Tribuna
PNL
BC CSU pierde la diferență de o posesie, la Voluntari, primul meci din play-off. Jocul 2 al seriei, marți seara. Rareș Uță, 19 puncte și 17 recuperări!
Ovidiu BOICA
447 vizualizari
BC CSU pierde la diferență de o posesie, la Voluntari, primul meci din play-off. Jocul 2 al seriei, marți seara. Rareș Uță, 19 puncte și 17 recuperări!
© Facebook BC CSU Sibiu
Echipa sibiană a fost învinsă în primul meci din seria cu CSO Voluntari, finalista din ENBL, cu 91-89, duminică seara. Cele două echipe se vor reîntâlni, tot în Sala ”Gabriela Szabo”, marți seara, după care joi, 18 aprilie, se va disputa cel de-al treilea meci, de data asta la Sibiu. Pivotul Rareș Uță a terminat meciul în double-double, cu 19 puncte și 17 recuperări, dintre care 12 ofensive. De la gazde, Trevon Allen a înscris 30 de puncte, iar Feazell a fost și el în double-double, cu 21 de puncte și 11 recuperări.

 

Baschetbaliștii sibieni au debutat cu stângul în play-off, pierzând primul meci disputat pe terenul ilfovenilor la diferență de o posesie. Echipa lui Ainars Bagatskis s-a impus după 40 de minute cu 91-89, dar Threatt ar fi putut inclina balanța în favoarea lui CSU, însă a ratat aruncarea din spatele semicercului.

Tomas Rinkevicius a început jocul cu ”cinciul” Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving și Rareș Uță, de cealaltă parte intrând Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară și Keyshawn Feazell.

Allen a deschis scorul, Loving a egalat cu un dunk, apoi ilfovenii s-au dus la +6 (8-2). Uță a oprit seria pozitivă a gazdelor, iar Threatt a redus diferența la minim cu primul coș de-afară al meciului, pentru la bulgarul Ivanov să o adupă pe CSU pentru prima dată în avantaj (11-10).

O vreme, echilibrul s-a menținut, tabela indicând egalitate în mai multe rânduri, sibienii punând doupă posesii între ei și Voluntari cu două minute înainte de prima pauză, prin Pratt (22-18).

Tripla lui Kuti și lay-up-ul lui Ivanov au mărit ecartul la +7 (27-20), Justice stabilind scorul primului sfert cu o aruncare de la distanță, 27-23 pentru CSU.

 

Ivanov a înscris primul coș din actul secund. Feazell a reacționat, apoi tot el a redus ecartul la o posesie cu un dunk (30-27). Uță a pus alte două puncte pe tabelă pentru CSU, apoi Justice a trecut cu succes pe la linia de ”libere” după faultul pe o aruncare de la distanță al lui Pratt (32-30).

Ilfovenii au întors rezultatul cu tripla lui Allen, obligându-l pe Rinkevicius să ia time-out (35-34).

Mirel Dragoste a reacționat, la reluare, tot cu un coș din spatele semicercului. Allen a egalat în două rânduri, apoi Feazell a înscris de sus și Justice și-a transformat ”liberele”.

Kuti a pus capăt run-ului de 7-0 al Voluntariului cu o nouă triplă, dar Justice și Allen au înscris și ei de la distanță, ilfovenii desprinzându-se la +7 (50-43), pentru ca, la pauza mare, să aibă un avantaj de cinci puncte, 51-46.

 

Allen a ajuns la 25 de puncte cu reușita din debutul reprizei secunde. Loving a punctat de la distanță, la fel și de neopritul Allen, care a mai venit și cu încă o trecere cu succes pe la linia de ”libere” (62-54).

Tot dn spatele semicercului a punctat și Tohătan, iar Feazell a făcut ca, pentru prima dată, diferența d pe tabelă să fie alcătuită din două cifre, după faultul lui Barro (69-58).

Senegalezul a înscris un ”and one”, iar Pratt și-a transformat și el ”liberele”, micșorând ecartul la șapte lungimi (69-62), iar la ultima pauză Voluntariul avea 77-69 pe tabelă.

 

Feazell a înscris primele coșuri ale actului decisiv prin care fixa diferența de pe tabelă la 12 puncte,cel mai mare ecart de până acum, Rinkevicius văzându-se nevoit să ceară time-out. Rareș Uță și Kuti au refăcut diferența de la ultima pauză, iar Marc Lovind a adus-o pe CSU la un deficit de -6 cu un dunk spectaculos.

Sibienii au avut o revenire spectacoloasă pe final, cu un run de 12-1 în care Loving și-a mai trecut în cont încă o triplă și un coș de sus, Bagatskis luând time-out cu 37 de secunde înainte de final, la 89-88 pentru CSU.

Justice a readus Voluntariul în avantaj (90-89), Threatt a ratat tripla, iar Feazell, de la linia de ”libere”, a stabilit scorul final, 91-89.

Sibienii au ratat posibilitatea de a lua avantaj în seria cu CSO Voluntari, echipa care a jucat finala ENBL, cu câteva zile în urmă, motiv pentru care a și fost comprimat programul întâlnirii, cu cinci jocuri (dacă e cazul) într-un interval de numai 8 zile.

Cel de-al doilea meci va avea loc marți, de la ora 19:00, tot la Voluntari, apoi seria se mută la Sibiu, cu meciuri în 18 și (dacă va mai fi cazul) 20 aprilie. Dacă, după primele patru întâlniri, va fi egalitate, decisivul se joacă pe 22 aprilie, la Voluntari. 

 

Rareș Uță, în double-double, cu 17 recuperări. Allen, 30 de puncte

 

Rareș Uță a fost cel mai bun jucător al lui CSU, cu 19 puncte, 17 recuperări, două pase decisive și o intercepție pentru un indice al eficienței de 29.

Pentru BC CSU Sibiu au mai evoluat Marc Loving (14 puncte, 5 recuperări, 4 assist-uri, două intercepții), Mirel Dragoste (14 puncte, o recuperare, două pase decisive), Monyea Pratt (10 puncte, 5 recuperări, 3 assist-uri), Mouhamed Barro (9 puncte, 4 recuperări), Pavlin Ivanov (8 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă), Nandor Kuti (8 puncte, souă recuperări și un assist) și Jay Threatt (7 puncte, o recuperare, 6 pase decisive și o intercepție).

Trevon Allen a fost cel mai bun jucător al meciului, cu 3- de puncte, 4 recuperări și 6 pase decivie pentru un indice al eficienței de 32. De la amfitrioni au mai ieșit în evidență Keyshawn Feazell (21 puncte, 11 recuperări, două pase decisive) și Kodi Justice (18 puncte, 4 recuperări, două intercepții și un assist.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica