Tribuna
Aproape 100 de echipe se luptă, la Sibiu, pentru trofeul Cupei României la minifotbal
Ovidiu BOICA
4722 vizualizari
Aproape 100 de echipe se luptă, la Sibiu, pentru trofeul Cupei României la minifotbal
Cea de-a opta ediţie a competiţiei KO se va desfăşura la Sibiu, între 29 iunie şi 1 iulie. Vom fi 160 de meciuri, pe 8 terenuri din oraşul de pe Cibin. Organizatorul competiţiei este C.S. Luceafărul 2009. Câștigătoarea Cupei României va primi din partea Federația de Minifotbal din România dreptul de a achiziționa Licența de participare la ediția a III-a a Ligii Campionilor la minifotbal, competiție ce va avea loc în perioada 5-9 septembrie, la Terme Catez, în Slovenia.

 

Sibiul devine capitala minifotbalului românesc în weekendul 29 iunie - 1 iulie. 96 de echipe - record absolut - din 43 de campionate afiliate la Federaţia de Minifotbal din România îşi vor disputa trofeul Cupei României timp de 3 zile. Cifrele sunt impresionante, 160 de meciuri pe 8 terenuri şi 1400 de jucători. Ediția a VIII-a a competiției va fi organizată la Sibiu, de Asociația Club Sportiv Luceafărul 2009.
În anul Centenarului, competițiile naționale organizate de Federația de Minifotbal din România se desfășoară sub sloganul "Unirea Minifotbalului Românesc". Este şi cazul turnului final al Cupei României.
  • "Suntem deosebit de onorați că noi, sibienii, am fost desemnați de Federația de Minifotbal să organizăm Cupa României. Este pentru a treia oară când găzduim aceste eveniment și, așa cum reușit la fiecare ediție, sperăm să ne autodepășim și de această dată în buna organizare a competiției. Minifotbalul sibian reprezintă, la acest moment, un bun reper pe harta minifotbalului românesc, rezultatele ultimilor ani situându-ne pe o poziție fruntașă în elita acestui sport la nivel national. Mulțumim anticipat tuturor celor care s-au alăturat proiectului. Ne vom da toată silința să asigurăm o bună desfășurare a acestui turneu, timp de trei zile, în perioada 29 iunie - 1 iulie”, a declarat Teodor Lalu, președintele C.S. Luceafărul”, organizator local al Cupei României. 
 
32 de grupe a câte 3 echipe fiecare

Cele 96 de echipe vor fi împărțite în 32 de grupe. În această fază se va juca fiecare cu fiecare, urmând să se califice primele două clasate, în total 64 de echipe. Tragerea la sorți pentru alcătuirea acestora va avea loc vineri, 22 iunie, la Deva, și va fi transmisă în direct atât pe pagina de Facebook a Federaţiei de Minifotbal din România, cât și pe canalul de YouTube al acesteia.
Meciurile din faza grupelor se vor juca pe 29 iunie, urmând ca turneul să continue pe 30 iunie cu etapa I eliminatorie, șaisprezecimilie de finală și optimile de finală. În ultima zi a turneului se vor juca sferturile de finală, semifinalele, finala mică și finala mare.
Câștigătoarea Cupei României, ediția 2018, va primi din partea Federației de Minifotbal din România dreptul de a achiziționa Licența de participare la ediția a III-a a Ligii Campionilor la minifotbal, competiție ce va avea loc în perioada 5-9 septembrie, la Terme Catez în Slovenia. 
Sistemul de desfășurare al competiției a fost stabilit de Comitetul Executiv al Federației Române de Minifotbal.
 
160 de meciuri pe 8 terenuri
Meciurile din cadrul Cupei României la minifotbal 2018 se vor juca pe opt terenuri din Sibiu. Astfel, cele 96 de formații se vor duela pe patru terenuri de lângă Stadionul "Municipal", la Complexul Sportiv "Luceafărul”, la Baza Sportivă Patinoar din Parcul Sub Arini Sibiu, la Școala Generală nr. 19 Sibiu și la Moara Panalim - Baza Sportivă Panalim. În cifre, Cupa României la Minifotbal 2018 înseamnă 1400 de jucători, 96 de echipe, 160 de meciuri pe  8 terenuri, timp de 3 zile.
Cupa României la minifotbal 2018 este organizată de Asociația Club Sportiv „Luceafărul” Sibiu 2009, în parteneriat cu Federația de Minifotbal din România, acțiunea fiind cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu. Evenimentul este posibil cu sprijinul Agenției Grey Projects și al altor parteneri care s-au alăturat proiectului.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia