Tribuna
Apoldu de Sus are cea mai nouă sală de popice din județ
Ovidiu BOICA
2697 vizualizari
Apoldu de Sus are cea mai nouă sală de popice din județ
În localitatea situată între orașele Săliște și Miercurea Sibiului a fost amenajată o popicărie cu două piste. De echiparea acesteia s-au ocupat cei de la firma Pro-Tec Kegelsport din Germania.

Apoldu de Sus va avea din nou sală de popice în urma unui proiect finanțat în întregime de Primăria Miercurea Sibiului. Sala este situată în imediata vecinătate a școlii cu predare în limba germană din localitate, chiar pe spațiul fostei popicării.

”Ne bucurăm că încă un proiect al nostru a prins contur, iar noua sală de popice este aproape de inaugurare. Acest proiect a fost finalizat în întregime de Primăria Miercurea Sibiului, iar valoarea acestuia este de 1.150.000 de lei. Sala a fost amenajată exact acolo unde a fost vechea sală de popice, cea a IAS-ului. Popicele este unul dintre sporturile cu tradiție în Apoldu de Sus. Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acest proiect și ne-au sprijinit, nu în ultimul rând celor de la Pro-Tec Kegelsport, care au fost prezenți vreme de o săptămâîn Apoldu de Sus, ocupându-se de instalarea pistelor, cu tot ce presupune echiparea unei popicării. Totul este nou în incinta acestei săli și de-abia așteptăm să găzduiască primele meciuri”, a declarat primarul din Miercurea Sibiului, Ioan Troancă.

Echipa de la Pro-Tec Kegelsport, care s-a ocupat, în ultima săptămână, de montarea pistelor și a întregului echipament, nu este la prima vizită făcută în țara noastră. Reiner Rost, unul dintre reprezentanții Pro-Tec Kegelsport, a mărturisit că ”totul merge perfect” la Apoldu de Sus și că este posibil să revină la anul în România, pentru o nouă lucrare, de data aceasta la Săliște.

”Am venit aici, la Apoldu de Sus, pentru a construi o sală de popice. Suntem aici de o săptămână. Ne simțim foarte bine, totul merge perfect. Nu suntem pentru prima dată în România, în vară am fost la București, iar în urmă cu câțiva ani am mai venit, dar nu îmi aduc aminte cum se numea localitatea respectivă. Am călătorit prin toată lumea de când aveam 40 de ani. Nu am apucat să vizităm localitatea în care ne aflăm acum, lucrăm în fiecare zi de dimineața până seara, apoi mergem la culcare. Mâine (n.a. joi) o să plecăm acasă, în Germania, iar la anul poate vom face un alt proiect aici, în România”, a declarat Reiner Rost.

 

 


comentarii
10 comentarii

A dracu tradiție, popicăria e parte din adn-ul poporului român.
Apoldu de Sus e un punct de reper în popicărie, atâta doar că ne căcăm în fundul curții, apă-canal nu vom avea curând,dar avem popicărie.
?paga, cât e ?paga?!?
26.11.2021 07:36
Felicitari consilierilor care au aprobat construirea acestei sali de popice. Este de laudat acesta initiativa, deoarece dupa 1989, majoritatea salilor de popice au primit alta destinatie (depozite,baruri etc.) sau au fost demolate, cu toate ca legislatia interzice demolarea, inainte de constructia unei sali noi. Un exemplu negativ in acest sens, este sala de popice a CS Gaz Metan din Medias. Primaria din Sibiu si Medias, se pot inspira, copiind proiectul bazei de agrement Gheorgheni din Cluj, realizat cu fonduri nerambursabile de la UE.
un mediesan
26.11.2021 10:58
ptr. cel de la ora 7: 36

Nu stiu de pe unde ai apárut, dar ín Transilvania acest sport are traditie !
Punct.

Du-te si viziteazá muzeul din Dumbrava si vezi vechea popicárie.
Unde stá acum Casa Armatei - a fost popicárie.
Pe strada Tiglarilor undeva la numárul 13 - la fel, cred cá íi spunea CIOLACU.
Nu mai vorbesc despre cele mai vechi - Trei Stejari/Drei Eichen
Popicáriile de la Gará - Electrica si CFR - apoi Casa Sindicateror,
urmeazá Tálmaciu, Orlat, Tilisca si GaZ Metan Medias....

Cred cá ai destule dovezi...sau sá mai continuám?
ger
26.11.2021 14:53
e o sală de popice / deosebit de propice
26.11.2021 15:25
gerule --- are dreptate spaga -- construm terenuri de fotbal in panta , parcuri de agrement nefolositoare ( vezi muntenia )-- instalatii de apa unde rugina si mocirla curge in loc de apa potabila -- construim terenuri de dat du rotilele etc , dar ce e necesar -- nu ne intereseaza e buna si popicaria dar sa facem ce e mai important si de nevoie -- apoi popicaria si datul cu rotilele -- interesant bani de la ue- pentru irigatii -- stopati -- dar pentru joaca OK-- nu ti se pare ca ceva ne da de inteles ca tara asta nu trebuie sa se dezvolte ci sa ramana -SCLAVA - desteptilor din strainatate ajutati de garbovitii din tara???? -- RUSINE -
27.11.2021 01:02
Iara bani flesturiti prin conturi cu dedicatie, in 2 ani se rup podilele si cine le repara firma se duce in insolventa,am uitat se repara cu enoriasi din comuna. faceti un azil sau un dispensar de nu o sala de popice nu va-ti spus intrebarea cine se duce sa rostogoleasca bila,a iara am uitat se duc pe apa bani .....dincolo in conturi.
Realizari cu dedicatie.
vlad
27.11.2021 06:12
Publicat in noiembrie 26, 2021
După cele 12 medalii cucerite la Hunedoara de sportivele de la Electromureş Romgaz în cadrul finalelor Campionatului Naţional de popice în probele individuale la categoria Tineret (performerele competiţiei fiind mureşencele Ciobanu Maria cu patru medalii de aur şi Fekete Reka cu 2 medalii de aur, una de argint şi două de bronz), fetele au reuşit să urce de opt ori pe podium şi la întrecerile finale ale seniorilor.

Competiţia ce a reunit popicari de la cluburi din întrega ţară, s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute pe arena de popice din Târgu-Mureş şi a cuprins întreceri la toate cele cinci probe de concurs respectiv, individual clasic, perechi, tandem, tandem mixt şi sprint.

A urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, devenind campioană naţională, Dan Monica, la individual clasic, cu 568 popice doborâte. Medalia de argint a fost obţinută de Duka Tilda – Ciobanu Maria la proba de perechi.

Iar medaliile de bronz au fost obţinute de:
– Fekete Reka – Ciobanu Maria / perechi
– Duka Tilda – Seres Bernadett / tandem
– Fekete Reka – Ciobanu Maria / tandem
– Budoi Noemi / tandem mixt
– Ciobanu Maria / sprint
– Szabo Julia Emese / sprint.

La masculin s-au obţinut alte cinci medalii, toate de bronz, prin:
– Boer Laszlo – Benke Zoltan sen./ perechi
– Lukacs Levente / tandem mixt
– Boer Laszlo / tandem mixt
– Majos Ferencz / sprint
– Nagy Simon Laszlo / sprint

Pentru senioare urmează meciul din runda I al Ligii Campionilor, în deplasare,
cu echipa germană SKK Poing 98. Jocul se va disputa sâmbătă, 27 noiembrie 2021,
de la orele 13, la München (Poing). După cum semnalează cei de la Electromureș,
returul se va avea loc la Târgu-Mureş, în data de 11 decembrie 2021.
scena9
27.11.2021 14:34
Sá mai continuám totusi cu arenele de popice din Cisnádie
si mai ales Agnita (amintim Vointiada, dar si ín campionat)

Sáliste si Apoldu de Sus sunt enumerate ín articol....
ger
30.11.2021 13:33
La Medias, au existat patru arene de popice: Record, Vasia, Geamul si Gaz Metan. Trei arene au fost demolate, si arena de la Vasia s-a transformat in magazin de piese auto ! Multe arene de popice din tara, au avut aceiasi soarta. In Bucuresti, exista o singura sala de popice, cu doua piste, in interiorul noului stadion Giulesti.
Din Bucuresti,au disparut urmatoarele popicarii: Vointa, Gloria, Olimpia (apartinea de Min.Sportului),
, Laromet etc.
un mediesan nostalgic
30.11.2021 16:22
...un mic amánunt: la Fabrica de Covoare din Pádurea Dumbrava,
deci ín incinta fabricii, a fost o POPICÁRIE!
Aveau si o echipá condusá de dl. Badea, echipá care activa ín campionatul judetean.

Acum nu se mai aude nimic despre respectiva popicárie, oare mai existá?
ger
02.12.2021 11:18
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia