Tribuna
Baschetul deschide uși către o viață perfect normală
b.o.n.
558 vizualizari
Baschetul deschide uși către o viață perfect normală

 

Se spune că singura dizabilitate este să nu vezi abilitatea. Te-ai întrebat cum e să te înalți atunci când ești țintuit într-un scaun rulant? Pe două roți, Zburătorii nu se opresc din a face sport și a se simți bine. Pentru ei nu există limite, iar dizabilitatea pe care o au nu-i definește. Echipa de baschet în scaun rulant, aflată sub egida Clubului Sportiv Comunitar Sibiu, se întâlnește de două ori pe săptămână, la Sala ”Transilvania”, pentru a face sport. ”Nimic nu este posibil” se poate schimba în ”TOTUL ESTE POSIBIL” datorită sportului, iar Zburătorii ne conving de asta cu fiecare antrenament la care participă.

Baschetul în scaun cu rotile este unul dintre cele mai populare sporturi pentru persoanele cu dizabilități motrice. Deși unele persoane consideră că acești oameni trebuie să rămână acasă pentru că nu pot face sport, Zburătorii contribuie la însănătoșirea percepției societății asupra lor. Ei își doresc să fie văzuți ca niște oameni simpli, făcând exact ceea ce le place să facă. Baschetul în scaun rulant te învață să privești lucrurile diferit: să fii deschis să încerci lucruri noi, să apreciezi efortul și devotamentul echipei din care faci parte și să nu uiți să zâmbești.

 

Limite? Nu există așa ceva!

 

Oricine poate practica un sport pentru oamenii înalţi. Handicapul locomotor nu trebuie lăsat să preia controlul vieții tale. Baschetul pe două roți demonstrează că NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL, atâta timp cât iubești ceea ce faci și crezi în ceea ce-ți propui!

Ne dorim să facem cunoscută pasiunea pentru sport a Zburătorilor și celorlalte sute de persoane cu handicap motric din județ, astfel încât să ni se alăture pentru a putea practica baschet în condiții optime.

Depășește-ți frica și incertitudinea prin baschet înscaun cu rotile.

Această acțiune face parte din proiectul Clubului Sportiv Comunitar Sibiu finanțat prin programul In Stare de Bine, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia