Tribuna
BC CSU Sibiu pierde în overtime cu Rapidul după ce avea +14 înaintea ultimului sfert! ”Galben-albaștrii” intră în play-off de pe locul 6
Ovidiu BOICA
485 vizualizari
BC CSU Sibiu pierde în overtime cu Rapidul după ce avea +14 înaintea ultimului sfert! ”Galben-albaștrii” intră în play-off de pe locul 6
© Facebook BC CSU Sibiu
Echipa sibiană a cedat la o diferență de 5 puncte pe terenul giuleștenilor, după ce erau la 14 lungimi în fața acestora, la ultima pauză. Rapidul a recuperat în actul decisiv, trimițând meciul în overtime, jucătorii lui Tudor Costescu reușind să-și asigure victoria în cele 5 minute suplimentare. Giuleștenii o depășesc pe CSU în clasamentul Grupei 1-10. Sibienii sunt acum pe 6, pe care-l vor ocupa și la finalul fazei a II-a a Ligii Naționale. Marc Loving a fost cel mai prolific jucător al lui CSU, cu 20 de puncte. Tomas Rinkevicius a avut o rotație mai scurtă decât de obicei pentru că Gavriloaia a rămas acasă, pentru recuperare. Doar opt jucători au intrat pe parchet pentru CSU, duminică seara. În ultima etapă, BC CSU va juca tot în Capitală, dar cu Dinamo, la sfârșitul acestei săptămâni.

 

Baschetbaliștii sibieni aveau nevoie de o victorie la minim 3 puncte diferență pe terenul giuleștenilor - după ce aceștia se impuseseră în tur, după prelungiri, în ”Transilvania” (82-80) - pentru a-și asigura locul 5 înaintea intrării în play-off, situație în care ar fi rămas ”în cărți” chiar pentru locul 3. N-a fost să fie, după ce aveau un avantaj de 14 puncte înaintea actului decisiv, jucătorii lui Rinkevicius cedând în overtime cu 87-82.

Marc Loving, Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov și Rareș Uță, respectiv Pridgett, Alex Hunter, Altit, Petrilevicius și Tudor Gîrbea au intrat pe parchet pentru prima angajare. În primele 150de secunde s-a înscris un singur coș, al lui Altit. Tot el, Pridgett și Hunter și-au încercat norocul din spatele semicercului, fără succes însă, în vreme ce, de cealaltă parte, greșelile s-au ținut lanț.

Loving ar fi putut aduce primul avantaj pentru CSU cu un three-point play, dar a ratat aruncarea suplimentară. Ivaniv a înscris la atacul următor prima triplă din meci (6-2), dar Petrilevicius a replicat cu șapte puncte la rând, serie întreruptă de Uță (9-7).

Fitzpatrick a marcat primul coș de-afară al Rapidului, procedeu prin care Threatt a egalat. Tot el a mai anulat o dată avantajul giuleștenilor (18-18), transformând totul de la linia de ”libere” după faultul lui Pridgett pe o aruncare de 3 puncte, pentru ca Barro să stabilească scorul primului sfert, la finalul căruia CSU avea 20-18, senegalezul protejând firavul avantaj al ”galben-albaștrilor” după un capac aplicat lui Pridgett în ultimele secunde.

 

Sibienii de desprind la peste 10 puncte

 

Loving a inaugurat tabela în actul secund cu o triplă, iar Dragoste a mărit ecartul la +7 după ce a trecut cu succes pe la linia de 5,85 metri (27-20).

La mijlocul perioadei, diferența de pe tabelă se compunea din două cifre după ce același Loving a punctat din spatele semicercului, iar Kuti l-a forțat pe Costescu să ia time-out (37-25).

Repriza a fost ”închisă” de Threatt, la pauza mare CSU având un avantaj de 10 puncte (44-34).

Eforturile giuleștenilor de a anula avantajul jucătorilor lui Rinkevicius n-au avut  sorți de izbândă, Costescu luând încă un time-out după ce Threatt a dus-o pe CSU la +14 (55-41).

La reluare, Rapidul a reușit un run de 6-0, întrerupt de Barro cu două reușite de la semi-distanță (59-47). Nandor Kuti și Dragoste au înscris în finalul sfertului trei, în vreme ce Somăcescu a irosit o aruncare de-afară, astfel că, înaintea ultimelor 10 minute, CSU conducea cu 63-49.

 

Revenire spectaculoasă a giuleștenilor

 

Kuti a mărit și mai mult avantajul lui CSU în debutul actului decisiv, dar giuleștenii au prins curaj după triplele lui Gîrbea și Pridgett. Tot cu o reușită din spatele semicercului, Hunter a redus ecartul la o jumătate de coș (67-66), Rinkevicius fiind forțat să ceară time-out, la jumătatea perioadei.

 Pridgett a completat run-ul Rapidului (19-4), giuleștenii preluând conducerea (68-67).

Finalul a fost echilibrat, Hunter reușind să trimită meciul în overtime cu un lay-up (74-74).

Altit a readus Rapidul în avantaj cu o triplă, în minutele suplimentare, în vreme ce Loving a ratat din spatele semicercului. Nu și Pridgett, iar Rapidul era acum la +6 (80-74).

Threatt a fixat diferența de pe tabelă la o posesie, de la linia de ”libere”, dar giuleștenii au replicat cu o nouă reușită de-afară, a lui Hunter (85-80).

Hunter a mărit ecartul la +7 când mai erau 12 secunde, jocul fiind închis de la linia de ”libere” de Barro, Rapidul reușind o revenire spectaculoasă de la un deficit de 16 puncte, impunându-se cu 87-82.

 

Locul 6, asigurat

 

CSU are acum un bilanț de 7/10 și speranțele sibienilor de a mai prinde unul din primele patru locuri, la finalul acestei faze a Ligii Naționale, clasare care le-ar fi asigurat avantajul terenului propriu cel puțin în sferturile de finală, s-au năruit odată cu meciul de la Rapid. CSU va încheia Top 10 pe locul 6, indiferent de rezultatul din ultima etapă, când joacă tot în Capitală, cu Dinamo, la finele acestei săptămâni.

 

Marc Loving, cel mai prolific jucător al lui CSU. Pridgett, marcatorul meciului. Petrilevicius, MVP!

 

Penultimul sosit la BC CSU Sibiu, americanul Marc Loving, a marcat 20 de puncte cu Rapidul, fiind cel mai prolific jucător din tabăra ”vulturilor”. Loving și-a completat evoluția cu 8 recuperări și o pasă decisivă pentru un indice al eficienței de 19.

© Facebook BC CSU Sibiu

Tot 19 la eficiență a avut și Mouhamed Barro, care a marcat 14 puncte și a făcut 5 recuperări și o intercepție.

Cel mai bun marcator al meciului a fost giuleșteanul Sayeed Pridgett, cu 25 de puncte. El a încheiat meciul cu 4 recuperări, o intercepție, 7 assist-uri și un indice al eficienței de 20.

Alți doi jucători au Rapidului au stat mai bine la eficiență decât Pridgett. MVP-ul meciului, conformstatisticii de pe frbaschet.ro, site-ul oficial al Federației Române de Baschet, a fost Paulius Petrilevicius, cu un indice al eficienței de 26 de unități, cifrele sale în meciul cu BC CSU Sibiu fiind 18 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive și o intercepție.

Alex Hunter a avut 22 la eficiență, cu 17 puncte, 5 recuperări și două intercepții, plus 8 pase decisive, capitol la care a fost liderul Rapidului.

Pentru BC CSU au mai evoluat Nandor Kuti (14 puncte, două recuperări, o intercepție și 3 pase decisive), Jay Threatt (13 puncte, 6 recuperări, 6 assist-uri și o intercepție), Pavlin Ivanov (11 puncte, 3 recuerări, 3 pase decisive), Rareș Uță (6 puncte, 3 recuperări și un assist) și Mirel Dragoste (4 puncte, o recuperare și o pasă decisivă).

Sibienii au câștigat la limită duelul recuperărilor (40-39), dar l-au pierdut pe cel al intercepțiilor (8-3).

”Galben-albaștrii” au avut un procentaj mai bun la aruncările de la distanță, 37% (7/19), spre deosebire de 34% (10-29), dar giuleștenii și-au luat revanșa la reușitele de la interior, cu 51% (21/41), cu trei unități peste CSU (48%, 20/42) și la cele de la linia de 5,85 metri, unde au avut 83% (15/18), față de doar 70% al sibienilor (21/30). 

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA