Tribuna
Adi Ungur s-a retras din tenis la Sibiu Open. Dragoș Dima, singurul român rămas în competiție
b.o.n.
1614 vizualizari
Adi Ungur s-a retras din tenis la Sibiu Open. Dragoș Dima, singurul român rămas în competiție
© Credit foto: Dragoș DUMITRU
Unul dintre jucătorii emblematici ai României în ultimii 10 ani, s-a retras din tenis după partida pierdută la Sibiu Open în fața italianului Fabrizio Ornago. Ungur a anunțat imediat după încheierea partidelor din Cupa Davis, ce a avut loc weekendul trecut, că Challengerul de la Sibiu va fi ultimul său turneu din cariera profesionistă. Decizia tenismenului vine după un an în care a jucat într-un singur turneu ITF și în meciurile de Cupa Davis împotriva Poloniei.

 

În ciuda lipsei de meciuri, Adi Ungur a jucat ieri excelent. I-a luat primul set italianului Ornago cu 6-3, a cedat setul secund cu același scor, dar în setul decisiv conducea cu 4-2 și părea că se îndreaptă spre victorie. Ornago a făcut însă și el un break, a egalat și a dus setul până în tie-break, unde a reușit să îl elimine pe român de pe tabloul principal.
 
 
Dima, victorie împotriva favoritului 2

Al doilea cel mai bine clasat jucător român în clasamentul ATP de simplu, Dragoș Dima, a reușit, tot ieri, o victorie spectaculoasă împotriva favoritului 2 al competiției, austriacul Dennis Novak. Dima a închis meciul rapid, în două seturi, 6-2, 6-1.
© Credit foto: Dragoș DUMITRU

Dima a intrat pe tabloul principal un un wild-card oferit de organizatori.
Cu Victor Cornea înfrânt de Joao Domingues și Nicolae Frunză retras din cauza unei accidentări după ce a terminat primul set, Dragoș Dima rămâne singurul jucător român pe tabloul principal de simplu la Sibiu Open.
Exceptându-l pe Novak, favoriții și-au confirmat ieri statutul. Laslo Djere, favoritul principal la câștigarea turneului l-a eliminat pe bulgarul Dimitar Kuzmanov, 7-6, 7-5, Pedro Sousa l-a scos pe indianul Nagal cu 6-2, 6-4, Bolelli a câștigat în două seturi identice meciul cu Jans Jahn, 6-4, 6-4 iar Marc Polmans l-a eliminat în 3 seturi pe Ofner, 7-5, 2-6, 6-3.
Favoritul numărul 6, italianul Quinzi, s-a accidentat în timpul meciului cu Barranco Cosano și a fost nevoit să abandoneze. Quinzi făcea pereche cu Bolelli pe tabloul de dublu, ceea ce înseamnă că perechea italiană e nevoită să se retragă și din această competiție. După un prim set mai dificil, Lukas Rosol, campion mondial cu echipa Cehiei, a câștigat și setul secund împotriva lui Gonzalo Oliveira și avansează în următoarea fază a competiției.
 
 
Florin Mergea joacă astăzi, de la ora 17:00

Cel mai așteptat meci al zilei este cel de dublu al medaliatului cu argint la Olimpiada de la Rio, Florin Mergea. Florin face echipă cu Patrick Grigoriu. Cei doi vor da piept cu cuplul Dembek/Drzewiecki din Polonia. Partida este programată la ora 17 pe terenul central al Tenis Club Pamira.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA