Tribuna
Sevis
Alexandru Weber, antrenor Măgura: ”Pentru al treilea an din ultimele patru, Cisnădia merge în cupele europene”
Ovidiu BOICA
932 vizualizari
Alexandru Weber, antrenor Măgura: ”Pentru al treilea an din ultimele patru, Cisnădia merge în cupele europene”

 

Antrenorul Alexandru Weber a afirmat, pentru Tribuna Sporturilor, că echipa sa a făcut încă o dată un sezon bun, încununat cu o prezență în competițiile continentale. Tehnicianul crede că performanța este cu atât mai mare cu cât ea a fost realizată cu un lot de doar 13 jucătoare. Măgura va face 6 transferuri în această vară, două dintre noile venite fiind rusoaice.

 

- Măgura a terminat sezonul pe locul 5 în Liga Florilor și merge din nou în cupele europene. Sunteți mulțumit?

- Da, sunt mulțumit, vă dați seama! Am terminat en-fanfare campionatul. În ultimii 4 ani, de trei ori am mers în cupele europene. În 6 ani de când suntem în prima ligă, de trei ori am ajuns în cupele europene, sunt totuși niște performanțe. A fost un sezon greu, dar l-am terminat cu bine. Cred că, din ultimele 15 sau 16 meciuri, am câștigat 12! A, pierdut doar cu CSM București, Baia Mare, Zalău și Slatina.

- A fost mai greu decât anul trecut?

- Da, a fost un sezon mai greu, cu echipe mult mai puternice. Am terminat în fața unor echipe cu bugete mult mai mari decât cel al nostru. Din câte cunosc, Rapidul, Brăila și Bistrița au avut cam două milioane de euro anul acesta. Deci, clasarea noastră pe locul 5 este cu atât mai merituorie.

- Dar lotul, valoric vorbind, cum a fost față de cele ale unor echipe cu bugete substanțial mai mare decât al Măgurii?

- Vă pot spune că am făcut o echipă care a jucat ca și cum ar fi fost 20 în lot, nu 13. Am avut 13 jucătoare în lot, dintre care trei portărițe.

- Ați avut aceleași condiții bune de pregătire ca și în anii precedenți?

- Da, am avut tot ce ne-a trebuit pentru ca noi să fim preocupați doar de performanță. Iar pentru asta, încă o dată îi mulțumim domnului primar Gheorghe Huja, care e în continuare alături de echipă. Se poate spune că am reușit împreună să punem Cisnădia și prin sport pe harta Europei

- Când ați pornit la drum, în acest sezon recent încheiat, parcă erau mai multe fete...

- Am rămas în iarnă fără două jucătoare importante, Lisewska și Zych. Lisewska s-a transferat la începutl returului la Baia Mare, iar Aleksandra Zych, la Mioveni. Nu am transferat nimic în locul lor pentru restul sezonului. Acum am reușit să aducem două rusoaice, pe Yulia Garieva de la Dinamo Astrakhan, din Rusia, și în poartă pe Trusova, al treilea portar al naționalei Rusiei. Ele vor veni din vară. În plus, Abed-Kader și-a rupt un deget la meciul cu Baia Mare.

- Deci veți solicita wild-card pentru EHF European League. Când începeți?

- Încă nu se știe exact. De primit, vom primi wild-card. Încă nu știm când vom începe. Probabil, fiind locul 5 în Liga Florilor, vom intra din primul tur preliminar. Vor fi și anul acesta trei tururi preliminare până în faza grupelor,. acolo unde ne dorim să ajungem încă o dată.

- Ați pomenit de cele două rusoaice. Câte transferuri veți face până la urmă în această vară?

- Vom aduce vreo șase jucătoare în această vară. Am negociat cu ele, dar deocamdată nu vă pot spune nume până nu vor fi contractele semnate. Cred că, până săptămâna viitoare, lucrurile vor fi clare, vom ști pe cine ne bazăm în viitorul sezon.

- Când e programată reunirea lotului?

- Data exactă nu e stabilită, dar probabil va fi în prima săptămână din luna iulie.

- Campionatul când începe?

- Campionatul începe pe 4 septembrie, iar în 23 august începe Cupa României.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia