FITS 2024
Tribuna
AFC Hermannstadt, reacție într-un ”demers de transparență” în cazul lui NGoma: ”A susținut că este accidentat și nu s-a mai prezentat la echipă!” Francezul, acuzat de minciună de către club...
Ovidiu BOICA
1306 vizualizari
AFC Hermannstadt, reacție într-un ”demers de transparență” în cazul lui NGoma: ”A susținut că este accidentat și nu s-a mai prezentat la echipă!” Francezul, acuzat de minciună de către club...
După mai puțin de o jumătate de an de la transferul de la FC Botoșani, francezul Kablan Davy N'Goma a dispărut pur și simplu, în luna aprilie, iar prin avocații săi cere acum rezilierea contractului pe motiv că nu ar fi fost plătit la timp. Oficialii grupării de pe ”Municipal”, în schimb, îl acuză de minciună pe fotbalist, susținând că acesta nu ar fi fost amenințat în niciun fel, așa cum susține el că ar fi făcut-o managerul sportiv Radu Neguț.

 

Gruparea de pe ”Municipal” a reacționat printr-un comunicat de presă la acuzațiile pe care i le aduce mijlocașul Kablan Davy N'Goma în mass-media. Fracezul nu s-a mai prezentat la antrenamente, în ultima parte a sezonului precedent, susținând că este accidentat și că cei de la club nu i-au facilitat întâlnirea cu un medic, iar printr-o casă de avocatură a cerut rezilierea contractului pe motiv că ar exista întârzieri salariale.

În plus, N'Goma a acuzat că ar fi fost amenințat de directorul sportiv Radu Neguț că-i va distruge imaginea și că nu ar fi avut o relație normală cu antrenorul Marius Măldărășanu, relație care s-ar fi rezumat doar la salut, tehnicianul apelând la serviciile lui extrem de rar și numai în momentele când echipa era în impas.

 

Doar o jumătate delună întârziere la salariu

 

Pe adresa echipei sibiene a venit, la circa două săptămâni de la dispariția jucătorului, un mail de la o casă de avocatură prin care s-ar fi specificat că există ”o mare problemă financiară” faptul că jucătorului nu i-ar fi fost achitate unele restanțe salariale, cerând rezilierea contractului la data de 30 iunie. FC Hermannstadt susține, în ”demersul la transparență” postat pe rețelele de socializare, că ar fi propus respectivei case de avocatură rezilierea contractului încă cu data de 15 mai.

Sibienii mai spun că, între timp, jucătorului i-au fost acitate restanțele, în momentul de față mai existând doar o întârziere de 15 zile la ultimul salariu.

”În data de 26 aprilie, AFC Hermannstadt a primit o înștiințare din partea unei case de avocatură, care susținea că-l reprezintă pe N'Goma, în legătură cu plata unor restanțe salariale, care între timp i-au fost achitate acestuia. În acest moment, clubul nostru are o întârziere de 15 zile de plată la ultimul salariu scadent, conform contractului. Noi suntem de părere că acest fapt nu poate să reprezinte o «mare problemă financiară» sau un «dezastru»… De asemenea, în înștiințarea respectivă, reprezentanții lui Kablan Davy N'Goma cereau rezilierea contractului de comun acord din data de 30 iunie.

În răspunsul formulat de FCH și trimis pe aceeași adresă de e-mail folosită de reprezentanții lui N'Goma, am specificat că am dori să reziliem amiabil din data de 15 mai 2024, însă până în acest moment nu am mai fost contactați de către cealaltă parte cu privire la acest lucru (și nu numai)”, conform ”demersului la transparență” postat pe Facebook de AFC Hermannstadt.

 

Clubul, despre acuzațiile de amenințare ale lui Neguț: ”FCH nu l-a amenințat!”

 

De asemenea, N’Goma a acuzat, în presa centrală, că ar fi ținut legătura cu directorul sportiv al clubului, Radu Neguț, care l-ar fi amenințat că-i va ”distruge imaginea”.

Gruparea de pe ”Municipal”, prin respectivul ””demers la transparență”, susține că nimeni din cadrul clubului, incluzându-l și pe Radu Neguț, nu l-ar fi amenințat pe N’Goma, motivând că astfel de practici nu sunt întâlnite la FC Hermannstadt.

”Referitor la paragraful «N’Goma susține că a fost în permanență în contact cu directorul sportiv Radu Neguț, care i-ar fi transmis că-i va «distruge imaginea» (sursa: playsport.ro), ultima comunicare între Radu Neguț și Kablan Davy N'Goma a fost în data 15 aprilie 2024, atunci când fotbalistul a refuzat să se mai prezinte la antrenamente, invocând o accidentare. De asemenea, nici un oficial din staff-ul administrativ sau tehnic FCH NU L-A AMENINȚAT în niciun fel pe Kablan Davy N'Goma, un fotbalist tratat cu același respect pe care îl primesc toți cei care ajung să evolueze pentru echipa noastră. De altfel, atmosfera pozitivă din cadrul clubului nostru este una recunoscută public în repetate rânduri atât de cei care au evoluat aici, în special în ultimele trei sezoane, dar și de cei care fac parte acum din familia FCH”, mai adaugă clubul sibian.

 

Ar fi refuzat să fie văzut de medicul clubului

 

Ultima dată când a fost înclus în lotul pentru un meci din Superliga mijlocașul francez ar fi fost pe 12 aprilie, când s-a numărat printre rezervele jocului de la Arad, când n-a fost utilizat de antrenorul Marius Măldărășanu. Ulterior, N'Goma ar fi acuzat o accidentare, dispărând de la echipă, neprezentându-se la Sibiu pentru a fi văzut de cei din staff-ul medical al clubului, așa cum avea obligația prin contract, mai susțin cei de la FC Hermannstadt.

În schimb, jucătorul acuză că nu i-ar fi fost oferită posibilitatea de a fi văzut de un medic, el trimițând documente medicale de la medici din Franța, deși s-ar fi aflat în continuare în România, se mai arată în ”demersul la transparență” al grupării de pe ”Municipal”.

”În data de 12 aprilie, Kablan Davy N'Goma a fost rezervă neutilizată în meciul din deplasare cu UTA Arad, nefiind introdus din rațiuni tehnico-tactice. După cele două zile libere din program, acesta s-a prezentat la antrenament și a susținut că este accidentat. În perioada următoare, Kablan Davy N'Goma nu s-a mai prezentat la echipa noastră, nici măcar pentru a efectua investigațiile medicale pentru accidentarea pe care susținea că o are. De altfel, sunt terțe exemple de foști și actuali fotbaliști care au beneficiat de cele mai bune tratamente la cei mai buni medici din țară sau din străinătate, inclusiv la celebra Marijana (Belgrad, Serbia), unde tratamentele nu sunt deloc ieftine. Așa că afirmația lui Kablan - (…) am cerut de mai multe ori să mă vadă un doctor și să mi se facă analize chiar de la început” (sursa: playsport.ro) nu are acoperire. Fiecare fotbalist are specificat în contract că orice accidentare sau decizie de tratament trebuie luată de staff-ul medical al clubului. Kablan Davy N'Goma a refuzat, însă să respecte această obligație, trimițând în schimb diferite documente medicale emise de specialiști din Franța, în condițiile în care acesta se afla în România, completează AFC Hermannstadt în comunicatul postat pe Facebook.

 

Acuză că nu ar fi avut comunicare cu antrenorul. ”Măldărășanu a demonstrat că este profesionist!”

 

N'Goma ar mai fi susținut că nu ar fi avut o relație bună cu antrneorul Măldărășanu, aceasta rezumându-se doar la saluturi și la câteva cuvinte în momentul în care tehnicianul s-ar fi decis să-l introducă pe teren.

Clubul sibian susține însă că astfel de practici nu-l caracterizează pe antrenorul Marius Măldărășanu, lăsândsă se înțeleagă cu francezul dezinformează.

Totodată, noi, familia #FCH, considerăm o mare nedreptate din partea lui Kablan Davy N'Goma să susțină că pe plan sportiv «Nu am avut nici o relație cu antrenorul. Ne limitam doar să ne salutăm. M-a intrebat cum mă simt și dacă sunt pregătit să joc. I-am zis că sunt gata să intru și sunt disponibil. Apoi, la fiecare meci, eram pe bancă și nu intram. (…) Simțeam că merit să joc și când echipei îi este bine, nu doar când se întâmpla ceva rău». (sursa: playsport.ro). De când ocupă scaunul de antrenor principal la FCH, Marius Măldărășanu a demonstrat tuturor - fotbaliști, adversari, suporteri, antrenori, sibieni, români, chiar și străini ș.a. - ce fel de OM și PROFESIONIST este prin FAPTE. «Mister» al nostru NICIODATĂ nu a avut alegeri influențate sau suspecte în alcătuirea primului «unsprezece», iar asta este sută la sută evident”, mai susține ”demersul la transparență” al AFC Hermannstadt, sibienii considerând că fotbalistul francez va avea de suportat consecințele pentru nerespectarea contractului:  ”În altă ordine de idei, la FCH nu este vorba despre nici un «scandal al momentului». Kablan Davy N'Goma este momentan un fotbalist sub contract, dar acesta nu s-a prezentat la reunirea lotului după pauza competițională, fiind pasibil astfel de consecințele aferente”.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica