Continental
Tribuna
Bazinul Olimpia, în atenţia prefectului
Bazinul Olimpia, în atenţia prefectului
Prefectul de Sibiu, Horaţiu Răcuciu, a anunţat, ieri, că va verifica personal, împreună cu specialişti în construcţii, siguranţa celui mai mare bazin acoperit din judeţ, Bazinul Olimpia, care continuă să funcţioneze, deşi necesită reparaţii capitale, evaluate la peste 1,5 milioane de lei.
Situaţia Bazinului Olimpia din Sibiu, cel mai mare din judeţ şi al doilea ca mărime din ţară, a fost prezentată, ieri, la Prefectură, de către unul dintre oficialii Clubului Sportiv Municipal Sibiu, Dan Magoş, care a precizat că, de foarte mulţi ani, la clădirea respectivă nu s-au făcut decât lucrări de întreţinere şi reparaţii strict necesare, "pentru a nu exista probleme".
"La Bazinul Olimpia sunt necesare lucrări de întreţinere şi amenajare, în valoare de 1.500.000 de lei. Banii sunt necesari pentru refacerea turnului de sărituri, care are o vechime de peste 35 de ani, acoperirea bazinului de sărituri cu suport de plastic, refacerea structurii acoperişului (a fermelor metalice, cu o vechime de 35 de ani), refacerea şi întreţinerea tavanului fals, schimbarea filtrelor, repararea cazanului de rezervă şi lucrări de izolaţie, tencuieli interioare şi exterioare. Aici s-au făcut în ultimii ani doar lucrări de întreţinere strict necesare pentru a nu avea probleme", a declarat Dan Magoş.
El a susţinut că nu există probleme iminente, care să pună în pericol viaţa celor care frecventează bazinul, şi a precizat că acesta a fost folosit la antrenamente şi de lotul olimpic de sărituri în apă al României, având în vedere că este al doilea bazin acoperit ca mărime din ţară.
La discuţie a participat şi directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii, Sorin Şerbu, care a precizat că "nu e de glumit cu Bazinul Olimpia", unde structura metalică a acoperişului a ruginit din cauza umezelii, şi a propus intrarea în conservare sau investiţii urgente în reabilitarea clădirii.
La finalul discuţiei, prefectul de Sibiu, Horaţiu Răcuciu, a cerut formarea unei comisii care să verifice toate problemele existente la bazin şi siguranţa funcţionării acestuia, precizând că se va deplasa personal la faţa locului, împreună cu specialiştii în construcţii, pentru a face constatările necesare.comentarii
5 comentarii

nu există probleme iminente, care să pună
SB
01.09.2011 07:20
Sorin Şerbu nu este cel care a fost cel mai slab primar al Sibiului ???? BA DAAAAA.E bine Horaţiule,fugi la tanti Nuţi Udrea să vă dea bani DE REABILITARE că vă trece vremea.
înotător
01.09.2011 08:36
La bazinul Olimpia in fata centralei termice se spala autoturisme si microbuze.Chiar nimeni de la primarie nu a vazut ? Eu da de patru ori
trecator
01.09.2011 08:42
adica o "vizita de lucru" a la Ceausescu, ce calificare are domnul prefect, ca sa merite "osteneala" sa de a se deplasa cei vreo 2-3 km intre fotoliul domniei sale si bazin, ce poate vedea si ce poate pricepe? Tare mi-e teama ca cineva a pus gand rau bazinului si, deoarece banii tot nu sunt, se cauta pretexte fie pentru a-l privatiza pe nimic, fie a-l rade si a folosi terenul. Turnul e perfect in regula, cel de la strand a supravietuit 70 de ani si cand l-au ras era inca functional.
octogon
01.09.2011 09:54
oare domnul de la cartea funciara sibiu, cu functia de director si numele de racuciu este doar o simpla coincidenta de nume cu cel al prefectului, sau sunt usor rude ?
x
01.09.2011 11:23
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia