vreme, CSU a revenit la conducere în debutul overtime-ului cu un lay-up al aceluiași Threatt. Cu patru puncte, Olah a întors rezultatul (84-81).

Allen a înscris o singură aruncare de la linia de 5,85 metri, după faultul lui Loving. Threatt a avut mână sigură de la linia de ”libere” (90-89). Allen putea aduce victoria ilfovenilor, dar a ratat aruncarea din spatele semicercului și CSU are acum 2-1 în seria cu CSO Voluntari.

Cele două echipe se vor întâlni din nou, tot în ”Transilvania”, sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 20:00. Cu o nouă victorie, ”galben-albaștrii” vor obține calificarea în semifinale, la fel ca anul trecut.

Jay Threatt a fost cel mai bun jucător al lui CSU, cu 28 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Mouhamed Barro (14 puncte), Marc Loving (13), Mirel Dragoste (12) și Nandor Kuti (10) și Rareș Uță (8 puncte, 12 recuperări) au contribuit, la rândul lor, la victorie.

 

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica