Tribuna
Sevis
Zilele Baschetului 2014
Antrenament la înălţime cu selecţionerul naţionalei României
Ovidiu BOICA
982 vizualizari
Antrenament la înălţime cu selecţionerul naţionalei României
Prima acţiune a ediţiei din acest an a Zilelor Baschetului, eveniment organizat de Asociaţia Al 6-lea Jucător, s-a desfăşurat ieri, pe sediul nou al Bibliotecii Astra. Invitat special a fost selecţionerul naţionalei României, Marcel Ţenter.
Zilele Baschetului 2014 au debutat... la înălţime. Circa 30 de copii, de toate vârstele, practicanţi, sau nu, ai baschetului la diverse cluburi din Sibiu, au participat la o lecţie deschisă cu nimeni altul decât antrenorul principal al selecţionatei de seniori a României, Marcel Ţenter, aflat în oraşul de pe Cibin cu ocazia meciurilor din preliminariile Eurobasket 2015. Evenimentul a avut loc pe acoperişul sediului nou al Bibliotecii Astra, la o înălţime de aproape 50 de metri, dar în condiţii de maximă siguranţă.
Pentru început, Marcel Ţenter a luat loc în faţa micuţilor baschetbalişti cărora le-a împărtăşit ce înseamnă pentru el sportul cu mingea la coş şi de când s-a apucat de acesta. "Fac baschet de 27 de ani. Primul club la care am fost legitimat a fost CSU Balanţa Sibiu. Din momentul în care am început să fac baschet am devenit mai ordonat. Am învăţat să respect oamenii care mă învaţă", a afirmat Ţenter, care i-a îndemnat pe copii să-i urmeze calea: "Faceţi sport, în primul rând să deveniţi oameni cu adevărat. Vă doresc să ajungeţi să jucaţi la echipe mari, să vă îndepliniţi visurile".
După acest moment, Marcel Ţenter a coordonat mai multe exerciţii, copiii fiind invitaţi să arunce la coş din diverse poziţii sau după mai multe scheme. A urmat un joc "unu la unu" între doi membri ai Asociaţiei Al 6-lea Jucător, organizatorul Zilelor Baschetului, după care Ţenter a arbitrat un concurs de aruncări la coş de la distanţă. Sub ameninţarea ploii, concursul s-a încheiat puţin mai devreme, 3 dintre aruncători fiind declaraţi câştigători, inclusiv micuţul David Kovacs, de doar 5 anişori, care i-a uimit petoţi cei prezenţi cu precizia şi forţa aruncărilor sale.
“Baschetul este de atâta timp la înălţime în oraşul nostru, aşa că ne-am folosit de acest pretext pentru a organiza primul meci de baschet pe acoperişul unei clădiri din Sibiu. Am căutat zeci de variante, de acoperișuri, până să găsim unul care să se potrivească cu standardele impuse de noi. Ȋn final, am ales terasa Bibliotecii Astra. Structura terasei a asigurat siguranţa participanţilor, siguranţă care a fost crescută prin montarea unei plase de protecţie care a împiedicatajungerea mingii pe trotuarul din faţa bibliotecii”, a declarat preşedintele Asociaţiei Al 6-lea Jucător, Claudiu Hila.
Celelalte evenimente ale ediţiei din acest an a Zilelor Baschetului se vor desfăşura sâmbătă şi duminică, în mai multe locaţii.

La masă cu Virgil Stănescu
Sâmbătă, 23 august, invitatul special al ediţiei 2014, Virgil Stănescu, va face un antrenament cu public şi va acorda autografe fanilor acestui sport. Evenimentul va avea loc în parcarea Shopping City. Imediat după sesiunea de autografe, va avea loc o tragere la sorţi, în urma căreia doi norocoşi vor fi premiaţi cu vouchere în valoare a câte 100 de lei, pe care le pot folosi în magazinul Decathlon. De premii în vouchere de la Decathlon vor avea parte câte doi spectatori şi la finalele programate o zi mai târziu. Tot sâmbătă, componenţii lotului echipei CSU Atlassib vor avea prima întâlire cu fanii, în cadrul sesiunii de autografe de la ora 17:00.
Un premiu inedit - "La masă cu Virgil Stănescu" -  va fi oferit sâmbătă, la ora 13:00. Câştigătorul va lua masa în compania legendei baschetului românesc, fostul căpitan al naţionalei, în prezent vicepreşedinte al Federaţiei Române de Baschet.

Premii de 3.000 de euro
Duminică, în ziua finalelor, la ora 11:30, iubitorii baschetului au parte de o nouă premieră - concursul tradiţional organizat la meciurile de acasă ale echipei locale, “Aruncarea de milioane”. De data aceasta, concursul se mută pe... platforma unui TIR! Amatorii de baschet trebuie să nimerească un coş de baschet amplasat într-un TIR în mişcare. Câştigătorul concursului va fi premiat de Shopping City şi Pall-Ex Romania.
Meciurile din competiţia de streetball vor avea loc în Parcul Tineretului, în parcarea Shopping City şi în Parcul Sub Arini. În cazul in care vremea va fi nefavorabilă, acţiunile se vor muta în sala de jocuri a CSŞ Sibiu, situată în imediata vecinătate a Teatrului "Radu Stanca".
Categoriile de vârstă, masculin şi feminin, la care echipele vor concura cu ocazia Zileoor Baschetului 2014 sunt U12, U14, U18, OPEN şi +35, premiile fiind de peste 3.000 de euro. 

Zilele Baschetului 2014
Sâmbătă, 23 august
9:00 - 19:00    Shopping City        Streetball Shopping City şi Decathlon
10:00 - 19:00    Parcul Tineretului     Streetball Tineretului
10:00 - 19:00    Parcul Sub Arini        Baschet pentru mic şi mare. Copiii aflaţi în zonă vor fi                         angrenaţi în diferite jocuri de baschet
12:00        Shopping City        Antrenament Virgil Stănescu şi sesiune de autografe
13:00        Shopping City        Tragere la sorţi - premii spectatori - două vouchere de                         100 de lei
13:00        Parcul Tineretului    Tragere la sorţi - 15 copii  - lecţie deschisă cu Virgil                         Stănescu pe Biblioteca Astra
13:00        Shopping City        Tragere la sorţi - Premiu: la masă cu Virgil Stănescu
17:00        Shopping City        Sesiune de autografe CSU Sibiu
17:00        Shopping City        Tragere la sorţi - premii spectatori - două vouchere de                         100 de lei la autografe de la jucătorii echipei CSU
Duminică, 24 august
10:00 - 14:00    Shopping City        Streetball, semifinale şi finale
11:00        Shopping City        Concurs de aruncări de 3 puncte pe platforma unui tir
12:00        Shopping City        Concurs "Aruncarea de milioane" la un coş de baschet                         aflat într-un tir în  mişcare
12:00        Shopping City        Tragere la sorţi - premii spectatori - două vouchere de                         100 de lei.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia