Tribuna
AFF
Au trecut Dunărea! Primul succes pentru Măgura în Liga Florilor. Cisnădiencele au spulberat o echipă care va juca în EHF European League
Ovidiu BOICA
738 vizualizari
Au trecut Dunărea! Primul succes pentru Măgura în Liga Florilor. Cisnădiencele au spulberat o echipă care va juca în EHF European League
© Vali MACREA
La a doua prezență în fața prorpiilor suporteri, jucătoarele lui Alex Weber și Bogdan Nițu au bifat primul succes din actualul sezon. Măgura a câștigat la o diferență de 6 goluri în fața Dunării. Dana Abed-Kader a marcat aproape o treime din golurile echipei sale.

 

După ce, etapa trecută, a obținut primul punct din actualul sezon, în urma remizei de la Mioveni (...-...), Măgura a obținut în sfârșit primul succes. La a doua prezență în fața prorpiilor fani, după eșecul de necontestat cu campioana en-titre CSM București (...-...), jucătoarele lui Alex Weber și Bogdan Nițu au furnizat surpriza, impunându-se la o diferență de 6 goluri în fața uneia dintre reprezentantele României n cupele europene, HC Dunărea Brăila urmând să joace, anul acesta, în EHF European League.

Cisnădiencele au început în forță, având 3-0 în minutul 3. Formația vizitatoare s-a apropiat la un gol în două rânduri (3-2, 4-3), apoi Măgura a refăcut diferența de trei goluri (6-3, 7-4, 8-5). Cisnădiencele au avut și patru goluri avantaj (9-5, 11-7), dar brăilencele au revenit și au redus din nou la minim avantajul de pe tabelă (11-10).

Măgura a avut o nouă serie de trei goluri consecutive (14-10), dar oaspetele au avut încă o dată răspuns și, la pauză, diferența de pe tabelă era de un singur gol (16-15), la capătul unei reprize în care doar Cisnădia a fost în avantaj.

În partea a doua, echipa pregătită de cuplul Weber - Nițu și-a securizat victoria de la un mnut la altul și, după cinci reușite consecutive, a ajuns să aibă un avantaj de aproape 10 goluri pe tabelă (26-17). Brăilencele n-au avut reație pe măsură, reușind doar să mai limiteze proporțiile dezastrului, în final Măgura impunându-se fără drept de apel cu 35-29.

 

Abed-Kader, 10 goluri

 

Cu 10 goluri, Dana Abed-Kader a fost cea mai prolifică jucătoare a Măgurii. Poloneza Emilia Galinska a marcat de opt ori, iar Asli Iskit a încheiat meciul cu 6 goluri.

Pentru Măgura au mai înscris Marilena Neagu (5 goluri), Elena Roșu (3), Natallia Vasileuskaya, Valentina Bardac și Ilda Kepic (câte unul). Au mai evoluat portărițele Marina Rajcic, Marta Batinovic și Mirela Pașca, precum și jucătoarele de câmp Mouna Jlezi, Timea Tătar, Cynthia Tomescu și Andreea Ilie.

Cu această ocazie, portărița rusoaică Trusova a revenit la Cisnădie, dar din postura de adversar.

Pentru HC Dunărea au evoluat Șerban, Trusova - Gonzalez (5 goluri), Schmelzer (4), Liscevic (4), Kanaval (3), Venancio (3), Udriștoiu, Quintino, Popa, Lupei (câte două), Zivkovic, Araujo (câte unul), Severin și Mohamed. Antrenor: Costică Buceschi.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA