Tribuna
PNL
Asta nu era în program... BC CSU Sibiu, înfrângere pe terenul unei nou-promovate care pierduse ultimele 3 meciuri în Liga Națională
Ovidiu BOICA
891 vizualizari
Asta nu era în program... BC CSU Sibiu, înfrângere pe terenul unei nou-promovate care pierduse ultimele 3 meciuri în Liga Națională
© Facebook BC CSU Sibiu
Scăpați de chinurile meciurilor în Europa, baschetbaliștii sibieni au rămas să se concentreze, pentru moment, asupra jocurilor de campionat. Deplasarea la sud de Valea Oltului n-a fost însă una prolifică pentru jucătorii lui Tomas Rinkevicius, care au cedat la o diferență de 11 puncte după un sfert secund dezastruos. CSU are acum un bilanț de 5/4 în Conferința B, iar în etapa viitoare primește vizita vicecampioanei CSM CSU Oradea, echipă care, spre deosebire de ”galben-albaștri”, a ajuns în Top 16 FIBA Europe Cup. Cu CS Vâlcea 1924, Rareș Uță a fost cel mai prolific jucător al lui CSU, cu 19 puncte.

 

Baschetbaliștii sibieni au ajuns la un bilanț îngrijorător în ultima lună. De fapt, mai precis, în ultimele 5 săptămâni și jumătate. După un start de sezon lansat, cu victorii pe linie în Cupa României și Liga Națională, ”galben-albaștrii” au luat-o la vale și, din ultimele 12 partide, în campionat și grupele FIBA Europe Cup, au mai câștigat doar două, și alea la diferență de o posesie doar, acasă, cu CSM Constanța (79-76), și la Focșani (73-70).

În rest, înfrângeri pe linie în competiția continentală, plus eșecurile de la Pitești și Tg. Mureș, cel de acasă, cu Ploieștiul, iar acum, la Rm. Vâlcea.

 

Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Monyea Pratt, ”Mouha” Barro și Rareș Uță au fost aleșii lui Rinkevicius pentru primul ”cinci”, de cealaltă parte intrând pe parchet Williams, Radu Vîrnă, Branch, Ciucă și Olisemeka.

Primul sfert a stat sub semnul echilibrului. Vârnă a deschis scorul, Ivanov a egalat cu prima triplă a meciului (3-3). După lay-up-ul lui Ciucă, Pratt și Uță au adus primul avantaj pentru CSU (7-5). Branch a anulat în două rânduri avantajul ”galben-albaștrilor”, apoi Pratt a înscris din spatele semicercului (12-9), dar Olisemaka și Williams au readus Vâlcea în avantaj (13-12).

Ivanov, cu o nouă triplă, a înclinat din nou balanța în favoarea lui CSU (18-15), dar Paunovic și Branch au fructificat următoarele două posesii ale gazdelor (19-18). Rareș Uță i-a readus pe sibieni la o posesie în fața adversaruluo, însă perioada a fost închisă de Blidaru (21-21).

 

Dezastru în sfertul doi

 

Olisemaka a completat zestrea vâlcenilor cu patru puncte, în debutul actului secund, iar Branch a fixat pentru prima dată ecartul la două posesii, moment în care Rinkevicius a luat time-out, după numai un minut de la reluare.

Jocul ”vulturilor ” a continuat să fie confuz, Paunovic a marcat șase puncte la rând, apoi Blidaru a venit cu o triplă. Branch, apoi Paunovic și Blidaru au completat un ”run” de 14-0 al gazdelor cu care acestea ajungeau la +16 (41-25).

Show-ul a continuat pe parchetul sălii din Rm. Vâlcea și, după un spectaculos 32-17 în sfertul doi, jucătorii lui Șapera conduceau cu 53-38 la jumătatea confruntării.

Mirel Dragoste a debutat repriza secundă cu o reușită din spatele semicercului, dar gazdele au replicat cu două triple, ale lui Rotaru și Ciucă (59-41).

Dragoste și Pratt au apropiat-o pe CSU la 14 puncte (60-46), moment în care a fost timpul lui Șapera să ceară time-out.

Triplele lui Ivanov și Pratt au redus și mai mult din diferență, înaintea ultimelor 10 minute Vâlcea mai având doar 8 puncte peste adversar (62-54).

 

De doi bani speranțe...

 

Actul decisiv a fost sărac în reușite, în primele sale minute. Mirel Dragoste a refăcut ecartul de la finalul perioadei precedente cu o reușită de-afară (66-58), iar Uță a redus și mai mult din diferență în două rânduri (70-63, 72-65), însă elanul sibienilor a fost tăiat de tripla lui Blidaru (75-65).

Eforturile jucătorilor lui Rinkevicius de a întoarce reultatul, în ultimele două minute, au fost supuse eșecului, Vâlcea impunându-se în cele din urmă cu 80-69.

 

Acum, în întâlnirile directe este egalitate, vâlcenii câștigând finala ”Memorialului Tordai”, în septembrie, și acum, în vreme ce CSU a câștigat pe Litoral, în Cupa României, și în prima etapă a noului sezon al Ligii Naționale, în ”Transilvania”.

CSU ajunge la un bilanț de 5/4 în Conferința B și e pe locul 4, iar în etapa viitoare are parte de un meci extrem de dificil, pe teren propriu, cu vicecampioana CSM CSU Oradea.

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica