Tribuna
PNL
BC CSU Sibiu, în finala Ligii Naționale. ”Vulturii” pot cuceri un nou titlu la două decenii de la cel din 1999
b.o.n.
1403 vizualizari
BC CSU Sibiu, în finala Ligii Naționale. ”Vulturii” pot cuceri un nou titlu la două decenii de la cel din 1999
Baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc s-au calificat în finala mare după ce au câștigat meciul 4 al seriei cu SCM ”U” Craiova, scor 74-58. CSU are șansa de a face eventul, după ce a cucerit Cupa României, și de a obține un nou titlu național la exact două decenii de la precedentul, cel din 1999.

 

 

După două încercări eșuate, în precedentele sezoane, CSU va disputa din nou o finală de campionat. ”Galben-albaștrii” au obținut, astăzi, al treilea succes din seria cu SCM ”U” Craiova și vor evolua cu trofeul pe masă prima dată după 20 de ani. Precedenta finală disputată de sibieni a fost în 1999, când au și luat titlul național în dauna celor de la Steaua. CSU ar putea realiza astfel eventul după ce, în urmă cu o lună, câștigase Cupa României, după o finală cu Oradea, la Cluj. Pe Oradea ar putea-o întâlni ”vulturii” și în finala de anul acesta a Ligii Naționale. Campioana en-titre are 2-1 în semifinala cu ”U” BT Cluj și ar putea obține calificarea în ultimul act dacă va câștiga, mâine seară, pe teren propriu, meciul patru.

Meciul patru a fost echilibrat în priele trei sferturi. Impulsionați de victoria obținută în urmă cu două zile, scor 81-79, oltenii au încercat să împingă seria în decisiv.

Lucas Tohătan a deschis ”balul” cu o triplă, dar Igor Mijajlovic, fostul căpitan al lui CSU, a egalat tot cu o aruncare din spatele semicercului. Cooper și Hardy au dus-o pe CSU la trei posesii în fața adversarului (9-3). Casale a marcat a doua ”treiță” pentru Craiova, apoi Pratt și Philmore au înscris pentru 13-6. Troupe a redus din diferență, tot cu o triplă, apoi Koreniuk și Gajovic au adus primul avantaj pentru olteni (14-13), moment în care Dan Fleșeriu a cerut time-out, cu 3 minute înainte de prima pauză.

La reluare, CSU a preluat din nou inițiativa, iar după ce Mijajlovic a egalat la 17, cu al cincilea coș de la distanță al Craioveni, Tamulis - de la linia de ”libere” și Cooper au stabilit scorul primului sfert, 20-17 pentru Sibiu.

CSU s-a desprins în primele minute ale actului secund la 8 puncte (27-19), dar Gajovic și Troupe au pus umărul la revenirea Craiovei, care a egalat la 29 cu un minut și jumătate înainte de pauza mare. Isaiah Philmore a stabilit rezultatul primei reprize, 33-31 pentru CSU, dar perioada a fost câștigată la limită de olteni (14-13).

Tamulis a inaugurat tabela în sfertul 3, dar Gajovic a mai marcat o dată din spatele semicercului și cele două echipe mai erau despărțite doar de o jumătate de coș (35-34).

Monyea Pratt a finalizat cu coș următoarele două atacuri ale lui CSU, apoi Tamulis și Hardy și-au adus contribuția, astfel că ”galben-albaștrii” s-auținut o vreme la distanță.

Craiova a revenit și, cu două minute înainte de ultima pauză, Troupe a egalat la 48 cu o triplă. Philmore l-a imitat, apoi Hardy și Cooper au stabilit scorul la finalul celei de-a treia perioade.

Ultimele 10 minute au început de la scorul de 55-48. Actul decisiv a fost cel în care oltenii au cedat definitiv. Pentru prima dată în meci ecartul a fost format din două cifre (59-48), iar la jumătatea perioadei cele două echipe erau despărțite de 20 de puncte (70-50). Finalul a fost unul liniștit, la fel ca în primele două jocuri ale seriei, în care CSU s-a impus la diferețe confortabile. ”Galben-albaștrii” continuă să viseze frumos, în vreme ce oltenii vor încerca să cucerească ”bronzul”.

 

Pratt și Hardy în double-double

 

Doi jucători ai lui CSU au terminat meciul patru al seriei cu SCM ”U” Craiova în double-double. Căpitanul Kevin Hardy a înscris 12 puncte și a făcut 11 recuperări, la care se adaugă o pasă decisivă și două intercepții, iar Monyea Pratt a avut următoarele cifre: 10 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții.

Cel mai bun marcator al lui CSU în acest joc a fost însă Justas Tamulis, cu 14 puncte (3 recuperări, două pase decisive).

Pentru echipa sibiană au mai evoluat Cristopher Cooper (13 puncte, 9 recuperări, două pase decisive), Lucas Tohătan (10 puncte, două recuperări, 3 assist-uri), Isaiah Philmore (9 puncte, 6 recuperări), Randal Falker (4 puncte, 6 recuperări, toate defensive), Aurelian Gavriloaia (două puncte) șiMirel Dragoste.

Cel mai bun marcator al meciului l-a dat Craiova, Porter Troupe înscriind 22 de puncte. Americanul a fost secondat de Gajovic, cu 14 puncte, iar Igor Mijajlovic a înscris 6 puncte.

 

 

comentarii
1 comentarii

In 1995 la primul titlu am batut Steaua
Vasy
22.05.2019 20:20
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia