Tribuna
SEVIS
”Bătrâna Doamnă”, în Hora bucuriei, la Mediaș
Ovidiu BOICA
749 vizualizari
”Bătrâna Doamnă”, în Hora bucuriei, la Mediaș
© Vali MACREA
Gaziștii sunt la al treilea eșec consecutiv și al doilea la rând pe teren propriu. Sâmbătă, ”Bătrâna Doamnă” și-a luat revanșa după eșecul din tur (3-1) și a urcat pe locul al treilea în casamentul deplasărilor. Medieșenii, în schimb, au mai multe meciuri pierdute decât câștigate pe teren propriu, iar în orașul de pe Tîrnava Mare play-off-ul nu mai e un cuvât la modă, ”lupii negri” fiid la 8 puncte de ocupanta locului 6, Academic Clinceni, cu 5 etape înainte de finalul sezonului regulat.

 

Echipa din Mediaș și-a compromis în totalitate șansele de a juca pentru al doilea an consecutiv în play-off. Gazul a pierdut, sâmbătă, al doilea joc consecutiv pe teren propriu, după cel cu CFR Cluj (1-0). Jucătorii lui Mihai Teja sunt la al treilea eșec consecutiv în campionat și între ei și ocupanta locului 6, Academica Clinceni, sunt acum 8 puncte, diferență aproape imposibil de anulat în cele 5 etape care au mai rămas de disputat până la finalul sezonului regulat.

Jocul a început practic de la 0-1. În secunda 46 Liviu Antal a primit în marginea careului mare al Gazului și a șutat dintre Velisar și Baco pe lângă Buzbuchi, ieșit în întâmpinare.

Arădenii au fost aproape de 2-0 în minutul 12, când Shlyakov a centrat pe colțul lung, pentru Adrian Petre, al cărui șut din unghi a fost parat pe linia porții de Buzbuchi, apoi Isac a reluat defectuos din colțul careului de 6 metri.

Defensiva Mediașului a fost din nou surprinsă la o pasă de 30 de metri, în adâncime, pentru Roger, care a sprintat dintre Velisar și Baco, a centrat pe lung, pentru Adi Petre, care i-a așezat mingea lui Peteleu, dar șutul acestuia, de la 10 metri, a fost parat de Buzbuchi ('18).

© Vali MACREA

Gaziștii au reacționat târziu, abia cu 7 minute înainte de pauză Bryan Alceus fiind pe punctul de înscrie golul etapei, din ”foarfecă”, dar Balauru a reținut în doi timpi.

UTA a continuat să fie echipa mai inspirată și la reluare, iar la un sfert de oră după pauză Roger a profitat de viteza în plus, a trecut pe lângă Francisco Junior, dar a șutat în plasa laterală, din alergare, cu stângul, de la 14 metri lateral stânga.

Gazul a egalat dintr-o fază fixă, cu un sfert de oră înainte de final. Nasser Chamed a trimis pe 6 metri, dintr-o lovitură liberă, iar Yuri Matias a apărut singur-singurel și a reluat în plasă cu capul.

Bucuria medieșenilor a fost însă de scurtă durată. Cinci minute mai târziu, omul meciului cu CFR-ul, portarul Buzbuchi, avea să-și ”îngroape” echipa. Roger a trimis în careul mic din corner, Buzbuchi a scăpat mingea din brațe, Buhăcianu a șutat într-un coechipier, iar Ioan Hora, fostul jucător al Mediașului, a reluat în plasă, din apropiere.

Criza continuă pe Tîrnava Mare, medieșenii ajungând la al șaptelea eșec pe teren propriu și anulându-și practic ultimele șanse de a mai prinde play-off-ul, în vreme ce arădenii s-au răzbunat pentru eșecul de pe ”Francisc Neumann” (3-1) și urcă pe locul 3 în clasamentul deplasărilor. Practic, jucătorii lui Giuszy Balint se simt mai bine pe alte terenuri decât acasă.

 

GAZ METAN - UTA ARAD 1-2 (0-1)

Au marcat: Liviu Antal '1, Ioan Hora '81 / Yuri Matias '76.

GAZ METAN: Buzbuchi - De Moura (Butean '46), Baco, Matias, Velisar - Alceus (Ze Manuel '62), Francisco Junior - Chamed, R. Deaconu (Vl. Morar '70), R. Valente (Sambu '83) - Niţu (Sarr '46). Antrenor: Mihai Teja.

UTA ARAD: Balauru - Peteleu, Melinte, Fl. Ilie, Shlyakov - Antal (Buhăcianu '65), Vorobjovas, Isac, D. Rusu (Miculescu '90) - Ad. Petre (Hora '65), Figueira (Tomozei '90). Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitru: Horia Mladinovici. Asistenți: Mircea Grigoriu, Cosmin Vatamanu. Rezervă: Florin Marcu.

Observator CCA: Zoltan Szekely.

Cartonașe galbene: Butean '59, Baco '66 / Fl. Ilie '75. 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia