Tribuna
Aviz… amatorilor! Testele rapide, avizate pentru sportivi în competițiile interne
b.o.n.
1313 vizualizari
Aviz… amatorilor! Testele rapide, avizate pentru sportivi în competițiile interne
Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a anunţat, ieri, că testele rapide Covid-19 vor putea fi folosite de sportivi în competiţiile interne, lucru care va permite astfel reluarea concursurilor de amatori ca urmare a cheltuielilor scăzute.

 

"Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, şi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecţia de antigen pentru sportivi. Ordinul comun nr.197/462/2021 urmează să fie publicat în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial al României, Partea I, urmând ca la data publicării şi a intrării sale în vigoare să se abroge Ordinul ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii nr. 1.219/1.634/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 872 din 24 septembrie 2020", informează MTS pe pagina sa oficială de Facebook.

Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului şi Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătăţii.

"Această modificare de reglementare atât de aşteptată va face activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, şi va uşura presiunea financiară care genera constrângeri şi dificultăţi în lumea sportului", se mai arată pe site-ul de socializare citat.

Până în prezent, competiţiile de pe plan intern se puteau desfăşura doar cu obligativitatea folosirii testelor PCR. Cheltuielile mari pe care le implică testele PCR au împiedicat astfel unele cluburi şi federaţii să organizeze competiţii de amatori sau juniori.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA