Tribuna
Antrenor secund pentru Dan Fleșeriu. Ibericul Miguel Angel Hoyo vine la Sibiu după Afrobasket
b.o.n.
1267 vizualizari
Antrenor secund pentru Dan Fleșeriu. Ibericul Miguel Angel Hoyo vine la Sibiu după Afrobasket
© baskonia.com
Staff-ul tehnic al echipei BC CSU Sibiu va fi completat, pentru sezonul 2021/2022, cu încă un antrenor secund, în persoana lui Miguel Angel Hoyo. Acesta vine de la Baskonia, unde - în ultimele două sezoane - a pregătit, din postura de antrenor principal, echipa ce evoluează în EBA, dar și cea Under 18. Hoyo va lucra, la CSU, cu Dan Fleșeriu și ”secundul” Cătălin Vulc.

 

După ce a acumulat experiență bogată ca antrenor secund sau principal la echipe atât din Spania, Turcia, Danemarca, și nu numai, Miguel Angel Hoyo vine la Sibiu, începând din acest sezon, pentru a completa staff-ul tehnic al echipei BC CSU. Spaniolul de 47 de ani a început cariera în 2000, ca antrenor secund și responsabil cu pregătirea fizică, dar și director sportiv la Basquet Coruna, echipă ce evoluează în Liga LEB. De atunci a mai trecut pe la mai multe grupări spaniole cum sunt Baloncesto Breogan (ACB League) sau Club Ourense Baloncesto (LEB Silver). Experiența sa, în afara țării natale, include experiențe în Guineea Ecuatorială, unde a condus din poziția de ”principal” pe cei de la Malabo Kings, echipă care a câștigat în 2012/2013 atât campionatul cât și cupa, dar și competiția organizată sub tutela FIBA: Africa Champions Cup, conform unui comunicat de presă al clubului sibian.

Ulterior a fost antrenor principal în Danemarca, la Horsholm 79ers, iar în 2015 a fost antrenor asistent și cu pregătirea fizică la naționala Angolei, echipă ce s-a calificat la jocurile olimpice din 2016. A revenit în Danemarca pentru scurt timp, iar apoi și-a continuat cariera de antrenor principal la Masquet Menorca, antrenor secund în Turcia, la Eskisehir Basket (BSL Turkish League). Din 2018 a fost la Baskonia, antrenor principal al echipei din liga LEB SILVER, mai apoi EBA.

”Pentru mine, cel mai important în luare deciziei de a mă alătura BC CSU Sibiu a fost sentimentul pe care l-am avut atunci când am discutat cu antrenorul principal și cu cei din Club. Mi-au transmis sentimentul că voi fi o piesă importantă și că va trebui să ajut clubul și jucătorii tineri să continue să crească. Mi-am propus să fac totul pentru ca alături de club să ne atingem obiectivele, iar pentru asta există o singura cale-munca asiduă.  Știu că CSU  a fost în top 3 al Ligii Naționale. De asemenea, știu, de la oameni pe care i-am întrebat despre Sibiu, că este un oraș frumos, primitor și sper ca totul să fie bine”, a declarat Miguel Angel Hoyo, antrenor secund al BC CSU Sibiu.

”Am dorit să completăm, fără să afectăm bugetul disponibil pentru jucători, și să îmbunătățim staff-ul tehnic cu încă un antrenor cu experiența internațională care va putea acoperi atât partea de pregătire fizică, cat și cea baschetbalistică. Colaborarea cu Coach Miguel va trebui sa aducă un plus atât în evoluția echipei, în ansamblu, cat și a fiecărui jucător individual. Provenind dintr-un baschet puternic cum este cel spaniol, Hoyo poate forma, împreună cu Dan și Cătălin un staff tehnic valoros și unit de obiectivele de performanța ale echipei. Urmează ca în perioada următoare staff-ul tehnic sa se decidă asupra următorilor jucători pe care îi vom semna pentru sezonul care va începe în toamna”, a spus Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu.

Miguel Angel Hoyo se va alătura lotului în luna septembrie, fiind momentan angrenat ca antrenor asistent în pregătirea echipei naționale a Coastei de Fildeș. Lotul se pregătește în acest moment în Tunisia pentru Afrobasket competiție care se va disputa în Rwanda.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Anii Drumetiei

koenigfrankstahl

eeagrantsmediu

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA