Tribuna
Apa Canal
Baba o îngenunchează pe ”Bătrâna Doamnă”! Minunea se repetă! FC Hermannstadt, victorie la Arad în ultimele secunde!
Ovidiu BOICA
4115 vizualizari
Baba o îngenunchează pe ”Bătrâna Doamnă”! Minunea se repetă! FC Hermannstadt, victorie la Arad în ultimele secunde!
© Vali MACREA
Echipa sibiană rămâne singura neînvinsă în Superligă și urcă pe podium după victoria de sâmbătă seara, de la Arad. Hermannstadt a fost condusă cu 1-0 după ce internaționalul moldovean Postolachi a înscris de la punctul cu var, dar Baba Alhassan a întors rezultatul cu o ”dublă” care-l duce la cota 6 în clasamentul marcatorilor, fiind din nou noul golgeter al Sibiului. Ghanezul a înscris câte un gol în fiecare repriză, al doilea chiar în ultimele secunde ale meciului, pe contraatac. FC Hermannstadt are acum 22 de puncte din 6 victorii și 4 remize, dar și-ar putea îmbunătăți palmaresul pentru că are și o restanță, chiar dacă aceasta e cu campioana en-titre, CFR Cluj-Napoca, din etapa a VI-a. ”Alb-roșii” își obțin astfel renumele de echipă letală pe final de meci după ce, acum două săptămâni, Daniel Paraschiv a adus victoria, la Pitești, în minutul 90 (1-0), iar în etapa precedentă, Ionuț Stoica a adus toate cele 3 puncte în minutul 94 al jocului cu Petrolul, la Mediaș (2-1). Pentru echipa lui Măldărășanu urmează meciul cu Sepsi, care a realizat, tot sâmbătă, scorul sezonului, 7-0 cu FC Botoșani.

 

Sibienii continuă să uimească, la revenirea în Superligă, fiind singurii neînvinși în primele 11 etape. Jucătorii lui Marius Măldărășanu au dat din nou lovitura pe final, câștigând la Arad cu un gol marcat în ultimele secunde de Baba Alhassan. La fel au stat lucrurile și acum o săptămână, la Mediaș, când Ionuț Stoica a adus victoria cu Petrolul în minutul 94, la fel s-a întâmplat și în precedenta deplasare, de la Pitești, unde Daniel Paraschiv a marcat golul de 3 puncte în primul minut al prelungirilor.

Sibienii au început în atac meciul și Opruț a trimis primul șut, de pe la 14 metri, lateral stânga, dar a înălțat prea mult balonul ('4).

Trei minute mai târziu, Muțiu a respins de pe capul lui Postolachi o minge centrată din alergare de Jobello, apoi a reținut mingea șutată de la distanță de Batha.

Jocul s-a mutat repede în cealaltă jumătate de teren și Paraschiv a scos pentru Biceanu, după o incursiune în flancul drept, dar Benga l-a blocat pe mijlocașul sosit în iarnă la Sibiu ('9).

Alex Oroian a fost aproape de al doilea gol al său în actualul sezon, dar mingea șutată de jucătorul eligibil regulii U21 a căzut pe plasă ('14).

Nici Postolache n-a prins cadrul porții, vârful de la UTA trimițând în plasa laterală, din întoarcere ('21).

”Centralul” Colțescu a indicat punctul cu var după ce Răuță l-a obstrucționat pe Stahl la o jumătate de metru în interiorul careului, dar penaltiul nu s-a executat imediat, pentru că VAR-ul a verificat un presupus fault în atac la Opruț ('25). În cele din urmă s-a dictat lovitură de la 11 metri și Postolachi l-a învins pe Muțiu, deschizând scorul ('29).

Jucătorii lui Măldărășanu n-au acuzat șocul și Opruț a pornit o șarjă ofensivă pe stânga, a trimis în fața porții, pentru Balaure, însă Benga a intervenit ('35).

Un minut mai târziu, Bejan a trimis în adâncime, pentru Paraschiv, aflat în marcaj cu Chindriș, dar Baba Alhassan a țâșnit de lângă Batha și a șutat să rupă plasa, nu alta, la colțul scurt, fără speranțe pentru Iacob.

Sibienii puteau chiar trece în avantaj la cornerul executat de balaure, dar mingea deviată de la prima bară de Daniel Paraschiv a fost atenuată de Benga, apoi Iacob a reținut ('39). Iacob a avut noroc cu un coechipier și la șutul lui Opruț, cu două minute înainte de pauză, astfel că cele două echipe au intrat la cabine cu 1-1 pe tabelă.

Poenaru a făcut două schimbări la pauză, apelând la Ubbink și Florentin Matei, dar ultimul n-a prins finalul meciului pe teren, ieșind accidentat. ”Reglajele” n-au dat însă roadele scontate. Benga a trimis peste transversală, cu capul, în urma unui corner executat de Ubbink ('54).

Un minut mai târziu, Butean a căutat vinclul, la celelalte buturi, dar mingea a trecut de puțin pe lângă încheietura barelor.

Nervii au cedat la un duel Ubbink - Alhassan și ”centralul” Colțescu a împărțit cu generozitate cartonașe, ghanezul ajungând la un avertisment de suspendare ('57).

Arădenii au forțat victoria în ultimul sfert de oră și, după ce Chindriș a trimis cu boltă, după o lovitură liberă executată de Ubbink, Muțiu reținând de sub transversală ('74), goal-keeper-ul lui Hermannstadt a respins în lateral la șutul din lovitură liberă al aceluiași Ubbink ('78).

Keșeru - intrat pe parcurs - și-a încercat și el norocul, în prelungiri, dar a trimis slab ('90+2).

Sibienii au dat legătura la ultima fază. Opruț a recuperat o minge centrată în marginea propriului careu de 6 metri, i-a pasat lui Năstăsie, de la acesta mingea a ajuns la Baba Alhassan, care l-a ”executat” încă o dată pe Iacob

FC Hermannstadt are acum 22 de puncte din 6 victorii și 4 remize, dar zestrea ar fi putut fi și mai mare, meciul cu campioana CFR Cluj, din etapa a VI-a, fiind reprogramat pentru finalul lunii noiembrie. Sibienii au obținut, sâmbătă, al patrulea succes consecutiv, iar în etapa viitoare, peste două săptămâni, primesc vizita lui Sepsi.

 

Superliga, etapa a XI-a, sâmbătă, 17 septembrie

UTA ARAD - FC HERMANNSTADT 1-2 (1-1)

Au marcat: Virgiliu Postolachi '29 / Baba Alhassan '36, '90+5.

UTA: 93. Florin Iacob - 15. Marko Vukcevic, 4. Alexandru Benga, 6. Andrei Chindriş, 22. Erjon Hoxhallari - 5. Bautista Cascini (8. Florentin Matei '46; 11. Claudiu Negoescu '72), 70. Raul Șteau, 19. Idriz Batha (14. Paul Anton '67) - 19. Idriz Stahl (11. Desley Ubbink '46), 17. Virgiliu Postolachi, 11. Wesley Jobello (28. Claudiu Keseru '67). Antrenor: Ilie Poenaru. Rezerve neutilizate: 33. Dragoș Balauru, 3. Mihai Dobrescu, 31. Damian Isac, 9. Orhan Ademi. Absenți: Philip Otele (suspendat).

FC HERMANNSTADT: 31. Vlad Muţiu - 17. Mihai Butean, 5. Florin Bejan, 4. Ionuț Stoica, 98. Raul Opruţ - 13. Alexandru Răuţă (14. Mino Sota '70), 29. Ciprian Biceanu (10. Ionuț Năstăsie '90+1) - 96. Silviu Balaure (7. Petrișor Petrescu '81), 8. Baba Alhassan, 51. Alexandru Oroian (11. Dragoș Iancu '70) - 30. Daniel Paraschiv (28. Valentin Buhăcianu '81). Antrenor: Marius Măldărăşanu. Rezerve neutilizate: 1. Alexandru Uțiu, 6. Paul Antoche, 18. Paolo Medina, 93. Călin Popescu. Absenți: -.

Arbitru: Sebastian Colţescu (București). Asistenți: Adrian Popescu (Craiova), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Florin Andrei (Tg. Mureș).

Arbitri VAR: Sorin Costreie (Buftea/Ilfov), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca).

Observator CCA: Zoltan Szekely (Baia Mare).

Observator LPF: Dan Potocianu (București).

Cartonaşe galbene: Cascini '3, Batha '57, Ubbink '57, Jobello '66 / Baba Alhassan '57, Opruţ '57, Butean '73.

Cartonașe roșii: - / -.

Raportul șuturilor: 9-13 (pe poartă 5-2; în blocaj 0-8). Cornere: 3-6. Ofsaiduri: 0-0. Raportul faulturilor: 8-14. Posesia mingii: 49%-51%.

Omul meciului: Baba Alhassan (FC Hermannstadt).

Stadion: ”Francisc Neuman” Arad. Spectatori: circa 9.500. Timp: ploios. Gazon: bun.

comentarii
2 comentarii

Mi se pare de poveste ce reușesc Măldărășanu și băieții lui la o echipă până nu demult abandonată de comunitatea din Sibiu. Hermannstadt este neînvinsă după 10 meciuri în prima ligă din România, în condițiile
în care este nou-promovată, iar jucătorii n-au fost plătiți cu lunile. Practic, după cum se vorbea prin târg, erau forțați să plece, să-și rezilieze contractele, iar echipa s-o ia pe urmele megieșilor de la Mediaș, pe terenul
cărora își joacă meciurile de acasă. Acum vreo două săptămâni, când deja erau revelația Ligii 1, li s-au achitat
o parte din restanțe, deci teoretic fotbaliștii nu mai jucau ”de foame”, ca să-i vadă alții și să-i salveze.
Mărturisesc că mă așteptam la un recul, căci așa se întâmplă deseori, când urgența dispare. Mai ales că,
după ce fuseseră egalați în prelungiri de FCSB, prin Edjouma, sibienii păreau că se logodiseră cu norocul.
Victorie pe final la Pitești, repetând apoi isprava cu Petrolul, pe teren propriu (vorba vine, propriu), în minutul 90+4! Consideram, așadar, că sâmbătă se va deconta totul cu UTA, la Arad, numai că Hermannstadt a plusat, golul victoriei fiind reușit în minutul 90+6! Ironic, Bătrâna Doamnă a fost răpusă de Baba Alhassan, autorul
unei duble. Sibienii au rămas și singurii neînvinși în campionat...
Gabriel
19.09.2022 09:14
Echipa este in continuare abandonata de comunitatea locala. Chiar si in pofida acestei serii de meciuri castigate/egale. Faptul ca nu se poate face o plata de 10000 euro in contul lui Iliev, spune totul. Chiar daca s-au platit cele 2 salarii, FCH este pe muchie de cutit.
me
19.09.2022 12:30
Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA