Tribuna
BC CSU Sibiu, calificare cu emoţii în Final Four-ul Cupei României
Ovidiu BOICA
1495 vizualizari
BC CSU Sibiu, calificare cu emoţii în Final Four-ul Cupei României
"Galben-albaştrii" au cedat, aseară, în manşa retur a sferturilor de finală, cu 79-66 în Bănie. CSU a obţinut calificarea în Final Four după ce, săptămâna trecută, câştigase pe teren propriu la o diferenţă de 15 puncte, scor 89-74.

 

Baschetbaliştii sibieni s-au calificat în Final Four-ul Cupei României, însă nu fără emoţii. După ce, în prima manşă, au câştigat cu 89-74, în Sala "Transilvania", "galben-albaştrii" aveau şi opţiunea unui eşec la Craiova, condiţia fiind ca acesta să nu fie la o diferenţă mai mare de 14 puncte, sau la 15 puncte, caz în care însă ar fi trebuit să înscrie cel puţin 75 de puncte.
Sibienii au condus cu 3-0 şi 5-2 în debutul jocului, dar Craiova a întors rezultatul cu un "run" de 9-0 (11-5, minutul 4). Oltenii au continuat să se distanţeze şi, la prima pauză, aveau +11 (28-17).
Tot Craiova a fost în prim-plan şi în actul secund. Trupa lui Todorov a condus în permanenţă, dar n-a reuşit să se desprindă şi mai mult. La un moment dat, "vulturii" s-au apropiat la 6 lungimi (39-33), iar după ce au câştigat sfertul al doilea cu 18-15, cele două echipe mai erau despărţite, la finalul primei reprize, de 8 puncte (43-35).
Craiova a continuat să aibă supremaţie pe tabelă şi în cel de-al treilea sfert, dar sibienii s-au ţinut aproape şi, cu un minut înainte de ultima pauză, se apropiaseră la două posesii (60-56). Gajovic, cu o triplă, şi Igor Mijajlovic, fostul jucător al lui CSU, au făcut un "parţial" de 6-0 şi, după 30 de minute, Craiova conducea cu 66-56.
Oltenii au condus pe tabelă în permanenţă şi în actul decisiv, dar în niciun moment n-au avut scor de calificare. Totuşi, jucătorilor lui Dan Fleşeriu şi Cătălin Vulc le-a stat ceasul la aruncarea din spatele semicercului a lui Curry, din final, care ar fi putut schimba soarta dublei manşe. În final, "galben-albaştrii" au pierdut un meci (79-66), dar au câştigat o nouă calificare în Final Four-ul competiţiei KO.
Randal Falker a avut double-double, cu 17 puncte şi 16 recuperări, dintre care 11 sub propriul panou. Cel mai bun marcator al lui CSU a fost însă Kevin Hardy, cu 18 puncte. Pentru BC CSU Sibiu au mai înscris Monyea Pratt (10 puncte), Aurelian Gavriloaia (6), Isaiah Philmore (5), Justas Tamulis (5), Lucian Tohătan (3) şi Ewing Jr. (două).

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia