Tribuna
Andrei Blejdea, despre transferul la FC Hermannstadt: ”Când te caută echipa de pe locul 2, nici măcar nu am stat să mă gândesc”
Ovidiu BOICA
5083 vizualizari
Andrei Blejdea, despre transferul la FC Hermannstadt: ”Când te caută echipa de pe locul 2, nici măcar nu am stat să mă gândesc”
© Facebook Andrei Blejdea
Unul dintre jucătorii aduși la Sibiu în această iarnă nu a stat prea mult pe gânduri când a primit oferta de la FC Hermannstadt. El se caracterizează drept un fotbalist ambițios, cu personalitate, care de-abia așteaptă să se întoarcă în Liga 1 și speră să o facă încă din vară, cu echipa lui Marius Măldărășanu.

 

Andrei Blejdea, mijlocașul de 25 de ani ajuns la FC Hermannstadt după despărțirea de ”U” Cluj, de-abia a așteptat primul amical din această iarnă și se gândește cu nerăbdare la jocurile din campionat. Blejdea a declarat, pentru contul de Facebook al clubului de pe ”Municipal”, că ambiția sa este de a reveni în Liga 1 cât mai devreme și speră să o facă încă din vară, în tricoul noii sale echipe.

”A fost o perioadă lungă de vacanță pentru mine, personal. Mă bucur că am început antrenamentele, mă bucur de fotbal, nu e o perioadă plăcută pentru noi, fotbaliștii, acum în perioada asta de pregătire, iarna, e o perioadă de încărcătură, însă de-abia aștept să vină meciurile amicale (n.a. declarația a fost făcută înaintea jocului cu Unirea Dej, primul test pentru FC Hermannstadt în această iarnă), iar după aceea, cele din campionat. N-am nimic de demonstrat, n-am nimic de rezolvat cu nimeni, decât ambiția nebună să ajung înapoi, în Liga 1”, a declarat Blejdea.

Întrebat de noua arenă a Sibiului, aflată în reconstrucție, Blejdea a spus că ”arată foarte bine, mai este un pic de lucru”, dar și că așteaptă cu nerăbdare să marcheze goluri pe acest teren.

Deși are doar 25 de ani, Blejdea a schimbat destule echipe până acum. El a trecut pe la Dinamo U19, FC Wil (Elveția), NK Domzale U19 (Slovenia), Zarica Kranj (Slovenia), Braunschweig II (Germania), Academica Clinceni, Pandurii Tg. Jiu, FC Argeș, Dinamo și Universitatea Cluj înainte de a ajunge la FC Hermannstadt. Originar din București, mijlocașul se consideră un jucător cu poersonalitate, atât în teren, cât și în afara acestuia: ”Consider că ambele personalități, atât cea din teren, cât și cea de afară sunt importante. În teren trebuie, mai ales în poziția mea, să faci diferența și să îți ajuți echipa să câștige. În afara terenului, trebuie să ai o relație bună cu colegii. Cei cârcotași o să spună că mă adaptez mai greu. Sunt un jucător care, după părerea mea, are personalitate și uneori poate mă adaptez mai greu”.

Blejdea a explicat și de ce a ales Sibiul, spunând că îi cunoștea dinainte pe mulți dintre actualii săi colegi, iar în plus FC Hermannstadt a fost prima opțiune și îi poate oferi șansa de a reveni în Liga 1 încă din vară.

”Pe mulți dintre colegii din vestiar îi cunosc. Am jucat împreună pe la multe echipe, ne știm. Am găsit aici un grup foarte bun, m-au primit foarte frumos, chiar simt că joc de mai mult timp la Sibiu. FC Hermannstadt a fost prima oportunitate după ce am plecat de la Cluj. Când te caută echipa de pe locul 2, nici măcar nu am stat să mă gândesc. A fost pur și simplu prima opțiune, iar Sibiul e un oraș minunat, are o echipă foarte bună. V-am mai spus, am ambiții foarte mari să ajung înapoi în Liga 1”, a adăugat fotbalistul care se descrie în trei cuvinte: ”ambiție, determinare, învingător!”.

Andrei Blejdea îl are drept idol pe Cristiano Ronaldo și își și justifică alegerea: (n.a. Portughezul) are ambiție în cea mai pură formă și foarte multă muncă”.

În ceea ce-i privește pe suporterii sibieni, mesajul lui Blejdea pentru aceștia sună cam așa: ”Să fim sănătoși, să trecem peste perioada asta mai dificilă cu pandemia, cu virusul și să vină în număr cât mai mare la stadion pentru că împreună trebuie să ajungem în Liga 1”.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA