Continental
Tribuna
Agenția lui Octavian Moraru și Zaporojanu, la FC Hermannstadt, în locul lui Mureșan? Care sunt reacțiile oficialilor sibieni...
Ovidiu BOICA
1531 vizualizari
Agenția lui Octavian Moraru și Zaporojanu, la FC Hermannstadt, în locul lui Mureșan? Care sunt reacțiile oficialilor sibieni...
Oficialii echipei de pe ”Municipal”, în frunte cu președintele Iuliu Mureșan, continuă să dezmintă zvonurile legate de o eventuală despărțire. Unul dintre finanțatorii clubului neagă că ar fi vorba despre o eventuală implicare a celor de la Fotbal Hebdo în managementul AFC Hermannstadt și susține că agenția lui Octavian Moraru și Arcadie Zaporojanu a adus câțiva jucători la Sibiu, o parte dintre ei aflându-se în lotul lui Miriuță și acum, însă doar atât!

 

Atât Iuliu Mureșan, cât și finanțatorii clubului de pe ”Municipal” dau asigurări că nu se pune problema unei despărțiri, așa cum s-a vehiculat în ultimele zile. Conform unor surse, Mureșan și - posibil - mâna sa dreaptă, Răzvan Zamfir, directorul Departamentului de Scouting al clubului, ar fi urmat să fie îndepărtați de la AFC Hermannstadt, locul lor urmând să fie luat de cei de la Fotbal Hebdo, Octavian Moraru și Arcadie Zaporojanu.

În sprijinul acestei variante ar fi stat atât tăcerea din ultimele zile ale președintelui Mureșan, absența acestuia de la Sibiu într-o perioadă în care jucătorii au fost testați de Covid-19 și vor relua antrenamentele de miercuri, cât și conexiunile dintre AFC Hermannstadt și Fotbal Hebdo.

De ce surprinde atât de mult absența lui Mureșan din spațiul public? Pentru că președintele FCH este recunoscut că îi face o deosebită plăcere să apară în fața camerelor TV sau să răspundă întrebărilor de orice fel ale jurnaliștilor.

Ce i s-ar fi putut reproșa lui Mureșan? Destule! Un management prost, în primul rând. Considerat o veritabilă mină de aur în momentul aducerii sale la Sibiu, prin prisma experienței acumulate la CFR Cluj, Mureșan n-a reușit să își aducă aportul la completarea vistieriei clubului, atât de vitregită. Problemele financiare s-au ținut scai în ultima perioadă. Jucătorii nu și-au primit salariile din ianuarie, iar unii dintre ei mai au de încasat primele de instalare și chiar cele promise la barajul cu ”U” Cluj. Ar mai fi desele litigii cu foștii jucători, Hermannstadt fiind o prezență constantă la comisiile LPF și FRF. Suspendarea contractelor jucătorilor - o decizie unilaterală - pe perioada stării de urgență a stârnit, de asemenea, reacții de tot felul, iar zilele trecute Mureșan a aderat la ”răscoala” pornită de Ciprian Paraschiv, președintele Politehnicii Iași, care ar fi solicitat LPF-ului înghețarea play-out-ului, demers criticat vehement de oficialii ligii și care ar fi putut atrage repercusiuni asupra clubului. Nu în ultimul rând

 

Octavian Moraru și Zaporojanu, cunoștințe mai vechi

 

Cei doi sunt personaje pitorești din fotbalul românesc, dar deloc apreciate, de vreme ce s-au perindat în scurt timp pe la mai multe echipe, Poli Iași, Gaz Metan, ”U” Cluj sunt printre ele, dar de unde au plecat relativ repede și nu cu cele mai bune recomandări, au impresiarat aducerea la Sibiu a unor jucători, o parte dintre acești aflându-se în lot și în momentul de față. Dacă Kuka și Pedro Moreira, aduși în toamna lui 2018, nu au impresionat și s-au despărțit de FCH după câteva luni, Jo Santos, Caiado și Yazalde se află acum sub comanda lui Miriuță. Mai mult, antrenorul Vasile Miriuță a ajuns la Sibiu, în 2018, tot pe filiera Fotbal Hebdo, împreună cu un ”secund” moldovean și cu medicul Dragomir Rusu. Dacă ultimul face parte din staff și acum, antrenorul Iurie Osipenco a fost îndepărtat după numai o săptămână, în urma unei neînțelegeri chiar cu Miriuță.

Mai mult, Octavian Moraru (foto, primul din stânga) și Arcadie Zaporojanu au avut o tentativă de a se apropia mai mult de AFC Hermannstadt în urmă cu mai bine de un an, dar a fost sortită eșecului.

Și, nu în ultimul rând, trebuie spus și că relațiile dintre cei de la Fotbal Hebdo cu unul dintre finanțatorii AFC Hermannstadt sunt binecunoscute, datând încă de pe vremea când omul de afaceri era unul dintre sponsorii Rapidului în perioada în care clubul giuleștean era condus de Valerii Moraru, tatăl lui Octavian.

 

Reacția clubului: ”Vă garantez că nu e nimic adevărat!”

 

Unul dintre finanțatorii clubului sibian a declarat, pentru TRIBUNA, că cele vehiculate în mass-media, în ultimele zile, sunt neadevăruri. În plus, omul de afaceri respectiv a mai spus că nu se pune problema implicării în club a lui Moraru.

(de la stânga la dreapta – ginerele președintelui clubului portughez FC Porto, cel care a intermediat transferul jucătorilor Kuka și Pedro Moreira la FC Hermannstadt; Claudiu Rotar (finanțator AFC Hermannstadt); Kuka, Pedro Moreira, Arcadie Zaporojanu)

 

”Sunt prostii, vă spun eu că-s prostii! Eu, cu Octavian (n.a. Moraru) țin legătura pentru că are câțiva jucători aici. Cu Arcadie (n.a. Zaporojanu) nu am mai vorbit de cel puțin 6 luni. La noi sunt Yazalde, Jo Santos și Caiado. Sunt prostii! Cu Iuliu (n.a. Mureșan) tocmai discutam acum, râdeam de cele ce se scriu. El va veni la 1 iunie la Sibiu, eu i-am spus să vină numai atunci, n-are ce face acum aici. Nu vrea el să răspundă în perioada asta, are o problemă. Vă garantez eu că nu e nimic adevărat. Da, căutăm oameni cu bani să-i atragem lângă club, nu să vindem, dar nu Octavian Moraru. Ce să caute el aici? De unde să aibă bani?”, a afirmat oficialul lui Hermannstadt.

 

Neagă și Zaporojanu!

 

Unul dintre actorii principali ai acestei povești, impresarul Arcadie Zaporojanu, a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, că nu se pune problema să o preia pe Hermannstadt: ”Noi avem o colaborare cu Claudiu Rotar. Dar, nu se pune problema să preluăm clubul. Am dus acolo mai mulți jucători și pe Vasile Miriuță în primul an la Hermannstadt. Că o să mai ducem fotbaliști la Sibiu, da, e posibil”, a spus Zaporojanu pentru gsp.ro.

 

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia